$
אינטרנט

Star Citizen: כריס רוברטס ממציא מחדש את משחקי הקרב בחלל

אבי סדרת המשחקים Wing Commander - שהיתה סמל להפיכת הגיימינג לתעשייה של הפקות יוקרתיות - חשף משחק עצמאי חדש. במסגרתו, יוזמנו השחקנים להילחם בקרב חלליות, לעצב בעצמם כלי טיס עתידניים ולמכור אותם ללא עמלות תיווך לשחקנים אחרים. רוברטס: "ה-PC לא מת בתור פלטפורמת משחק"

הראל עילם 11:0811.10.12
כריס רוברטס, מעצב המשחקים שעומד מאחורי ווינג קומנדר (Wing Commander), אחת מסדרות המשחקים הכי יקרות, פופולריות ונמכרות בהיסטוריה, הכריז אתמול (ד') על חזרתו לתחום פיתוח המשחקים וחשף את סטאר סיטיזן (Star Citizen), משחק חדש שכולל כמה תפיסות עיצוב חדשניות - ואף מודל שיאפשר לשחקנים להרוויח כסף ללא תיווך המפתחת.

 

 

 

המשחק החדש הוא מדמה טיסה עתידני שמתרחש בחלל. השחקן יוכל לשלוט על מבחר מרשים של חלליות, באמצעותן יילחם, ינהל קשרי מסחר בין כוכביים ואף יגלה גלקסיות חדשות - שאיתורן יפתח משימות ואפשרויות חדשות לכל יתר השחקנים. המשחק הוא בעצם, שניים באחד: סימולטור טיסה מבוסס עלילה עשירה ומתפתחת - ומשחק רב משתתפים מקוון של מחקר, מסחר ולחימה ביקום פתוח ומתעדכן בתדירות שבועית.

 

 


 

הסרטון הרשמי למשחק מציג גרפיקה מתקדמת במיוחד, מנוע פיזיקלי מתקדם ומתואר כשילוב בין משחקי האקשן העלילתיים של רוברטס - כגון ווינג קומנדר - ומשחקי הסחר העמוקים יותר שלו, כגון Privateer ו-Freelancer.

 

נפילתה של האימפריה הקילראטית

 

רוברטס הודיע לפני כחודש שיחשוף משחק חדש, אבל לא מסר פרטים נוספים - וגיימרים רבים מכל העולם המתינו להכרזה בקוצר רוח. סימולטור החלל הראשון של רוברטס הושק ב-1990 והפך במהירות לאחד המשחקים המצליחים ביותר באותה שנה.

 

 

בשנות התשעים, היווה ווינג קומנדר סמל להתפתחות תעשיית המשחקים מתחום חובבני לפרויקטים בינלאומיים עם תקציבי ענק וסרטים שבהם שיחקו כוכבים הוליוודיים כגון מלקולם מקדואל (התפוז המכני) ומארק האמיל (מלחמת הכוכבים). המשחק הרביעי בסדרה עלה 12 מיליון דולר, ועד היום נחשב לאחד התקציבים הגדולים ביותר בתעשיית המשחקים. בסך הכל כריס רוברטס יצר חמישה משחקים בסדרה ולהם מספר חבילות הרחבה.

 

 

מתוך משחק המחשב העתידי סטאר סיטיזן מתוך משחק המחשב העתידי סטאר סיטיזן

 

העשור הקודם, עם זאת, סימן את דעיכת הז'אנר ואת התחזקותן של קונסולות המשחקים על חשבון תעשיית משחקי המחשב הקלאסית. רוברטס בחר לפרוש מהתחום ב-2003. זאת, לאחר השקת Freelancer, משחק לחימה ומסחר חללי אחר, שרוברטס עצמו הודה כי היה פרויקט שאפתני מדי.

 

אבל כעת, העליה בפופולריות של משחקי מחשב בפיתוח עצמאי ובמימון המוני - במיוחד של פלטפורמות כגון קיקסטארטר שהצליחו לגייס מיליונים לפיתוח משחקים חדשים - שכנעו את רוברטס לחזור לתחום.

 

הטריילר הרשמי גם התייחס לשינויים בתעשייה ונפתח בהצהרה: "אמרו שאני מת. אמרו שהקונסולות הן העתיד. אחר כך אמרו שהן מתו ושהעתיד הוא במובייל. אני PC ובאתי כדי להגיד לכם שהשמועות על מותי היו מוגזמות". רוברטס אמר בסרטון ש"המצב בתעשייה מרגיז ומעצבן אותי. שחקני PC לא מקבלים את הכבוד המגיע להם". המפתח טען שהמחשב האישי הוא הפלטפורמה העוצמתית והגמישה ביותר למשחקים ועל כן בחר להתמקד בה על אף מגמת פיתוח המשחקים לקונסולות ומובייל.

 

תכנן ספינות חלל, תעשה קצת כסף

 

לצד המנוע הגרפי, שמציג איכות יוצאת דופן, למשחק החדש של רוברטס מאפיין מעניין נוסף: היכולת של השחקן לעצב בעצמו ספינות חלל. כל עיצוב שכזה יוגש לאישור המפתחים ויועלה על ידם לחנות מקוונת. בחנות יוכלו שחקנים לקנות בכסף אמיתי את החלליות וליהנות מרווח ישיר. טווחי המחירים טרם פורסמו.

 

 

מתוך משחק המחשב העתידי סטאר סיטיזן מתוך משחק המחשב העתידי סטאר סיטיזן

 

רוברטס מתכוון לממן את המשחק החדש דרך אתר גיוס כספים עצמאי, ולא דרך קיקסטארטר עם כי, בדומה לפלטפורמה זו, הוא מציע מגוון של אופציות לתמוך במשחק, מסכום של 10 דולר ועד 10,000 דולר. זמן קצר לאחר עליית האתר - הוא קרס תחת עומס הגולשים והיוצרים נאלצו להשיק מספר אתרי גיבוי.

 

לפני קריסת האתר, היוצרים הספיקו לגייס 160 אלף דולר בתוך פחות משעתיים מתוך היעד של 2 מיליון דולר בסך הכל. רוברטס אומר שהוא מקווה לגייס בסך הכל 4 מיליון דולר ואף לגייס אנג'לים שיאפשרו להמשיך ולעדכן את המשחק במשך חודשים ואף שנים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x