$
חדשות טכנולוגיה

קוואלקום נכנסת לתחום המחשבים האישיים

בצעד שמהווה איום ישיר על אינטל, החברה תפתח מעבדים שיריצו את ווינדוס 8. אינטל, מצדה, עדיין לא ויתרה על הסמארטפונים והטאבלטים

הראל עילם, טאיפיי 09:1708.06.12

ענקית השבבים קוואלקום נחשבת לאחת מהחברות שמובילות את תחום מעבדי הסלולר, אבל בתערוכת הענק קומפיוטקס הנערכת השבוע בטייוואן הכריזה החברה שתתחיל גם לייצר מעבדים עבור מחשבים אישיים, מה שיהווה איום ישיר על אינטל המהווה מונופול בשוק.

 

המהלך מתאפשר בזכות התמיכה של מערכת ההפעלה ווינדוס 8 במעבדים המבוססים על ארכיטקטורת ARM, אחת מהשותפות של קוואלקום. "אני חושב שיש מיזוג מעניין בין עולם המובייל ועולם המחשבים", אמר רוב צ'אנדהוק, סמנכ"ל בכיר בקוואלקום. "הטכנולוגיות שלנו יביאו לחדשנות מעניינת ומרעננת בנושא. יש לנו 25 שנות ניסיון". במסגרת האסטרטגיה החדשה של החברה ישולב סנאפדרגון, המעבד והשבב של החברה שנמצא בטלפונים חכמים רבים, במספר גדול של מחשבים אישיים.

 

"אנחנו עובדים עם למעלה מ־70 יצרנים, ויש למעלה מ־350 מכשירים המשמשים בטכנולוגיה שלנו ולמעלה מ־400 נוספים שנמצאים בתכנון. זה נותן לנו את הידע הנדרש על מנת להביא את המוצרים שלנו גם לתחום המחשבים. בנוסף יש לנו שותפות אמיצה עם מיקרוסופט, עוד מהתקופה של ווינדוס מובייל", הוסיף צ'אנדהוק.

 

באירוע הכריזה החברה בנוסף  על סדרה חדשה של מעבדי סנאפדרגון, ממעבדים פשוטים כמו S4 play, דרך S4 prime החזק שכולל גם מעבדי וידיאו וגרפיקה ומיועד לטלוויזיות וטאבלטים מתקדמים, ועד ל־S4 pro המתקדם ביותר.

 

קוואלקום. ראש בראש מול אינטל קוואלקום. ראש בראש מול אינטל צילום: בלומברג

 

"עולם פוסט-PC? גם הצעירים לא חושבים ככה"

 

אינטל, מצדה, עדיין לא נכנסה באופן משמעותי לתחום של קוואלקום - מעבדים במכשירים ניידים - אבל בחברה לא ויתרו על התחום הזה. תומס קילרוי, סמנכ"ל מכירות ושיווק באינטל העולמית, ניצל את הבמה בתערוכת קומפיוטקס כדי להסביר מהם היתרונות של מעבדי אינטל בתחום המובייל.

 

"ככל שהמכשיר מתקדם יותר, הוא יוצר יותר מידע", הוא מסביר. "טאבלט יוצר פי 3 יותר מידע מסמארטפון, ומחשב נייד הוא אפילו יותר מתקדם, כמובן. הדברים האלה דורשים מחשוב, ומחשוב זה אינטל".

 

קילרוי אומר כי "המעבדים שלנו מסוגלים לספק ביצועים וחשוב מכך חיסכון באנרגיה, והמכשירים יכולים לעבוד שבועיים ללא הפסקה. אנחנו רואים יותר ויותר טאבלטים בכל התעשיות ובמגוון מקצועות - אצל רופאים, שליחים, מחסנאים, מוכרים, מלצרים ועוד. הטאבלטים שלנו מספקים את כל הביצועים הנדרשים". קילרוי מציין שיש למעלה מ-20 יצרנים שעובדים כעת על טאבלטים המבוססים על מעבדי אינטל, בין השאר מבית לנובו ואייסר.

 

"האם אנחנו בעולם הפוסט-PC? אני אגיד לא, כמובן, אבל אתם לא מצפים ממישהו מאינטל להגיד שכן. אבל גם הצעירים אומרים שלא", מתייחס קילרוי לאמרה המפורסמת של סטיב ג'ובס, ומראה מחקרים ולפיהם מרבית הסטודנטים רואים במחשב האישי את המכשיר החשוב ביותר בחייהם.

 

"הכרזנו על האולטרה-בוק (מותג מחשבים ניידים קלים ודקים, ה"ע) לפני שנה, וזה הוביל למהפכה טכנולוגית אמיתית. זאת שנת האולטרה-בוק, ויש כיום יותר מ-110 מכשירי אולטרה-בוק. כולם נכנסים לעולם הזה."

 

אולטרה-בוק של HP אולטרה-בוק של HP

 

קילרוי מגדיר את התקופה הנוכחית כ"נקודת מפנה בתעשייה, שמתרחשת רק פעם אחת בעשור". בדבריו מצניע בכיר אינטל את העובדה שנקודת המפנה האמיתית הגיעה דווקא מצד אפל, שהצליחה להחדיר את הטאבלט לשוק עם מעבדים של ARM המתחרה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x