$
IT בישראל

STKI: תופעת עובדי ה"גולגולת" מצטמצמת

"התופעה שבה ארגונים גדולים מעסיקים שליש ואפילו מחצית מעובדי המחשוב שלהם כעובדי 'גולגולת' שייכת לעבר", מעריכים בחברת המחקר

אסף גלעד 10:0801.03.12

גלית פיין, אנליסטית ב-STKI, צופה מגמה של צמצום במספר עובדי ה"גולגולת" - עובדי ה-IT המועסקים במיקור חוץ בארגונים באופן קבוע ומקבלים את משכורתם מחברת IT קבלנית. "התופעה הזו פרחה בשנים הטובות, אבל המשבר הכלכלי מביא את המנהלים להבין שהם עולים לחברה קצת יותר".

 

שחקניות

ה"גולגולת" המרכזיות על פי STKI , ובראשן מטריקס, טלדור, יעל תוכנה, אמן ונס טכנולוגיות, גובות כיום עמלות שנעות סביב 20% עד 30% על כל עובד שהן מעסיקות אצל לקוחותיהן. בחברות נישה בתחום אבטחת מידע או בינה עסקית, ניתן לגזור אף תקורה שמגיעה עד לכ-40% ממחירו של העובד.

 

פיין סבורה כי תופעת ה"גולגולת" תלך ותצטמצם: "התופעה שבה ארגונים גדולים שמעסיקים שליש ואפילו מחצית מעובדי המחשוב שלהם כעובדי 'גולגולת' שייכת לעבר. ראשית, בהשראת סגן החשכ"ל טל הרמתי שהוריד את תקורות עובדי התוכנה בממשלה ל- 12.5%, הן מתחילות לדרוש הורדת תקורות מן הספקיות שלהן, ודורשות שקיפות בנתוני ההעסקה, כפי שלא היה קודם לכן".

 

איך הגיעו עובדי ה"גולגולת" לארגונים? לחברות ה-IT היה משתלם למכור פרויקטי מחשוב במחירי הפסד, ולו רק בכדי להותיר אחריהם מתכנתי "גולגולת" שהניבו להם רווחים אדירים. המשבר הכלכלי גורם לאותם ארגונים להבין שהצטברה אצלם כמות לא מבוטלת של עובדי מחשוב חיצוניים. חלקם מבינים שעדיף להם להעסיק את העובדים האלה בעצמם, אם מדובר בעובד שצריך להישאר יותר משנה.

 

פירמת STKI מעריכה כי תעשיית הפיננסים והביטוח תפסה כרבע משוק ה-IT ב-2011, שהוערכה בכ-5.3 מיליארד שקל.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x