$
אינטרנט

באידו חתמה על עסקה עם 3 מחברות המוזיקה המובילות בעולם

מדובר בצעד נוסף להרחבת תחומי הפעילות של החברה הסינית, שהשיקה לאחרונה חנות אפליקציות אנדרואיד ושירות השכרת סרטים וסדרות טלוויזיה

הראל עילם 14:3519.07.11
חברת באידו, מפעילת מנוע החיפוש הגדול בסין, חתמה היום על חוזה דו-שנתי עם שלוש מארבע חברות המוזיקה המובילות בעולם. החוזה נותן לבאידו את זכיונות השידור ברשת של קטלוג בעל 500 אלף שירים מבית סוני, וורנר ויוניברסל. 10% מכל השירים הם במנדרינית או קנטונזית. באידו תשלם תמלוגים
על כל האזנה או הורדה של השירים דרך שירותיה, למרות שלא ידוע מה גובה העסקה ותחלוק חלק מהכנסותיה מפרסום.

 

החברה תשלב את הקטלוגים לתוך שירות המוזיקה החינמי שלה, Ting, העובד בצורה דומה לספוטיפיי - הוא מאפשר האזנה בחינם למוזיקה בליווי פרסומות. בנוסף, משתמשים יוכלו לרכוש ולהוריד מוזיקה כקבצי MP3 בצורה חוקית.

  

באידו הצליחה להשלים את חתימת החוזים עוד לפני חברות ענק כגון גוגל ואמזון, המנסות כעת גם הן להחתים את חברות המוזיקה על מנת לשדרג את שירות הסטרימינג שלהן – אמזון קלוד פלייר וגוגל מיוזיק בטא. אפל מצידה כבר הצליחה להחתים במאי האחרון את כל חברות המוזיקה המובילות, כולל EMI.

 

זכויות יוצרים בסין? מתברר שיש דבר כזה

 

העסקה הפתיעה מספר רב של אנליסטים ומומחי טכנולוגיה – באידו נחשבת לחברה המפרה זכויות יוצרים בצורה שיטתית, ומולה עומדות מספר תביעות של חברות וארגונים מערביים ומקומיים בנושא הפרת זכויות יוצרים. לפי ההערכות, 99% מכל קבצי המוזיקה והוידאו בסין לא נרכשו בצורה חוקית. הסיני הממוצע השקיע ב-2010 כ-5 סנט על רכישת מוזיקה, לעומת 15 דולר בארצות הברית.

 

עם זאת, בחודשים האחרונים החברה הסינית מנסה לתקן את השם שצברה. במרץ האחרון, באידו הבטיחה שתפעיל פילטרים על מנת לזהות ולסנן תכנים גנובים דרך שירות החיפוש שלה לאחר שארגון הסופרים הסיני הכריז על שביתה. היא מחקה עד כה למעלה מ-3 מיליון ספרים דיגיטליים מהחנות המקוונת שלה לאחר שהתגלה שעברו על זכויות יוצרים.

 

בתחילת השנה, החברה גם השיקה שירות וידאו הכולל סרטים ותוכניות טלוויזיה עם תכנים חוקיים לחלוטין. במסגרת ההסכם עם חברות המוזיקה, הן גם יבטלו את כל התביעות הקיימות מול באידו בנושא הפרת זכויות יוצרים.

 

אתמול, באידו השיקה את גרסת הבטא הדפדפן הראשון שלה, Baidu Browser. זהו הצעד הראשון בפרויקט שלה לפיתוח מערכת הפעלה נפרדת ומבוססת ענן שתתחרה בכרום OS. לפני שבוע, היא גם השיקה חנות אפליקציות אנדרואיד.

 

באידו נאלצת כעת להתמודד עם נושא זכויות היוצרים בזכות הצלחתה ופרסומה במערב – ב-2010, לאחר שגוגל בחרה לצאת מהמדינה, החברה הכפילה את שווי המניה שלה והפכה לחברת האינטרנט הגדולה בסין. בנוסף לנושא זכויות יוצרים, החברה גם מתקשה כעת להתמודד מול הממשל הסיני, שהשיק לאחרונה את Jike, מנוע חיפוש שפותח על ידי המפלגה הקומוניסטית.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x