$
מכשירים ומדריכים

בדיקת "כלכליסט": IsatPhone Pro - לדבר מכל מקום בעולם במחיר נוח

יצאנו לשטח עם הטלפון הלוויני של אינמרסט, פתרון זול יחסית למטיילים שנמצאים במקומות שאין בהם קליטה סלולרית. המכשיר אמנם מסורבל מעט, אבל מציע אמינות ואיכות שיחה גבוהה, וגם עשוי לסייע בחילוץ מטיילים במצוקה

שי ענבל 16:4224.05.11
בדרך כלל, כשטסים לחו"ל משכירים טלפון או כרטיס SIM מחברת הסלולר. אבל מי שטס לקצה העולם, לאוקיינוסים למיניהם או סתם אזורים שכוחי אל בדרום אמריקה - לוקח איתו במקרים רבים טלפון לווייני. בדרך כלל מדובר בעסק יקר למדי, הכוללת השכרת מכשיר לתקופה מוגבלת, שמעמיס הוצאה ניכרת על מטיילים מתמידים.

 

הטלפון IsatPhone Pro, שהושק לפני שנה על ידי חברת Inmarsat הבריטית, הוא מהטלפונים הלוויניים הראשונים שמציעים פיתרון אלגנטי וזול לבעיה. עם ארבעה 4 לווינים שממוקמים מסביב לכדור הארץ (אזורי כיסוי תוכלו למצוא כאן), הטלפון של החברה מציע תקשורת - שיחות קוליות, SMS ואפילו אימיילים - כמעט מכל מקום בכדור הארץ.

 

המכשיר, שהחל להימכר בארץ על ידי יחידת Station711 של חברת אר.אר. לווינים הישראלית, נמכר בהחל מ-500 דולר ומציע תוכניות זמן אוויר ב-Pre Paid או Post Paid החל מ-50 סנט לדקה. ה-IsatPhone Pro מיועד לצרכנים פרטיים (מטיילים) ולחברות (ספנות, חילוץ והצלה) כאחד. לקחנו את המכשיר לבדיקה קטנה בשטח. 

 


עמיד ושימושי, למרות המגבלות

 

אז אמנם לא לקחנו את המכשיר לקוטב הצפוני, אך בכל מה שקשור לקליטה בישראל ה-IsatPhone Pro עובד כמצופה. איכות השיחה טובה (גם אם היא מעט מקוטעת לעיתים) וגם בשליחת הודעות SMS ודואר אלקטרוני לא נתקלנו בבעיות מיוחדות. אם תהיתם, לא תוכלו להכניס לתוך הטלפון את כרטיס ה-SIM שלכם או להגדיר חשבון ג'ימייל , אלא להסתפק במספר ודוא"ל שיוקצה למכשיר.

 

המגבלה העיקרית של ה-IsatPhone Pro היא האנטנה המתקפלת. כדי שתוכלו לעשות שימוש בטלפון - מחיוג, דרך קבלת הודעות ועד לשליחת מיקומכם המדויק לפי ה-GPS (לצורכי חילוץ, בעיקר) - עליכם לשלוף אותה. או אז, המכשיר יאתר את הלוויין המתאים וייצור קישור אליו, פעולה שעשויה לקחת מספר דקות. את כל זה תצטרכו לעשות תחת כיפת השמיים, תנאי הכרחי לכל אורך פעולתו של הטלפון.

 

ברגע שתעמדו מתחת לבניין, עץ, גשר או אפילו תיכנסו למכונית - התקשורת תאבד, ותוכלו רק לצפות בהודעות שכבר שלפתם ולהשתמש ביישומים כמו שעון מעורר, יומן אירועים, שעון עולמי וספר כתובות. האחרון, אגב, ניתן אפילו לסינכרון עם האאוטלוק - באמצעות חיבור ה-USB של המכשיר. מסיבה זו המכשיר רלוונטי יותר למי שנמצא בספינה, סירה או יאכטה - ופחות למי שנוסע לטיול ג'יפים.

 

IsatPhone Pro. מסתדר עם תנאי מזג אוויר קיצוניים IsatPhone Pro. מסתדר עם תנאי מזג אוויר קיצוניים

 

למרות המגבלות, מדובר בסך הכל במכשיר מרשים למדי, שמבטיח תנאי שרידות גבוהים (אקלים קיצוני, מים וחול הם רק חלק מהמפגעים שהוא עמיד בפניהם), חיי סוללה גבוהים (כ-8 שעות), תקשורת אמינה ומחיר נמוך.

 

מפרט

ממדים: גובה - 170 מ"מ. רוחב: 54 מ"מ. עובי - 39 מ"מ

משקל: 279 גרם

שרידות: פעילות מלאה - 55 עד 20- מעלות. מצב שינה - 70 עד 20- מעלות

רכיבים: חיבור USB (לסינכרון והטענה), בלוטות' (לאוזניות אלחוטיות)

 

סקירות מכשירים נוספות:

 

בדיקת "כלכליסט": Motorola Defy - מה הסמארטפון הזה יכול לשרוד?

 

בדיקת "כלכליסט": נוקיה 5110 - איך נראה העולם הסלולרי של אתמול?
בטל שלח
    לכל התגובות
    x