$
חדשות טכנולוגיה

גוגל תוביל את הנהג אל המפרסמים

מדוע גוגל ערכה את הניסוי במכוניות ללא נהג, ואיך היא תרוויח מהפיתוח הכמעט-בדיוני? התשובה כנראה זהה לזו שהניעה את החברה להיכנס לשלל תחומים בשנים האחרונות: אפשר יהיה לשלב פרסומות

שי ענבל 13:2511.10.10

מנגנון הניווט האוטומטי למכוניות של גוגל, שכבר זכה ברשת לכינוי Google Car, עשוי להתברר כאחד הפיתוחים הטכנולוגיים המרגשים ביותר שנראו בשנים האחרונות. המחשבה על פס ייצור של מכוניות המנווטות את עצמן בכבישים מהירים ברחבי העולם היתה שמורה עד כה לסופרי מדע בדיוני. עם זאת, הקונספט של כלי רכב שמונע ללא מגע יד אדם מעורר שאלות חוקתיות, אתיות ומוסריות. במקרה של תאונה, למשל, מי אשם? בעל הרכב, היצרנית, או בכלל גוגל?

 

אולם שאלת עשרות מיליוני הדולרים, שבוודאי מושקעים בפרויקט, היא למה גוגל בכלל עושה את זה. מדוע חברת חיפוש, שכל רווחיה מגיעים מפרסומות, מכניסה את עצמה לתחום שצפוי להגיע לקהל הרחב, לדבריה, רק עוד שמונה שנים?

 

התשובה שגוגל נותנת כעת צפויה: הרצון לתרום באופן חסר תקדים לאנושות. צמצום תאונות הדרכים וחיסכון בדלק הם רק חלק מהיתרונות שמכוניות רובוטיות צפויות להביא עמן. אך מעבר לכך, ברור כי גוגל הנה חברה מסחרית, המחויבת לספק רווחים למשקיעיה. אם כך, מהו המודל הכלכלי של מכוניות גוגל, אם וכאשר ישווקו, וכיצד מתכננת החברה להרוויח מהן כסף?

 

 

הפרסום על גלגלים - יותר אטרקטיבי

 

בשנים האחרונות הכניסה של גוגל לתחומים שאינם קשורים לחיפוש, לפחות לא באופן ישיר, הפכה למחזה שכיח: ממערכות הפעלה חינמיות לסמארטפונים, דרך עריכת מסמכים בענן וכלה בניווט בסלולר. אולם עד כה, כל אחד ממוצרי גוגל הוכיח את עצמו כבעל פוטנציאל לרווחיות, וככזה המשתלב באסטרטגיית החברה: לגרום לכולנו להשתמש באינטרנט כמה שיותר, לחפש ולצפות בפרסומות. גם אם ההטמעה של פרסומות במוצרי גוגל אינה מיידית, במוקדם או במאוחר היא מגיעה.

 

כמו במנוע החיפוש של החברה, גם ג'ימייל וגוגל מפות הטמיעו פרסומות כבר מזמן. אין כל ספק שגם גוגל Navigation באנדרואיד תציג בתי עסק "מומלצים" וממומנים. כנ"ל לגבי Google Docs, שמילות המפתח במסמכים שנפקיד בה ישמשו את החברה למיקוד פרסומות — אם זה לא מתבצע כבר עכשיו.

 

בגוגל רוצים, לדבריהם, לחסוך לנו זמן. עצם העובדה שהמשתמש אינו צריך להיות פעיל בנהיגה תאפשר לו לבצע פעולות רבות תוך כדי. אחת מהן, כך מקווים בגוגל, היא גלישה באינטרנט — מהסמארטפון, מהטלוויזיה או מהטאבלט — וצפייה בכמה שיותר פרסומות.

 

גם שילוב טכנולוגיית הניווט הקולי של גוגל ב־Google Car הוא דבר מתבקש. קל לדמיין את גוגל משלבת את האנדרואיד, מערכת ההפעלה לסמארטפונים שלה, במכונית החכמה. כל מה שיהיה דרוש כדי להגיע ממקום למקום הוא לומר בקול רם את שם המקום כדי לנווט אליו. בהמשך ייתכן שגוגל אף תשלח את המשתמשים קודם כל לבית העסק ששילם על כך. בסופו של דבר, הפרסום מבוסס־המיקום ייהפך לאטרקטיבי הרבה יותר כשהוא ייצא ממסכי המחשב והסמארטפון אל המכונית הפרטית שבעזרתה אנחנו מתניידים בעולם האמיתי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x