$
חדשות טכנולוגיה

ענקיות הסלולר העולמיות מאחדות כוחות נגד אפל

טלפוניקה, אורנג', AT&T ועוד תשע חברות סלולר צפויות להודיע מחר על הקמת פלטפורמה פתוחה שתספק אפליקציות לכלל הסמארטפונים. ליוזמה שותפות גם יצרניות סלולר כגון סמסונג, LG וסוני-אריקסון

עומר כביר 20:0014.02.10

מתאחדים נגד אפל: 12 מהמפעילות הסלולריות הגדולות בעולם עתידות להודיע מחר (ב') על הקמת קואליציה שתנסה לערער את השליטה של יצרנית האייפון בעולם האפליקציות הסלולריות.

 

לפי דיווח של העיתון "סנדיי טיימס", AT&T, טלפוניקה, אורנג' ותשע חברות סלולר אחרות, שמעניקות שירותים
לכ-2 מיליארד לקוחות בסך הכל, חוברות יחדיו במטרה לבנות פלטפורמה פתוחה שתספק אפליקציות למשתמשי כל הטלפונים הסלולריים. החברות, שעתידות להכריז על תוכניתן בתערוכת הסלולר העולמית שתיפתח מחר בברצלונה, זוכות לתמיכתן של יצרניות טלפונים סלולריים כמו סמסונג, LG וסוני-אריקסון.

 

שוק האפלקיציות לסלולר נשלט כיום בצורה כמעט בלעדית על ידי האפסטור של אפל, המספקת אפליקציות לאייפון בלבד. לחנות יותר מ-140 אלף אפליקציות, אשר הורדו יותר מ-3 מיליארד פעמים. לשם השוואה, בחנות האנדרואיד מרקט של גוגל, הניצבת במקום השני מבחינת מספר האפליקציות הקיימות בה, יש 20 אלף אפליקציות בלבד.

 

עם זאת, את האפליקציות של האנדרואיד מרקט אפשר להתקין על יותר מ-20 טלפונים סלולריים, שמריצים את מערכת ההפעלה אנדרואיד. אולם גם כאן מוגבלת החנות רק למכשירים עם מערכת ההפעלה המתאימה.

 

היוזמה של הספקיות, אם אכן נכון הדיווח, מתיימרת ליצור פלטפורמה אחת שתאפשר התקנת אפליקציות ללא תלות במערכת ההפעלה. מדובר ביוזמה שאפתנית ביותר, אשר צריכה להתגבר על מכשולים טכנולוגיים רבים.

 

לפי הערכת חברת המחקר גרטנר, במהלך 2010 יורידו הצרכנים כ-4.5 מילארד אפליקציות סלולריות (לעומת 2.5 מיליארד ב-2009), בשווי כולל של 6.2 מיליארד דולר. השינוי הצפוי בגזרת הטאבלטים, שמונע על ידי השקת האייפד של אפל אשר יריץ את מרבית האפליקציות שנכתבו לאייפון, עתיד להאיץ את קצב הגידול של קטגוריה זאת.

 

מבין החברות בקואליציה המסתמנת בולטת במיוחד נוכחותה של AT&T, ספקית הסלולר הבלעדית של האייפון בארה"ב ומי שמקיימת שיתוף פעולה עם אפל גם בהפצת האייפד. מאז החלה לשווק את האייפון לפני כשנתיים וחצי ספגה AT&T ביקורות שליליות רבות, אשר חלקן נבעו ממדיניות של אפל דווקא. פלטפורמה פתוחה תאפשר לה למתן חלק מהביקורת שנמתחה עליה.

 

אם אכן תוקם הפלטפורמה תהיה זו בשורה למשתמשי הסמאטרפונים, ובפרט למשתמשי האייפון. זאת, מכיוון שמדיניות הסינון הקפדנית של אפל מונעת הפצת אפליקציות רבות, למשל כאלו בעלות תכנים שהחברה קבעה כי הם בעייתיים, או כאלו המהוות תחרות ליישומים שלה עצמה (למשל, אפליקציית Goole Voice לאייפון, שנפסלה והובילה לקרע משמעותי בין שתי החברות). עם זאת קשה לדמיין מצב שבו אפל, שידועה במדיניות הגן הסגור שלה, תאפשר לפלטפורמה מסוג זה לספק אפליקציות לאייפון.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x