$
טורים

שלוש הערות על המצב

ויסטה משתפרת • בטטת הכורסה מזדקנת • ואבן שושן נשאר מאחור

אורן הוברמן 14:4722.07.08

ויסטה משתפרת

 

ביום חם ביוני 2007 נכתב הטקסט הזריז ביותר שיצא תחת ידי. 20 דקות ל־1,500 מילה, שנכתבו בהנאה ששמורה לדברים מיוחדים באמת. נושא הכתבה היה צפוי וסתמי, מהנושאים שבזכותם עיתונים כמו "פי.סי. מגזין" עדיין נמכרים: רשמים אחרי חצי שנה עם מערכת ההפעלה חלונות ויסטה.

 

כתבות על מערכות הפעלה לרוב מזבזות את זמנם של הכותב והקורא גם יחד. לאיש מהם אין כוח לתיאורים ארוכים של ביצועים והתאמה, רק בשביל להגיע לשורה התחתונה שאומרת שכן, זה קצת יותר טוב מבעבר.

 

אבל הכתיבה על ויסטה היתה תענוג. היא היתה איטית וכבדה, עמוסה בביורוקרטיה פנימית ובבליל תפריטים. היא היתה כישלון מצועצע שכאילו נולד כדי להפיק ארס מכתבי מחשבים. כמה שנהניתי לכתוב עליה.

 

לפני בערך חודשיים יציאה חבילת השירות הראשונה לויסטה, SP1, ואחריה עוד כמה עשרות עדכונים קטנים. התקנתי את כולם, בעיקר בגלל שחלון מרגיז דרש זאת ממני מדי רבע שעה. אלא שהשדרוג השתלם. הקפיאות וההתרסקויות נעלמו, המהירות עלתה והתוכנות החיצוניות סוף סוף זוהו. בדיוק כמו שזה היה אמור לעבוד מההתחלה, לפני שנה וחצי.

 

ויסטה עם SP1 ועדכוניה היא מערכת הפעלה שאפשר לחיות איתה. אם יש לכם מחשב חזק דיו, היא תספק לכם סביבת עבודה נאה וניווט נעים בין תמונות וסרטים. היא עדיין רחוקה מלהיות מצויינת - אבל היא מתחילה להילחם ברצינות על כבודה.

 

בטטת הכורסה מזדקנת

 

מחקר של חברת magna global מצא שהגיל הממוצע של צופה הטלוויזיה האמריקאי הוא 50 - המבוגר ביותר אי פעם. ממוצע הגילאים של צופי ג'יי לנו הוא 54, צופי "60 דקות" בני 60, ואפילו בסדרה המצוירת "איש משפחה" צופים אנשים שגילם הממוצע הוא 29.

 

 איור: ליאב צברי

 

האם צעירים כבר לא צופים בטלוויזיה? בטח שכן, יותר מתמיד. אבל אצלם הטלוויזיה מגיעה דרך הלפטופ, מאתרי וידיאו זורם ושיתוף קבצים, שמכילים את כל מה שבטלוויזיה, רק בקטלוג מסודר וחינמי.

 

למזלה של תעשיית הטלוויזיה, המפרסמים ממשיכים לחיות בעולם משלהם. על פי נתוני tns, כ־43% מתקציבי הפרסום בארה"ב הושקעו ב־2007 בטלוויזיה – כלומר, בפרסום ממוקד לגיל העמידה והזהב. באינטרנט, שם שוהים הצעירים בגילאי 13־35, מושקע פחות מרבע מהסכום הזה. האנומליה הזו לא תימשך זמן רב. השאלה היא מי יעבור לרשת קודם: המפרסמים או חברות הבידור.

 

מחדשי השפה הגיקית

 

המילון מרים־וובסטר הכריז על המילים החדשות של 2008 והשפה האינטרנטית לא הוזנחה. בין המילים אפשר למצוא את malware (תוכנה מזיקה), netroots (התאגדות באמצעות הרשת) ו־pretexting (הוצאת מידע מאנשים באמצעות התחזות). גם בשנים קודמות היו בוובסטר מחוברים, יחסית, לקהילה: ב־2007 הוכנס למילון המונח החנוני w00t, שמתאר קריאת התלהבות של גיימרים וב־2004 "בלוג".

 

אז נכון, במרים־וובסטר אולי קצת מאחרים את הרכבת. המילים החדשות שלהם כבר צברו אבק. אבל לפחות הם מבינים שם מאיפה מגיעה השפה באמת - מהשטח. האקדמיה העברית, שמנסה ללא הצלחה להמציא בעצמה את השפה, יכולה ללמוד מזה משהו: במקום לנסות להבריק, פשוט אמצו את הקיים. "פקא3ה" ו"רוגלה" יכולים להיות התחלה לא רעה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x