סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
סמסונג S25 אדג'
סמסונג S25 אדג' (צילום: איתי שמושקוביץ)
בדיקת כלכליסט

האם הגרסה הדקה במיוחד של הגלקסי S25 שווה את המחיר?

סמסונג השיקה את ה-S25 אדג', שעושה הרבה רעש בזכות הפרופיל הדק שלו - וגם המשקל הוא יתרון משמעותי. לקחנו אותו לבדיקה ובחנו את היתרונות והחסרונות של הדגם, שהוא גם אחד היקרים בסדרה

פעם, בעידן אחר, לפני שהסמארטפונים נכנסו לחיינו, היה שלב שבו הטלפונים היוקרתיים ביותר היו הקטנים ביותר. גם ככה לא היה מסך מגע, אז המטרה היתה לייצר טלפון כמה שיותר קל וקטן, שבקושי יורגש בתיק. חפשו נוקיה 8310 למשל.
אחרי כניסת הסמארטפונים המגמה התהפכה, והמטרה הייתה לייצר מסכים יותר ויותר גדולים. אז הגיע תור הפאבלטים - מכשירים עם מסך גדול שכבר מתקרבים לגודל של טאבלט קטן. המושג פאבלט כבר נעלם, אבל המסכים הגדולים עדיין כאן, בדגמים שמגיעים ל-6.8 אינץ' ואפילו קצת יותר.
עכשיו מגיע הדבר הבא: מכשירים דקים במיוחד. אחרי שורת הדלפות, שמועות ורמיזות רשמיות, סמסונג השיקה לאחרונה את ה-S25 אדג', גרסה דקה במיוחד של מכשיר הדגל שלה, ואפל צפויה להשיק מכשיר דק משלה שלפי ההערכות ייקרא iPhone 17 Air.
לקחנו לבדיקה את האדג' החדש כדי לראות האם הבדל של מילימטר וקצת באמת שווה את כל הרעש - וגם מחיר שמתחיל ב-4,400 שקל.
4 צפייה בגלריה
סמסונג S25 אדג' לעומת S24
סמסונג S25 אדג' לעומת S24
גלקסי S24 (מימין) לעומת S25 אדג'. הפער לא בולט מאוד לעין
(צילום: איתי שמושקוביץ)
מבנה ועיצוב: כבר ציינתי שהוא דק?
ה-S25 אדג' נראה כמו שאר מכשירי הסדרה, כשהתכונה הבולטת במיוחד היא כמובן הפרופיל הדק שלו.
Oppo הסינית אמנם הכריזה כבר על מכשיר דק עוד יותר, אבל זה נראה כאילו סמסונג הגיעה לקצה היכולת הפיזית של צמצום הסמארטפון או קרוב מאוד אליה - המסגרת עבה רק במעט ממקשי ההפעלה והווליום שנמצאים בצד ימין וגם ממגירת הסים ושקע הטעינה שנמצאים בתחתית המכשיר. איך אפשר לצמצם עוד יותר? עד שהמכשיר החדש של Oppo יגיע לבדיקה, אפשר להעלות רעיונות נוספים - לוותר על סים פיזי, למשל (כפי שעושה אפל בדגמי האייפון האחרונים בארה"ב), ולעבור לטעינה אלחוטית בלבד, ללא שקע טעינה.
בגב המכשיר אפשר למצוא הבדל משאר דגמי סדרת S25 ופשרה ראשונה שכופה העיצוב הדק: לאדג' יש שתי מצלמות בלבד, בעוד לדגם הבסיסי יש שלוש.
האדג' מצויד במסך בגודל 6.7 אינץ', ממש כמו דגם הפלוס בסדרה, כך שהוא לא מכשיר קטן, אבל הוא שוקל כ-163 גרם - בערך 30 גרם פחות מהפלוס, וההבדל הזה מורגש. הפער בעובי המכשיר עומד של 1.5 מ"מ בלבד לעומת הפלוס. גם כשהשוויתי אותו ל-S24 הבסיסי שלי, בלי המגן שעוטף אותו, שם הפער עומד על 1.8 מ"מ, ההבדל לא נראה משמעותי. ובכל זאת האדג' מרגיש קליל יותר, גם בזכות המשקל וגם בזכות הפרופיל הדק שלו. העדשות בגב המכשיר פוגעות בגזרה הדקה הזו ובולטות החוצה, כך שעדיף להניח את המכשיר עם המסך כלפי מטה על השולחן, כדי שלא יתנדנד.
הדגם החדש מרגיש קצת חלקלק, אבל פחות מאשר בדגמים קודמים של סמסונג. בחזית מגינה עליו גורילה גלאס קרמיק 2, בגב זו גורילה גלאס ויקטוס 2 והמסגרת עשויה טיטניום - שילוב שנותן תחושה של מכשיר שבנוי היטב. גם ההגנה טובה: האדג' עומד בתקן IP68, שמספק הגנה טובה מפני אבק ומים, כולל טבילה של המכשיר בעומק של 1.5 מטר למשך 30 דקות (כל עוד מדובר במים מתוקים).
4 צפייה בגלריה
סמסונג גלקסי S25 אדג'
סמסונג גלקסי S25 אדג'
אפשר לצמצם עוד? כמעט לא נשאר מקום מסביב לשקע הטעינה ומגירת הסים
(צילום: איתי שמושקוביץ)
חומרה: חזקה והמכשיר לא מתחמם
גם כאן יש דמיון רב לשאר הסדרה, כמובן, וכמה הבדלים. המעבד הוא Snapdragon 8 Elite, לצד 12 גיגה בייט של זיכרון ו-512 גיגה לאחסון (יש גם גרסה עם 256 גיגה). וכמו בשאר דגמי הסדרה, זה מפרט חזק שבזכותו הטלפון מגיב במהירות לכל משימה ומתמודד בלי בעיה גם עם משחקים כבדים ועתירי גרפיקה - ולמרות הנפח המצומצם, המכשיר לא התחמם, גם בזמן משחק ממושך.
המסך מעולה, כרגיל במכשירי הדגל של סמסונג, עם בהירות גבוהה שמאפשרת עבודה גם בשמש הישראלית, אבל סובל קצת מהשתקפויות שיכולות להקשות על הצפייה בו בזוויות מסוימות. הרמקולים חזקים וטובים, ועדיין מומלץ להשתמש ברמקול חיצוני או אוזניות.
4 צפייה בגלריה
סמסונג Galaxy S25 אדג'
סמסונג Galaxy S25 אדג'
המסך קריא גם בשמש
(צילום: איתי שמושקוביץ)
הפשרה הבולטת היא בסוללה, תחום שבו אי אפשר לעגל פינות: אם המכשיר דק יותר, נשאר פחות מקום פנוי בשבילה. סמסונג נאלצת להסתפק כאן בסוללת 3,900 מיליאמפר, לעומת 4,900 מיליאמפר ב-S25 פלוס. הפער הזה מורגש - הסוללה של האדג' מתרוקנת בקצב די מהיר, אבל שורדת כמעט יום שלם.
פשרה נוספת היא בטעינת הסוללה, שתומכת בהספק של 25 וואט בלבד. זה עדיין מספיק כדי להגיע מ-15% ל-50% בתוך 15-20 דקות ולטעינה מלאה צריך לחכות קצת פחות משעה.
בתחום התוכנה והממשק אין חדש: האדג' מגיע עם אנדרואיד 15 וממשק ONE UI 7 של סמסונג, כמו כל סדרת S25. את הפרטים עליו אפשר למצוא בסקירה של ה-S25 אולטרה.
זה לא דבר רע, אגב - כאן אין שום פשרה והמכשיר תומך בכל היכולות של Galaxy AI, כולל תרגום טקסט ושיחות, סיכום טקסט, עריכה יצירתית של תמונות והוספת פרטים אליהן ועוד ועוד.
4 צפייה בגלריה
סמסונג S25 אדג' מצלמה
סמסונג S25 אדג' מצלמה
אחת מהשלכות הפרופיל הדק: העדשות בולטות מאוד מגוף המכשיר
(צילום: איתי שמושקוביץ)
מצלמה: תצטרכו להתפשר על זום נמוך
כחלק ממגמת הצמצום של המכשיר, סמסונג מסתפקת כאמור בשתי מצלמות בלבד - ראשית עם חיישן של 200 מגה פיקסל ועדשה לצילום רחב עם חיישן של 12 מגה פיקסל, כשבנוסף להן יש כמובן גם מצלמת סלפי באיכות 12 מגה פיקסל.
אפשר להגיד שגם כאן אין יותר מדי חידושים: המצלמה מפיקה תמונות טובות מאוד בתנאי תאורה טובים, מוצלחת מאוד גם בצילום לילה ומוסיפה לתמונות הרבה אור שמשדרג אותן לעומת התאורה במציאות.
הפשרה הנוספת, חוץ מכמות העדשות, היא בזום האופטי X2 בלבד, לעומת כפול 3 או 5 בדגמים הבכירים בסדרה. בזום דיגיטלי אפשר להגיע עד הגדלה כפול 10, על חשבון איכות התמונה כמובן.

סיכום
ה-S25 אדג' הוא מכשיר מצוין שממוקם, גם במחיר וגם ברוב היכולות, לצד המכשירים הבכירים בסדרה. רוב היכולות - כי יש כאמור פשרה קלה בתחום הצילום ופשרה מורגשת יותר בסוללה. הפרופיל הדק שלו מככב, כשבפועל ההבדל במשקל מורגש לא פחות ממנו (וגם קצת בזכותו).
גם חלוקת המשקל מוצלחת: נתקלתי במכשירים שעל הנייר לא שוקלים הרבה ומרגישים כבדים ובדגמים שבהם מרגישים משקל משמעותי של עדשות המצלמה. האדג' מרגיש קל במיוחד ועדיין מציע חבילה מצוינת - מסך מעולה, רמקולים טובים וביצועים מהירים.
ולמרות כל זאת, לא בטוח שפערי המשקל והעובי מצדיקים מחיר של 4,400 שקל - קרוב למחיר של הדגם הבכיר ביותר בסדרה, S25אולטרה, וגבוה כמעט ב-900 שקל מה-S25 פלוס שקרוב אליו מאוד בממדים. אפשר להתגבר על הפשרות הקטנות, והתחושה היא שבסוף האדג' מתקרב למעמד של עוד סמל סטטוס יוקרתי.