בלעדי
צ'ק פוינט תגייס 500 עובדים למרכז ה־AI בישראל
ענקית הסייבר מנסה לעמוד בקצב הפיתוח של הבינה המלאכותית; המהלך שמוביל המנכ"ל נדב צפריר צפוי להגדיל את כוח האדם של החברה בארץ ביותר מ־15%; ייתכן שהוא ילווה בפרידה מעובדים חלשים יותר
צ'ק פוינט יוצאת למהלך גיוס אגרסיבי של 500 עובדים למשרדיה בישראל, כך נודע לכלכליסט. הגיוס, שאותו מוביל המנכ"ל החדש נדב צפריר, יתמקד בעובדי פיתוח ויגדיל את כוח האדם במו"פ בישראל, שמונה היום 2,000 עובדים, ב־25%. בסך הכל מעסיקה ענקית הסייבר 3,000 עובדים בישראל, כך שמדובר בהגדלה משמעותית של יותר מ־15% גם בכוח האדם הכללי. בסך הכל מעסיקה צ׳ק פוינט 7,000 עובדים.
החברה הודיעה לעובדיה על תוכנית "חבר מביא חבר" שתתגמל גם אם המועמד רק יוזמן לריאיון עבודה או יתקדם כמה שלבים. המטרה העיקרית של המהלך היא לאייש את מרכז המחקר בתחום הבינה המלאכותית שצ'ק פוינט הקימה באחרונה, וכן לפתח מוצרים חדשים בתחום אבטחת הרשתות. התוכנית היא לאייש את המשרות עד סוף השנה. צ'ק פוינט צפויה להרחיב את כוח האדם שלה גם בארה"ב ובהודו, אך עיקר המאמץ יתרכז בישראל. כחלק מהמהלך הגדילה צ'ק פוינט באחרונה משמעותית גם את מחלקת הגיוס שלה.
לא מן הנמנע כי מהלך הגיוס, שלא אופייני לצ׳ק פוינט שנחשבת לשמרנית מאוד, ילווה גם ב״טיוב״ כוח האדם, כלומר פרידה מעובדים חלשים יותר. גם זה, אם יקרה, יהיה חריג מאוד עבור צ׳ק פוינט, שלא נקטה צעדי פיטורים גם במשברים.
אחד המהלכים הראשונים שביצע צפריר כמנכ״ל צ׳ק פוינט, תפקיד שאליו נכנס לפני כחצי שנה, היה הכרזה על הקמת מרכז AI. כמו כן, צפריר הודה הלכה למעשה בחיסרון שיש לצ׳ק פוינט בסביבת הענן וחתם על הסכם עם וויז, הסטארט־אפ שנמכר לגוגל ב־32 מיליארד דולר, לשיווק משותף של מוצרי הסייבר. האסטרטגיה של המנכ״ל החדש היא לא לפספס את מהפכת ה־AI.
״נקים את המרכז בתל אביב בבניין שלנו ברחוב לאונרדו דה וינצ'י, שהיה מושאל בשנה האחרונה למטה החטופים", אמר צפריר בתחילת 2025, "יהיו בו עשרות עובדים, חלקם עובדיה הקיימים של צ'ק פוינט וחלקם חדשים שנגייס. בשנה הקרובה נצא לתהליך גיוס משמעותי של טאלנטים גם בישראל וגם בחו"ל".
הגדלת כוח האדם מגיעה לאחר עסקת נדל"ן גדולה שעשתה צ'ק פוינט בשבועות האחרונים, כשרכשה יחד עם ישראל קנדה קרקע ברחוב קרמניצקי בתל אביב לקמפוס חדש. מדובר בעסקת הנדל"ן הגדולה ביותר של החברה, שבה השקיעה 500 מיליון שקל. הקמפוס החדש יכלול 4,000 עמדות עבודה, פי שניים מבמטה הנוכחי. עם הקמפוס החדש תגיע צ'ק פוינט ל־6,000 עמדות עבודה על פני 100 אלף מ"ר. עבודות ההקמה יחלו ב־2027.
מהלכים אלה מבטאים אופטימיות של צ׳ק פוינט לגבי נוכחותה בישראל, בזמן שסטארט־אפים רבים לא רק נרשמים כחברות אמריקאיות, אלא גם מעבירים לארה"ב את כובד משקלם.
המהלכים בראש ובראשונה נועדו להעיר את צ׳ק פוינט, שעברה ב־2024 לראשונה רף הכנסות של 2.5 מיליארד דולר ורשמה כהרגלה רווח חריג של 9.6 דולר למניה, אך ממשיכה לסבול מקצב צמיחה איטי ותדמית ״רדומה״ יחסית לזירת הסייבר התוססת בישראל.