סגור
Shein שיין סין
משרדי Shein בסין (צילום: REUTERS/Florence Lo)

דיווח: Shein מעריכה שאין לה סיכוי להנפיק בניו יורק, וחושבת על לונדון

חברת המסחר המקוון לבגדים זולים עדיין עובדת על בקשת ההנפקה שלה בארה"ב, אך לפי מקורות היא מעריכה שלא סביר שרשות ניירות ערך האמריקאית תאשר את המהלך; הנפקות של חברות סיניות בניו יורק הן נדירות וקטנות בשנים האחרונות, ברקע צעדים מונעים מצד ממשל ארה"ב

שיין(Shein) שוקלת לצאת להנפקה בלונדון, בהנחה שתיתקל בהתנגדות אמריקאית להנפקתה בניו יורק.
חברת המסחר המקוון של הבגדים ומוצרי הצריכה המוזלים, שהוקמה בסין אך מנוהלת כיום מסינגפור, נמצאת בשלבים מוקדמים של בדיקת האפשרות להנפקה בלונדון, לאחר שהגיעה למסקנה שלא סביר שרשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) תאשר את הנפקתה בארה"ב. כך דיווחה סוכנות בלומברג על פי מספר מקורות.
החברה עדיין עובדת על בקשת ההנפקה בארה"ב – האפשרות המועדפת עליה. לדברי המקורות, אם תחליט כעת לנסות את מזלה בלונדון או במקום אחר יהיה עליה להגיש בקשה לכך לרגולטורים הסינים. אפשרויות נוספות כוללות את בורסת הונג קונג וסינגפור.
אם ההנפקה תתרחש בלונדון תהיה זו ברכה לבורסה המקומית, לאחר אחת השנים הגרועות ביותר מבחינת הנפקות בהיסטוריה המודרנית שלה. בערך מיליארד דולר גויסו בהנפקות בשנה שעברה בלונדון, הרמה הנמוכה מזה עשורים, על פי מידע של בלומברג.
בריטניה נאבקת גם ביציאה המונית של חברות לארה"ב ומקומות אחרים, ביניהן ארם הולדינגס שוויתרה על לונדון לטובת הנפקה בניו יורק בשנה שעברה, ו-TUI שבעלי המניות שלה הצביעו מוקדם יותר החודש למחוק אותה מבורסת לונדון ולעבור להיסחר בעיקר בגרמניה.
"הנפקה בבורסה של לונדון היא פשרה קצרת טווח מבחינתה של שיאין, שמעדיפה וודאות על פני שווי ונזילות", כך אמר קה יאן, ראש מחלקת המחקר בחברת DZT Research מסינגפור.
כשנשאל האם המעבר האפשרי של שיין ללונדון עשוי לעודד חברות נוספות ללכת בעקבותיה, הוא אמר: "התשובה הקצרה היא 'לא'". זאת בעיקר כיוון שבורסת לונדון קטנה בהרבה מאלה של ניו יורק, הונג קונג וסין.
הנפקות של חברות סיניות בבורסות בארה"ב היו נדירות וקטנות בשנים האחרונות, מאז שדידי אולצה להימחק מהבורסה בניו יורק כחלק מפעולה נרחבת של הממשל שחסמה את הבורסה המקומית להנפקות ראשוניות של חברות סיניות. ההנפקה בהיקף 1.6 מיליארד דולר של חברת Amer Sports בפברואר הייתה הגדולה ביותר בגיבוי סין בשוק האמריקאי מאז שדידי גייסה 4.4 מיליארד דולר ב-2021, והראשונה לגייס יותר מ-200 מיליון דולר בתקופה הזאת.
שיין נתונה ללחץ בארה"ב כבר תקופה. דוגמה לכך היא הסנאטור מרקו רוביו שביקש מה-SEC לחסום את הנפקתה, בטענה שהחברה צריכה לחשוף יותר על פעילותה בסין, וחבר קונגרס שביקש בשנה שעברה לפתוח בחקירה לגבי אספקת הכותנה של החברה משינג'יאנג.