סגור
אלון מאסק מייסד סטארטאפ ניוראלינק neuralink
אלון מאסק מייסד סטארטאפ ניוראלינק (צילום: Fournis par Clubic)

מאסק הודיע כי שבב המוח של ניוראלינק הותקן לראשונה בבן אדם

השתלת השבב התאפשרה לאחר שבמאי העניק ה-FDA לחברה אישור לקיים ניסויים בבני אדם, ובספטמבר זו החלה בגיוס מועמדים. בניסוי, רובוט משתיל את השבב במוח ששולט בכוונה לזוז, והמטרה הראשונית היא לאפשר לאנשים לשלוט בסמן או במקלדת באמצעות המחשבה בלבד

אלון מאסק חשף כי שבב המוח שמייצר הסטארט אפ שלו ניוראלינק הושתל לראשונה במוח של בן אדם.
"המטופל הראשון קיבל שתל בניוראלינק ומתאושש", כתב מאסק בפוסט בפלטפורמת המדיה החברתית שבבעלותו. "התוצאות הראשונות מצביעות על עלייה מבטיחה בפעילות הנויירונים".
הנויירונים הם תאים שמשתמשים באותות חשמליים וכימיים כדי להעביר מידע ברחבי המוח ולגוף. בניוראלינק מקווים שהשבב שפיתחו יעזור לאנשים עם בעיות נוירולוגיות מורכבות.


השתלת השבב במטופל הראשון התאפשרה לאחר שבמאי השנה שעברה העניק מנהל התרופות והמזון הפדרלי (FDA) לחברה אישור לקיים ניסויים בבני אדם, ובספטמבר החלו בחברה בגיוס מועמדים. בניסוי, רובוט משתיל את השבב באזור במוח ששולט בכוונה לזוז. לפי ניוראלינק המטרה הראשונית שלה היא לאפשר לאנשים לשלוט בסמן או במקלדת באמצעות המחשבות שלהם בלבד. בניוראלינק הסבירו כי השבב אמור לסייע להעביר אותות מהמוח של המשתתפים. הניסוי נועד לבחון גם את מידת הבטיחות של השבב והרובוט.
בפוסט נוסף שפרסם ב-X כתב מאסק כי המוצר הראשון של ניראלינק ייקרא טלפתי (Telepathy). לדבריו, המוצר יאפשר "שליטה בטלפון או במחשב, ובאמצעותם כמעט בכל מכשיר, רק על ידי מחשבות". עוד הוסיף: "דמיינו שסטיבן הוקינג היה יכול לתקשר במהירות גבוהה יותר מקצרנית או מנהל מכירות פומביות. זו המטרה".
שווי החברה הוערך ביוני ב-5 מיליאררד דולר. אולם, היא ספגה ביקורת לאחר שנחשפו בעיות בקופים להם הושתל השבב בשלב הניסויים בבעלי החיים. בספטמבר הגיב מאסק על ההאשמות וטען ש"אף קוף לא מת כתוצאה מהשבב של ניוראלינק".