סגור
משה בר סימן טוב
משה בר סימן טוב (צילום: אוראל כהן)

נחשף בכלכליסט
במקום דיון בממשלה - שכרו של משה בר סימן טוב ייקבע על ידי שרי האוצר והבריאות

הממשלה לא תדון בהגדלת שכרו של בר סימן טוב, המיועד לתפקיד מנכ"ל משרד הבריאות. במקום זאת שני השרים יצטרכו להגיע להסכמה ביניהם - על רקע התנגדותו של הממונה על השכר באוצר להעלאה בשל "השלכות רוחב משמעותיות על מבנה ולחצי שכר במגזר הציבורי"

הממשלה לא תדון היום (א') בהגדלת שכרו של משה בר סימן טוב, המיועד לתפקיד מנכ"ל משרד הבריאות. זאת בעקבות הצעה של שר הבריאות אריה דרעי שנחשפה ב"כלכליסט" לפיה שכרו ייקבע על ידי שרי האוצר והבריאות. לפיכך דרעי ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' יצטרכו להגיע להסכמה, זאת על רקע התנגדותו של הממונה על השכר באוצר, קובי בר נתן, להעלאת השכר. הממשלה אישר היום את מינויו של בר סימן טוב לתפקיד המנכ"ל.
בחוות דעת לשרי הממשלה קבע בר נתן כי "מדובר בהצעת החלטה פרסונלית בעלת השלכות רוחב משמעותיות על מבנה ולחצי שכר במגזר הציבורי המובאת לשולחן הממשלה ללא עבודת מטה מסודרת".
יצוין כי מנכ"ל של משרד ממשלתי מקבל שכר של 38,432 שקל ברוטו בחודש. שכר זה יועלה במשכורת ינואר 2023 בכ-5% בגובה עליית המדד בשנת 2022. שכרו החדש של מנכ"ל במשרד ממשלתי יעמוד על כ-40,353 שקל ברוטו בחודש. בשבוע שעבר דרש דרעי להעניק לבר סימן טוב שכר של 90 אלף שקל, בדומה למנכ"לי המשרד שהם רופאים.
במשרד האוצר חוששים כי אם סמוטריץ' ייכנע לדרעי, יהיו לכך השלכות רוחב על משרדים אחרים שירצו לשלם למנכ"ל שכר של אלוף, ניצב, שופט עליון ועוד. ברקע לדיון המסתמן בין שני השרים: סמוטריץ' זקוק לתמיכתו של דרעי היום בממשלה ואחר כך במליאת הכנסת בחוק להארכת תוקפן של תקנות לשעת חירום ביהודה ושומרון.
לפי הערכות, בר סימן טוב יחתום על הסדר למניעת ניגודי עניינים, שיכלול הימנעות מצדו לטפל בשנה הקרובה בענייני ביטוחי הבריאות בעקבות כהונתו כמשנה לחברת הביטוח כלל.
מדובר במגבלה משמעותית על תפקודו הצפוי של בר סימן טוב לאור המהפכה שצפוי ענף ביטוחי הבריאות לעבור בשנה הקרובה. באוגוסט 2022 פרסם מנהל רשות שוק ההון והביטוח משה ברקת רפורמה המבקשת לפשט את ביטוחי הבריאות ולמנוע כפל ביטוחי מיותר. מדובר בשינוי שצפויות להיות לו השלכות משמעותיות על חברות הביטוח בשנה הקרובה, ושעשוי להשפיע באופן מיוחד גם על חברת כלל, הנחשבת לאחת השחקניות הגדולות בשוק ביטוחי הבריאות. בסביבתו של בר סימן טוב אמרו בשבוע שעבר שאין סיבה שהוא ישתכר כ-39 אלף שקל בעוד קודמיו (הרופאים) הרוויחו כ-90 אלף שקל, וגם מרבית חברי הנהלת המשרד (שגם הם רופאים) משתכרים הרבה יותר מהשכר של מנכ"ל במשרד ממשלתי.
בהסדר למניעת ניגודי עניינים שנחתם עמו ב-2017 כשמונה כמנכ"ל המשרד בתקופתו של השר יעקב ליצמן התחייב שלא לטפל בחברות שאליהן קשורים קרובי משפחתו שלא נחשפו, ובכללן קרובת משפחתו שמשמשת כנציגת היועץ המשפטי לממשלה בוועדות משמעת ביחידת הדין המשמעתי במשרד הבריאות, מה שחייב אותו אז להעביר את סמכויותיו למשנה למנכ"ל המשרד. עוד צוינו בהסדר חברות שבהן הועסקו אז קרובי משפחתו כמו חברת ביטוח ששמה לא הוזכר, חברה העוסקת בתוספי מזון, חברה העוסקת בניסויים דרמטולוגיים לשימוש חיצוני וחברת פרמצבטיקה.
על פי הערכות בשוק, עלות שכרו של בר סימן טוב בכלל ביטוח הסתכמה ב-2.5 מיליון שקל מתוקף תפקידו כמשנה למנכ"ל החברה, יורם נוה. עלות שכרו הקבוע הסתכמה במיליון וחצי שקל, בעוד שעם כניסתו ניתנו לו גם מענקים ואופציות בעלות של מיליון שקל נוספים. האופציות צפויות לא להבשיל מאחר שבר סימן טוב עזב בטרם מילא שנה מלאה, ול"כלכליסט" נודע כי גם המענק, בהיקף מוערך של חצי מיליון שקל, לא יוענק בשל השנה ההפסדית של כלל ביטוח.