סגור

הדולר ממשיך לרוץ קדימה - נסחר ב-3.42 שקלים

הדולר נסחר בעלייה של 2% מול השקל; עליות מתונות בפאונד וביורו לאחר נתוני האינפלציה בבריטניה; לידר: "נתון האינפלציה השלילי בארה"ב תומך בעליית תשואות וירידות בשווקי המניות, ולכן גם בפיחות בשקל"

הדולר ממשיך לזנק על חשבון השקל, בהמשך לעליות החדות במטבע האמריקאי אתמול - לאחר מדד המחירים המאכזב שפורסם בארה"ב, שגרר נפילות חדות במדדי המניות של וול סטריט. הדולר מזנק ב-2% ל-3.42 שקלים, היורו עולה ב-0.4% ונסחר גם הוא בסביבת 3.42 שקלים.
בשוק המטבעות העולמי עולה היורו ב-0.3% וחוזר לרמה של 1 דולר, הפאונד עולה ב-0.4% ונסחר ב-1.154 דולר.
נתוני האינפלציה המאכזבים כאמור שפורסמו אמש בארה"ב (קצב שנתי של 8.3%, מול תחזיות ל-8.1%) הקפיצו את הדולר, בשוקי המטבעות העולמיים ומול השקל המקומי - במקביל לתגובה הכמעט היסטרית של שוק המניות האמריקאי.
המדד הגבוה ביסס את הציפיות להמשך העלאות ריבית חדות מצד הפד (ובהתאם את החשש ממיתון עמוק בארה"ב) - ולדעת רבים חדות עוד יותר מהתחזיות הכמעט בלתי מעורערות עד אתמול.
השווקים מעניקים עתה 33% להעלאת ריבית של 1% בישיבה הקרובה של הפד, ביום רביעי הבא, זאת מול סיכוי אפסי לפני פרסום נתוני האינפלציה (בין היתר בנק ההשקעות נומורה, מהיותר חשובים בעולם, מצפה להעלאה של 1%). הסיכוי להעלאת ריבית של 75 נקודות בסיס - העלאה חדה מאד כשלעצמה - ירד מ-91% אתמול ל-67% הבוקר.
ובינתיים באי הבריטי, עדיין אינפלציה גבוהה מאד, אף שפחות מהתחזיות: מדד המחירים לצרכן קפץ באוגוסט ב-9.9% בקצב שנתי, זאת בהמשך לעלייה של 10.1% ביולי - התחזיות עמדו על 10.2%. בחישוב חודשי עלה המדד ב-0.5%, מול תחזיות לעלייה של 0.6%. מדד הליבה של המחירים, ללא אנרגיה ומזון, עלה באוגוסט ב-6.3% בקצב שנתי, בהמשך לעלייה של 6.2% ביולי ובהתאם לתחזיות. בחישוב חודשי עלה מדד הליבה ב-0.8%, בדומה לציפיות.
"ההאצה הלא צפויה באינפלציה בארה"ב מבטיחה העלאת ריבית הפד בשיעור של 0.75% בשבוע הבא והמשך העלאת ריבית ל- 4.25% לפחות בתחילת 2023. בנק ישראל נוטה להיות מאד מושפע ממדיניות הפד אך נמתין לראות את האינפלציה אצלנו היום חמישי. ברור שנתון האינפלציה השלילי בארה"ב תומך בעליית תשואות וירידות בשווקי המניות, ולכן גם בפיחות בשקל", אומר יונתן כץ, הכלכלן הראשי בלידר שוקי הון.