$
בורסת ת"א

לין לשטייניץ: הצעת האוצר לצמצם את מספר קופות הגמל - פגיעה בחופש ההתארגנות העסקית

נשיא איגוד לשכות המסחר שלח לשר האוצר פנייה דחופה בה הביע את התנגדותו לכוונה לצמצם את מספר קופות הגמל. "מדובר במהלך הפוגע גם בזכות הבחירה של האזרח להעדיף קופת גמל המתאימה להעדפותיו"

הדר רז 13:5611.05.09
נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין, שיגר הבוקר פנייה דחופה לשר האוצר, ד"ר יובל שטייניץ, ובה הביע את התנגדותו הגורפת לכוונת האוצר לצמצם את מספר קופות הגמל בחוק ההסדרים. כפי שפורסם לראשונה ב"כלכליסט" במסגרת טיוטת חוק ההסדרים משרד האוצר מבקש לחייב את בתי ההשקעות וחברות הביטוח
לצמצם את מספר קופות הגמל שבניהולם באופן שבו כל חברה תנהל קופת גמל אחת לגבי כל מוצר פנסיוני.

 

לין ציין במכתבו לשר האוצר כי "מדובר במהלך הפוגע גם בזכות הבחירה של האזרח להעדיף קופת גמל המתאימה להעדפותיו. כמו כן, מדובר במהלך חד צדדי הפוגע ישירות בחברות המנהלות קופות גמל מבלי שהנושא הובא לידיעתן". לדברי לין, "אפשר לקבוע כללים מוסדרים על דרכי ההתנהלות של מנהלי חסכונות הציבור בכדי להגן על הציבור, ויש כאלה כיום בכמות נכבדת. אולם, אין זה תקין ומקובל לפגוע בעקרון חופש הפעילות וההתארגנות העסקית רק לשם נוחות אדמיניסטרטיבית".

 

"משרד האוצר עודד במשך שנים לפתוח מגוון רחב של קופות גמל בתמהילי השקעות שונות, בכדי שלציבור החוסכים בישראל יהיה מגוון רחב ביותר לבחירה", אמר אבי דויטש, יו"ר איגוד קופות הגמל בלשכת המסחר ויו"ר אקסלנס נשואה גמל ופנסיה. "תזוזות בשוק הגמל לאיחוד קופות עשויות לגרום לשינוים מהותיים בשוק ההון, שממילא רגיש בימים אלה, בעיצומו של משבר עולמי בשווקים הפיננסיים. הרעיון של משרד האוצר חדשני ומן הראוי לדון בו בצורה מסודרת ואחראית ולא במסגרת חוק ההסדרים", אמר דויטש.

 

בתוך כך, החטיבה הפיננסית באיגוד לשכות המסחר העבירה אתמול (א') את עמדתה לרשות לניירות ערך בנוגע לטיוטת התקנות הנוגעות להעלאת שיעור האגרות על מנהלי תיקי השקעות. בתגובה נכתב כי העלאת שיעורי האגרות בתקופה בה שוק ההון עדיין רועש, עשויה לגרום למספר מנהלי תיקי השקעות להפסיק את פעילותם, ואילו אחרים עשויים לפטר מספר בעלי רישיון ניהול תיקי השקעות, בכדי לצמצם את גובה תשלום האגרה לרשות.

 

רשות ניירות ערך הוציאה לפני כחודש טיוטת תקנות להעלאת רמת הכשרת המבקשים לקבל רישיון ייעוץ השקעות או רישיון ניהול תיקים. במסגרת טיוטת תקנות אלו, הרשות ביקשה גם לתקן את שיעורי האגרות, וקבעה כי בעלי רישיון שאינם מועסקים בחברה בעלת רישיון ישלמו כפל אגרה. כמו כן, על תאגידים העוסקים בייעוץ או בשיווק השקעות, תוטל אגרה של חמשת אלפים שקל עבור כל בעל רישיון המועסק על-ידם ואגרת מינימום של עשרת אלפים שקל גם אם אינם מעסיקים שני עובדים כאלה (במקום תשלום קבוע לחברה של כארבעת אלפים שקל).

 

חברות לניהול תיקים ישלמו אגרה מדורגת כאחוזים משווי התיקים המנוהל על-ידם. בנוסף, הוטלו אגרות חדשות כגון אגרת שינוי רישיון, חידוש רישיון, קיום רישיון וכדומה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x