$
חדשות נדל

בלעדי לכלכליסט

גינדי החזקות מציגה פרשנות יצירתית לחוק המכר בקריית גת

חוזי מכירת הדירות בכרמי גת חושפים שורת סעיפים בעייתיים: החברה רשאית להקטין את הדירות ב־5%; המכירה נעשית לפי שטח דירה ברוטו שכולל לובי ומעליות; הדיירים עשויים לשאת באגרות נוספות כמו הצבת שלט; ועל הלקוחות נאסר לדבר עם כלי התקשורת

יעל דראל 07:0712.02.15

עשרות רוכשים פוטנציאליים של דירות בפרויקט הענק של גינדי החזקות בשכונת כרמי גת בקרית גת פנו בימים האחרונים לייעוץ משפטי משום שלטענתם חלקים בהסכם המכירה מנוגדים להוראות חוק המכר ואינם מקובלים בענף באופן שהופך את החוזה לדרקוני.

 

 

שביתה בחברת החשמל היא לא כוח עליון

 

הפרויקט כולל הקמת 1,118 דירות ב־26 בניינים על פני שטח של כ־700 דונם בקריית גת. תמורת הקרקע שילמה גינדי החזקות — שבבעלות האחים ליטל, אבי, גיא, רועי ומנחם גינדי - כ־143 מיליון שקל, ודירה בת שלושה חדרים בפרויקט תעלה כ־670 אלף שקל.

אחד הסעיפים המרכזיים בחוזה המכירה, שעותק שלו הגיע לידי "כלכליסט", הוא שטח הדירה. בחוזה מצוין שלחברה היזמית אפשרות לסטות מהשטח שהוסכם ב־5% מבלי לפצות את הרוכשים. "הסעיף מנוגד להוראות צו חוק המכר שמאפשר סטייה של עד 2% בלבד", מציינת בשיחה עם "כלכליסט" עו"ד אירית שר ממשרד שר את ארוך, המייצגת כ־23 מהרוכשים הפוטנציאליים.

 

 

עניין נוסף בהקשר זה הוא חישוב שטח הדירה, שכן על פי ההסכם של גינדי השטח ברוטו מחושב באופן שכולל את השטחים המשותפים בבניין - הלובי, המעליות וחדרי המדרגות - אף שבהוראות החוק השטח ברוטו אינו כולל אותם. המשמעות היא שמי שרכש דירת 100 מ"ר "על הנייר" יכול לבסוף לקבל דירה של 75–80 מ"ר.

 

"סעיפי שטח הדירה הם בניגוד לחוק מכר דירות, המעודד רישום שטח שהוא פשוט ומובן לאדם הסביר ללא חלקים בלובי וכדומה", אומר אדריכל ועו"ד מוטי בניאן, ראש מחלקת מקרקעין במשרד זיסמן, אהרוני, גייר.

 

בנוסף, רשימת הסיבות שעלולות לגרור עיכובים נוספים כוללת מצבים מגוונים שאינם מוגדרים כמצבי "כוח עליון" כמו עיצומים ברשות החשמל או ברשות המקומית, שלפי החוזה יאפשרו לחברה לעכב את מסירת הדירה ב־60 יום נוספים.

 

סעיפים נוספים מציבים קשיים שאינם מקובלים על הרוכשים.

 

לדוגמה, ישנו סעיף שלפיו ניתן לנהל הליכים משפטיים במקרה של מחלוקת רק בבתי משפט בתל אביב. דוגמה אחרת לסעיף שגרם לחלק מהרוכשים אי נוחות גדולה במיוחד הוא סעיף שבו אוסרת החברה על לקוחותיה לפנות לעיתונות.

 

רועי (מימין), מנחם, גיא ליטל ואבי גינדי. "חוזה מכירה סטנדרטי לפי החוק" רועי (מימין), מנחם, גיא ליטל ואבי גינדי. "חוזה מכירה סטנדרטי לפי החוק" צילום: אוראל כהן

 

הטענה השנייה כלפי גינדי באותו פרויקט

 

זו אינה הטענה הראשונה כלפי גינדי החזקות בנוגע לניהול פרויקט המגורים הנוכחי. לאחרונה הושמעו טענות בנוגע לשיווק הפרויקט תחת הסיסמה "דירה של גינדי במחיר מטרה", באופן שעשוי היה להטעות ולהצביע על כך שהחברה כורכת את מבצעי המכירות שלה בתוכנית הממשלתית של משרד הבינוי שנקראת "מחיר מטרה".

 

טענה נוספת שהושמעה לאחרונה נגד הפרויקט היתה כי המתעניינים ברכישת דירות בו נדרשים לשלם עבור הרשמה להגרלת פגישת ייעוץ עם נציגי החברה. בנושא זה פנה לאחרונה משרד הבינוי לרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן.

 

"ההסכם שייחתם בין הרוכשים לגינדי החזקות בפרויקט כרמי גת אינו מייצג את חוק המכר. על הרוכשים העתידיים לשים לב היטב, שכן ישנם סעיפים בעלי משמעות כלכלית כבדה. כך למשל, סעיף שבו מצוין כי אם רוכש ימכור את זכויותיו בדירה לפני שקיבל מפתח, עליו לשלם חצי אחוז משווי המכירה לעורך דינו של המוכר", מדגישה שר.

 

מגינדי החזקות נמסר: "כרמי גת הוא פרויקט נדל"ן שזוכה להתעניינות ציבורית גדולה ומאפשר למשפחות רבות לרכוש בית בפרויקט חדש ואיכותי. מאז השיקה החברה את הפרויקט רבבות של מתעניינים פנו וכ־800 דירות כבר נמכרו. לגופו של עניין, מדובר בחוזה מכירה סטנדרטי כנהוג בענף העומד בדרישות החוק״.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x