סגור
וורטון בי"ס למינהל עסקים אוניברסיטת פנסילבניה
בי"ס וורטון למינהל עסקים, אוניברסיטת פנסילבניה. הכי הרבה מאמרים אקדמיים (צילום: David Paul Morris/Bloomberg)

בתי הספר הטובים בעולם למינהל עסקים: וורטון עדיין במקום הראשון

לפי דירוג הפייננשל טיימס, בית הספר למינהל עסקים וורטון באוניברסיטת פנסילבניה שמר על מקומו מהשנה שעברה והוכתר כטוב בעולם. אחריו דורגה אוניברסיטת קולומביה בניו יורק. אבל שיעור העלייה הגדול ביותר בשכר נרשם בבתי הספר בהודו

בית הספר וורטון למנהל עסקים באוניברסיטת פנסילבניה הוכתר לטוב בעולם, כך לפי הדירוג השנתי שמפרסם הפייננשל טיימס. במקום השני מדורג בית ספר אמריקאי נוסף – בית הספר למנהל עסקים של אוניברסיטת קולומביה. וורטון שמר על מקומו בפסגה מהשנה שעברה, ואף קטף את התואר גם ב-2022.
הדירוג מבוסס על מספר קריטריונים, ביניהם השכר של המסיימים ושיעור העלאות השכר שלוש שנים לאחר השלמת הלימודים, וכן התקדמות הקריירה, שיעור התעסוקה, איכות המחקרים האקדמיים, שיוויון מגדרי ואחוז הסטודנטים הבינלאומיים ואפילו פעולות של המוסד בנושאי אקלים. בדירוג משתתפים מאה מוסדות, והוא נקבע בחלקו גם על פי סקר בקרב הבוגרים.
העשירייה הראשונה מורכבת מבתי ספר אמריקאיים ואירופיים בלבד. כך, במקום השלישי מדורג בית הספר לעסקים IESE בברצלונה, ספרד ואילו את המקום הרביעי חולקים INSEAD בצרפת ואוניברסיטת בוקוני במילאנו. שאר העשירייה מורכבת מבית ספר סלואן של MIT במקום השישי, לונדון ביזנס סקול שביעי, ESADE בברצלונה במקום השמיני, HEC פריז תשיעי ובית הספר קלוג באוניברסיטת נורת'ווסטרן עשירי.
בית הספר למנהל עסקים CEIBS בשנגחאי נבחר כמוביל באסיה, ומדורג במקום הכללי ה-12, ולא הרחק מאחוריו במקום ה-15 נמצאת הנציגות השנייה של סין- האוניברסיטה לכלכלה של שנגחאי.
אוניברסיטת הרווארד אמנם דורגה רק במקום ה-13, אך היא מובילה מבחינת השכר שמרוויחים הבוגרים, שעומד בממוצע על 257,734 דולר. לשם השוואה, בוורטון שנחשב לבית הספר הטוב ביותר השכר הממוצע עומד על 245,197 דולר. עם זאת, בוגרי שלוש אוניברסיטאות בהודו – בית הספר למנהל עסקים XLRI בג'אמשיפדור, ISB בהידרבאד והמכון ההודי לניהול – נהנים מהעלייה הגבוהה ביותר בשכר שלוש שנים לאחר סיום הלימודים.
וורטון מוביל גם בקטגוריית המאמרים האקדמיים, שעוקבת אחר מספר המאמרים שחברי צוות ההוראה פרסמו ב-50 כתבי העת האקדמיים המובילים. לפי נתוני המועצה המנהלת את מבחני הכניסה GMAT, נרשמה בשנה שעברה עלייה כלל עולמית של 13% בנרשמים לתואר שני במנהל עסקים, זאת לאחר שנתיים של ירידות.