צירוף מקרים? פוטרו עובדים ב-FDA שבדקו את ניוראלינק של מאסק
במסגרת הפיטורים ההמוניים של עובדים פדרלים שיזם אלון מאסק, פוטרו כ-20 עובדים במחלקה למכשור רפואי של מינהל המזון והתרופות, חלקם היו אחראיים על בקשות החברה לניסויים קליניים. "זה צעד שמטיל אימה על העובדים", אמר בכיר לשעבר במנהל
הפיטורים ההמוניים של עובדים פדרלים שהחלו בסוף השבוע כללו גם עובדים במינהל המזון והתרופות (FDA) שחקרו את חברת שבבי המוח של אלון מאסק, ניוראלינק. ברויטרס דיווחו כי הקיצוצים כללו כ-20 אנשים במחלקה לנוירולוגיה ומכשור רפואי, חלקם עבדו על ניוראלינק.
המחלקה הזו אחראית בין השאר לבדיקת הבקשות לביצוע ניסויים קליניים במכשור, כולל השבב של ניוראלינק. עם זאת, אנשים המעורים בנושא טענו כי אין בהכרח קשר בין הפיטורים לבין עבודתם על ניוראלינק. בדומה לפיטורים בסוכנויות הממשל האחרות, המפוטרים הם עובדים חדשים שנחשבו "בתקופת מבחן".
בכל מקרה הקיצוץ של 20 עובדים יפגע ביכולת של הסוכנות לעבור בצורה בטוחה ומהירה על בקשות הקשורות במיכשור רפואי, כולל בקשות של ניוראלינק. "זה צעד שמטיל אימה על העובדים האחרים ב-FDA שמפקחים על הניסוי של ניוראלינק", אמר ויקטור קראותמר, בכיר לשעבר בסוכנות. "עלינו להיות מודאגים מהניסוי עצמו, ומהצורך להגן על האנשים בניסוי".
ניוראלינק נמצאת בעיצומו של ניסוי לבדיקת השבב שלה, שמאפשר לאנשים עם שיתוק את היכולת לשלוט בסמן או במקלדת במחשב באמצעות מחשבותיהם בלבד. בחברה עובדים גם על פיתוח שתל להשבת הראייה.
מאסק תרם מעל 250 מיליון דולר לקמפיין הנשיאות של דונלד טראמפ, ומאז ניצחונו הפך לאחד האנשים המשפיעים ביותר בממשל. הוא מונה לעמוד בראש סוכנות חדשה בשם DOGE, שמטרתה הרשמית היא לייעל את הממשל ולחסוך בעלויות, ובשבועות האחרונים מבצעת פיטורים המוניים במשרדים השונים. המשרד ספג ביקורת גם בשל גישתו למערכות תשלומים מסווגות ודרישתו לקבל מידע פרטי על אנשים.