ארה"ב וסין הגיעו להסכם עקרוני לסיום "מלחמת המכסים"
לאחר יומיים של דיונים בלונדון הגיעו המשלחות להסכמות, שיאפשרו את המשך יישום המתווה אליו הגיעו בז'נבה בחודש שעבר. ההסכמות יעברו כעת לאישור הנשיאים, וכוללות האצת יצוא של מינרלים נדירים מסין והקלת הגבלות היצוא של שבבים מארה"ב. "אני חושב שזה מועיל לארה"ב וזה מאד מועיל לסינים ולכלכלה הסינית", מסר שר המסחר האמריקאי
לאחר יומיים של דיונים בלונדון הגיעו נציגי ארה"ב וסין להסכמות, שיאפשרו את השבת הפסקת האש במלחמת הסחר ביניהן.
שר המסחר האמריקאי הווארד לוטניק הכריז אמש כי הצדדים הגיעו להסכמה "בלחיצת יד" להחזרת התנאים של ההסכם אליו הגיעו ב-12 במאי ז'נבה, הכולל הורדת המכסים ההדדיים והקלת הגבלות יצוא. "הגענו למתווה שיאפשר את יישום ההסכמות מז'נבה וההסכמות מהשיחה בין שני הנשיאים", אמר בהתייחסו לשיחת הטלפון משבוע שעבר בין דונלד טראמפ ושי ג'ינפינג. "אני חושב שזה מועיל לארה"ב וזה מאד מועיל לסינים ולכלכלה הסינית".
בשלב הבא יעדכנו הנציגים את הנשיאים בהסכמות, ובהנחה שיאשרו אותן ההסכם ייכנס לתוקף באופן מיידי. עם זאת, לא פורסמו פרטים ספציפיים על ההסכמות. לוטניק רק אמר כי שתי המדינות יסירו מכשולים חדשים על המסחר שהציבו לאחר קריסת ההסכם מז'נבה. הכוונה היא לכך שסין תגדיל את האישורים ליצוא מינרלים נדירים, החיוניים לתעשיות הרכב, ההיי טק והביטחון. במקביל, ארה"ב תסיר את ההגבלות שהטילה לאחרונה, בינהן על יצוא שבבים מתקדמים. "אנחנו מצפים שנושא המינרלים הנדירים והמגנטים, בכל הקשור לארה"ב, ייפתר לאחר יישום המתווה", אמר.
להערכתו של לוטניק, המתווה הוא צעד נוסף בדרך להפחתת הגירעון המסחרי של ארה"ב מול סין, יעד שהפך מהותי לטראמפ. "יש לנו גירעון מסחרי קיים ומשמעותי, והמטרה הבסיסית של הנשיא טראמפ היא להפחית את הגירעון המסחרי ולהגדיל את המסחר", הסביר. "לכן זה הצעד הראשון של המתווה שממנו נתקדם לדון בהגדלת המסחר, אך קודם היינו צריכים לסלק את השליליות".
השיחות יצאו לדרך לאחר ששני הצדדים האשימו אחד את השני בהפרת ההסכמות שהושגו בז'נבה.
המשלחת האמריקאית כללה גם את שר האוצר סקוט בסנט ונציג הסחר גריר ג'יימסון. בסנט נאלץ לעזוב את הדיונים מוקדם כדי להספיק לחזור לוושינגטון לקראת הופעה מתוכננת בקונגרס. בראש המשלחת הסינית עמד סגן ראש הממשלה הי ליפנג, הנחשב מקורב לשי. סגן שר המסחר הסיני, לי צ'נגנג מסר כי השיחות התנהלו באופן "מקצועי, רציונלי, מעמיק וכנה". עוד הוסיף כי הממשלה הסינית מקווה שהדיונים יובילו "להגברת האמון בין סין וארה"ב".