$
כלכלה ומדיניות

מחקר חדש מגלה: בנקים בארה"ב נתנו למיעוטים משכנתאות גרועות

לקוחות רבים שפנו לבנקים קיבלו הלוואות בתנאים גרועים רק בשל צבע עורם, והעובדה שהם נאלצו לשלם ריבית גבוהה יותר במקרים רבים הביאה לפיגור בתשלומים ובסופו של דבר לעיקול הנכס

סוכנויות הידיעות 10:3405.10.10

מוסדות פיננסיים בארצות הברית ניצלו במשך שנים מיעוטים חסרי יכולת, על ידי כך שהעניקו להם הלוואות בריבית גבוהה, תנאי החזק כובלים וערבויות מוגזמות - כך עולה ממחקר שערך פרופ' דגלאס מסי מאוניברסיטת פרינסטון. לטענת המחקר, מוסדות פיננסיים נקטו אפליה ביחס למיעוטים ומראש העניקו

להם תנאים נחותים בהלוואות. מיעוטים אלה היו גם לקוחות עיקריים של משכנתאות הסאב־פריים, שהתנפחו לבסוף לכדי הבועה שהתפוצצותה התניעה בעולם את המשבר הכלכלי החריף של השנתיים האחרונות.

 

וכך, בעוד שהכלכלה האמריקאית נאבקת בהשפעותיו של המשבר הכלכלי הממושך ביותר מאז ימי השפל הגדול - משבר שנגרם במידה רבה על ידי הבעייתיות בענף הנדל"ן ומשבר משכנתאות הסאב־פריים - חוקרים מגלים כי ישנן אוכלוסיות שנפגעו יותר, פשוט משום שהן הופלו על רקע מיקומן הסוציו־אקונומי.

 

מהמחקר עולה עוד, כי לקוחות רבים שפנו לבנקים קיבלו הלוואות בתנאים גרועים רק בשל צבע עורם, והעובדה שהם נאלצו לשלם ריבית גבוהה יותר במקרים רבים הביאה לפיגור בתשלומים ובסופו של דבר לעיקול הנכס. המחקר נערך ב־100 ערים גדולות בארה"ב, והוא מגלה כי מספר נוטלי משכנתאות הסאב־פריים הגדול - ובעקבות זאת מספר העיקולים הגדול ביותר — היה באזורים שבהם מתגוררות בצפיפות קהילות אפרו־אמריקאיות וקהילות לטיניות. החוקרים טוענים כי לקוחות אפרו־אמריקאים שפנו לבנק לקבלת משכנתאות הופנו לשוק הסאב־פריים בעוד שמועמדים לבנים באותם תנאים בדיוק קיבלו משכנתאות רגילות ובתנאים טובים יותר.

 

לדעתו של מסי, האפליה הפיננסית החלה לפרוח בשנות התשעים של המאה הקודמת. לדבריו, "כתוצאה מהמדיניות של הבנקים בין השנים 1993 ו־2000 שיעור משכנתאות הסאב־פריים בקרב משקי בית של המיעוטים זינקה מ־2% ל־18%".

סוכנויות הידיעות

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x