$
קורונה

נגיף הקורונה

הגרף שמוכיח: סגר מלא הוא המהלך שמנצח את הקורונה

ברחבי העולם קצב התפשטות נדבקי הקורונה עומד על 33% ביום בממוצע, בהונג קונג ובסינגפור הוכיחו כי באמצעות סגר מלא וסגירת מוסדות החינוך ניתן להקטין את מספר הנדבקים

תמר טוניק ואדריאן פילוט 11:2912.03.20
בשעה שמסין זורמים דיווחים על האטה בקצב הנדבקים וחזרה חלקית לשגרה באזורים מסוימים, כולל בווהאן, מוקד התפרצות הנגיף – באירופה ובישראל המצב רק הולך ומחמיר.

 

ברוב מדינות מערב אירופה מספר הנדבקים מזנק בקצב של כ-33% ביום, סימן לכך כי המדינות הללו עלולות להיקלע למשבר דומה בחומרתו לזה הפוקד את איטליה. על פי הנתונים האחרונים, ב-11 מדינות באירופה חצה מספר הנדבקים את רף ה-100 – מספר אליו התעוררנו הבוקר גם בישראל.  

הגרף של הפיננשל טיימס מתאר את ההבדל בטיפול במגיפה בין סינגפור והונג קונג לשאר המדינות הגרף של הפיננשל טיימס מתאר את ההבדל בטיפול במגיפה בין סינגפור והונג קונג לשאר המדינות

 

ניתוח שביצע ה"פייננשל טיימס" לנתונים היומיים שמפרסמת אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, מגלה כי לעומת הזינוק במערב אירופה, הרי שבהונג קונג ובסינגפור קצב ההתפשטות האט. הסיבות לכך הן בראש ובראשונה סגר קפדני, סגירת מוסדות חינוך ושיתוף פעולה מצד הציבור בכל הנוגע לשמירה על כללי הבידוד. המסקנה המשתמעת מהגרפים הללו היא כי סגר מלא הוא המהלך היעיל ביותר נגד המשך העלייה בקצב התפשטות המחלה.

 

בסינגפור התאפשרה המגמה החיובית בזכות הקפדה מחמירה על חוקי הסגר ומעקב צמוד אחר התושבים באמצעות טכנולוגיית IT. מעקב זה מאפשר לרשויות לדעת בדיוק היכן שהו הנדבקים הפוטנציאליים הבאים, ולהזהירם באמצעות הודעות לסלולר. בהונג קונג התאפשרה השתלטות על קצב התפשטות המחלה באמצעות סגירה כוללת של בתי ספר, תקנות הסגר מחמירות ומשמעת של הציבור.   

 

 

סינגפור: סגר מלא, בדיקות המוניות ותושבים ממושמעים סינגפור: סגר מלא, בדיקות המוניות ותושבים ממושמעים צילום: איי אף פי

 

בדרום קוריאה, שם פורסמו שלשום נתונים אופטימיים על האטה בקצב ההדבקות, חזר הגרף לעלות בקצב מהיר בעקבות התפרצות חדשה בסיאול. דרום קוריאה ממוקמת בראש הטבלה מבחינת מספר בדיקות יומיות, עם מעל 4,000 בדיקות לכל מיליון תושבים. זאת לעומת פחות מ-1,000 בדיקות יומיות המבוצעות באיטליה, הממוקמת שנייה.

 

ביפן קצב ההדבקה הואט לכאורה, אך גורמים רשמיים מודאגים כי מדובר במספרים כוזבים בגלל היקף נמוך מדי של בדיקות יומיות – פחות מכ-10,000 בחישוב כולל, נכון לאתמול.

 

נכון לנתונים שפורסמו היום (ה') המוקד הגדול באירופה היה ועודנו איטליה, עם 12,462 נדבקים ו-827 מקרי תמותה. צרפת ניצבת במקום השני עם 2,284 נדבקים ו-48 מתים. במקום השלישי נמצאת ספרד עם 2,227 נדבקים ו-55 מתים, ואילו רביעית היא גרמניה עם 1,966 נדבקים בנגיף ו-3 מתים.

 

בבריטניה, שבה מספר הנדבקים עומד על 456 עם 8 מתים, הודיעה אתמול הממשלה כי תרחיב ב-500% את מספר הבדיקות לגילוי הנגיף, מ-1,500 ל-10,000 בדיקות יומיות. המהלך מתאפשר בזכות הזרקה של 5 מיליארד ליש"ט למערכת הבריאות במסגרת חבילת תמריצים בהיקף של 30 מיליארד ליש"ט שהציג אתמול משרד האוצר.

 

"ניסוי בריאותי-חברתי-כלכלי ענק"

 

"מה שמתרחש בימים אלו כנגד עינינו הוא ניסוי בריאותי-חברתי-כלכלי ענק", מסביר ד''ר גיל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי שכיהן בעבר בתפקידי מחקר הן בבנק ישראל והן במשרד האוצר. "ראינו את הסינים שפעלו בנחישות ובתוך מספר שבועות הצליחו להשתלט על המחלה. מאידך, האיטלקים, ואירופה כולה, לא נהגה כך ואז ורק עכשיו ובאיחור, האיטלקים מתחילים ליישם את השיטה הסינית של סגר טוטאלי. לגבי השיטה הסינית של סגר טוטאלי, ראינו את ההצלחה המאוד מרשימה של השיטה הסינית בדרום קוריאה וגם במדינות אחרות. מנגד, האמריקאים לא מיישמים את השיטה הזו ורק לאחרונה מתחילים בצעדים קטנים כמו מניעת כניסה של אירופים - ונראה איך יתפתח". את התשובה לגבי ישראל משאיר בפמן למומחי הבריאות: "זה תלוי ברמת האיום והחששות והם אלו שצריכים לתת את הדעת".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x