$
חברה וסביבה

נגיף הקורונה

אמריקאי ראשון מת מקורונה; ארה"ב תעביר 100 מיליון דולר סיוע

שגרירות ארה"ב מסרה שהאזרח, בן 60, מת בבית חולים בעיר ווהאן. מספר המתים מהנגיף כבר עבר את ה-700. אזרחים אמריקאים השבים מווהאן מוכנסים להסגר במחנות צבאיים

שירות כלכליסט ו-ynet 08:4208.02.20

אזרח אמריקאי שאובחן עם נגיף הקורונה מת בווהאן סין, העיר שבה התפרצה המחלה - כך נמסר משגרירות ארצות הברית בסין. בתוך כך, ארה"ב הודיעה שתעביר סיוע של 100 מיליון דולר לסין ולמדינות נוספות שאליהן הגיע הקורונה.

 

 

"אנחנו יכולים לאשר כי אזרח בן 60 שזוהה אצלו ווירוס הקורונה נפטר בבית החולים Jinyintian בוואהן ב-6 בפברואר. אנחנו מביעים את תנחומינו הכנים למשפחתו על אובדנם. מתוך כבוד לפרטיות המשפחה אין לנו יותר הערות". נמסר מהשגרירות. זהו המקרה המוכר הראשון של אזרח אמריקאי שנפטר כתוצאה מהווירוס החדש. ווהאן היא מוקד ההתפרצות ובירתה של מחוז חוביי - היכן שנספרו הכי הרבה מקרי מוות וגילויים של הנגיף.

 

מוקדם יותר בשבת, ועדת הבריאות הלאומית הסינית הודיעה כי הנגיף כבר גרם למותם של יותר מ-700 אנשים והדביק יותר מ-34 אלף - קרוב ל-25 אלף מקרים במחוז חוביי, כך לפי נתונים רישמיים מהמחוז, בהם נטען כי בווהאן עצמה מתוו מהנגיף 545 בני אדם עד לאתמול (ו׳).

 

בינואר, ארגון הבריאות העולמי הכריז על הנגיף המתפשט במהירות כעל מצב חירום בינלאומי. הצהרה זו מאפשרת לארגון לגייס כספים ולקבל תמיכה פוליטית על מנת לרסן את ההתפרצות.

 

בית החולים בווהאן בית החולים בווהאן צילום: איי פי

 

 

בינתיים בארצות הברית, המרכז לפיקוח על מחלות ומניעתן פרסם הוראות הסגר חובה לאנשים אשר פונו מווהאן. זאת הפעם הראשונה שהוראות כאלו מפורסמות מזה 50 שנה. וושינגטון המשיכה את פינוי האזרחים האמריקאים מווהאן ושמה אותם בהסגר בבסיסים צבאיים ברחבי ארצות הברית, בין היתר בקליפורניה, נאבדה, סן דייגו וטקסס.

 

ארצות הברית הודיעה אמש (ו') שהיא מוכנה להעביר סיוע של 100 מיליון דולר לסין ולמדינות נוספות שנגיף הקורונה התפשט בשטחן. מזכיר המדינה מייק פומפאו אמר במסיבת עיתונאים כי הסיוע יועבר מהמגזר הפרטי וכי מדובר בתגובה אחראית להתפרצות הנגיף. סגנו של פומפאו, סטיבן ביגן, הוסיף כי בנוסף הסיוע נועד לתמוך במאמצים של ארגון הבריאות העולמי וכי וושינגטון העבירה קרוב ל-17.8 טונות של ציוד רפואי לסין, בהם מסכות, חליפות בידוד ואמצעים נוספים לבידוד.

 

שר הבריאות אלכס אזר אמר במסיבת העיתונאים כי ארצות הברית העבירה גם שמות של מומחים אמריקאים שיוכלו להצטרף למשלחות של ארגון הבריאות העולמי לסין. "עכשיו זה הזמן של השלטונות בסין לקבל את ההחלטה הנכונה", אמר אזר. "אנחנו אופטימים ומקווים שזה יקרה". אמש שוחח טראמפ עם נשיא סין שי ג'ינפינג, שאמר לו כי הוא משוכנע שארצו תצליח לגבור על התפרצות הנגיף.

 

אתמול אמר סגן הנשיא מייק פנס בריאיון ל"פוקס ניוז" כי איום הקורונה על ארצות הברית עדיין נחשב נמוך, ודאג לשבח את השקיפות של הרשויות בסין לאור התפרצות הנגיף. "הנשיא טראמפ קיבל החלטה חסרת תקדים בכך שהורה לבטל את כל הטיסות מסין ולמנוע כניסה של אזרחים סינים לשטחנו", אמר פנס. "הלב נשבר על כל מי שאיבד את חייו בגלל הנגיף, אבל אנחנו מוכנים לעבוד לצד סין ולסייע לך בכל הניתן", הוסיף.

 

"אנחנו לא יודעים מתי הבהלה הזאת תחלוף", אמרה ל"ניו יורק טיימס" אמבר סואן, דיילת בחברת התעופה מהונג קונג "קת'אי פסיפיק", שהוציאה בינתיים את 27 אלף עובדיה לחופשה ללא תשלום. "אפילו כשהסארס התפרץ אנשים לא חששו לעבוד זה לצד זה", אמרה.

 

 

מייק פומפאו, מזכיר המדינה האמריקאי מייק פומפאו, מזכיר המדינה האמריקאי צילום: בלומברג

 

 

חברת הספנות "רויאל קריביאן" הודיעה כי בעקבות אבחון של ארבעה תיירים חולים באחת הספינות, היא מסרבת להכניס לספינותיה נוסעים המחזיקים בדרכון סיני, אך גם אזרחים מהונג קונג ומקאו, גם אם לא ביקרו במדינות לאחרונה. גם נוסעים שביקרו בשבועיים האחרונים באחת המדינות לא יורשו לעלות לסיפון של אף אחד מספינות החברה.

 

גם חברת אפל הודיעה אתמול כי משרדיה בסין יישארו סגורים עד 10 בפברואר, וכך גם חנויות הרשת. בהצהרה מטעם ענקית הטכנולוגיה נמסר כי חנויותיה ברשת ימשיכו לפעול, והיא תדאג לעדכן על פתיחת החנויות בהמשך.

 

בתאגיד המכוניות הצרפתי "רנו" הפסיקו גם הם את פעולות המפעלים בדרום קוריאה, המקבלים חלקי חילוף מסין. גם החברות הקוריאניות יונדאי וקיה הודיעו כבר שלשום על הפסקת כל הפעילות בדרום קוריאה מסיבה דומה. במחוז חוביי, שבו התפרץ הנגיף, נמצא מוקד גדול של תעשיית רכב וחלקי חילוף.

 

משרד הבריאות בישראל הרחיב את ההנחיות

 

אתמול בשעות הצהריים הודיע משרד הבריאות על הידוק ההנחיות לשבים מהמזרח הרחוק מחשש להתפשטות הווירוס. נכון לשעה זו, ההנחיה לנוסעים שחוזרים חולים מסין, הונג קונג, תאילנד, יפן, סינגפור, דרום קוריאה או מקאו - היא להימנע ממגע עם הסובבים אותם במשך 14 ימים. נוסעים שמרגישים חולים נדרשים להגיע למרפאה ולבית החולים.

 

בתוך כך, פעוטה כבת שנתיים ששבה לאחרונה מתאילנד כשאינה מרגישה טוב, אך ללא תסמינים נשימתיים, אושפזה בבידוד בשל ההנחיות החדשות.

 

יו"ר ארגון הבריאות העולמי טדרוס אדנום גברייזוס התריע על זינוק בביקוש לחלוקים, מסכות, וציוד מבודד בשל התפשטות הנגיף. גברייזוס אמר כי ביומיים האחרונים דווח על מקרי הדבקות מעטים יותר בסין, אך "המספרים יכולים לעלות בקלות בחזרה".

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x