$
כלכלה ומדיניות

טראמפ: "הגענו למסגרת עקרונות על הסכם סחר עם יפן"

נשיא ארה"ב ור"מ יפן, שינזו אבה, שוהים בוועידת ה-G7 בצרפת; טראמפ מסר שההסכם יהיה שווה "מיליארדי דולרים"; עם זאת, אבה היה מסויג יותר ואמר שדרושה עוד עבודה; מהפרטים הראשוניים עולה כי ההסכם המיועד יעסוק בעיקר בתחום החקלאות, המכסים על תעשייה ומסחר דיגיטלי

שירות כלכליסט 18:3425.08.19

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ וראש ממשלת יפן שינזו אבה הכריזו היום (א') ששתי המדינות הגיעו למסגרת עקרונות על הסכם סחר. לדברי טראמפ, "אנו עובדים על הסכם עם יפן מזה זמן רב, והגענו להסכמה עקרונית". לדבריו, ההסכם יהיה שווה "מיליארדי דולרים", וניתן יהיה לחתום עליו עד ספטמבר. מהפרטים הראשוניים עולה כי יעסוק בעיקר בתחום החקלאות.

 

 

 

שני המנהיגים שוהים בוועידת ה-G7 בביאריץ שבצרפת. לפי וושינגטון פוסט, בניגוד לדבריו של טראמפ, אבה היה מסויג יותר ואמר כי דרושה עוד עבודה על ההסכם כשעדיין לא ברור איזו צורה ילבש.

 

טראמפ ואבה בוועידה, היום טראמפ ואבה בוועידה, היום צילום: רויטרס

 

טראמפ מאיים מזה יותר משנה להטיל מכסים על סחורות יפניים, בעיקר מכוניות. לדבריו, יפן מייבאת יותר מדי מכוניות לארה"ב, אך לפי נציג הסחר, רוברט לייטייזר, ההסכם יעסוק כאמור בעיקר בתחומי "החקלאות, המכסים על התעשייה והמסחר הדיגיטלי".

 

נשיא ארה"ב לוחץ על מדינות אחרות לרכוש מוצרי חקלאות רבים יותר מארה"ב, ולדבריו זה יהיה מרכיב בהסכם עם יפן. הוא אמר לאבה בפני העיתונאים במקום כי "אולי תרצה לדבר על כוונותיה של יפן לרכוש תירס במאות מיליוני דולרים". אבה אמר כי הדבר "יתבצע על ידי המגזר הפרטי".

 

לארי קודלו, היועץ הכלכלי הבכיר של טראמפ, אמר בראיון ל-CNN שלהסכם סחר עם יפן יהיו השלכות חיוביות מרחיקות לכת עבור ארה"ב.

 

יחסי המסחר העולמיים והמכסים ההדדיים מהווים נושא מרכזי בוועידה. מוקדם יותר היום פרסם הבית הלבן הבהרה כי החרטה היחידה של טראמפ לגבי מלחמת הסחר עם סין היא שלא היה יותר אגרסיבי. זאת לאחר שצוטט בעת ארוחה עם ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון, כי יש לו מחשבות נוספות בנוגע להעלאת התעריפים שביצע על סחורות סיניות. "כן, בטח. יש לי ספקות לגבי הכל", אמר הנשיא בתשובה לשאלה שנשאל. דוברת הבית הלבן סטפני גרישם אמרה בהמשך שדבריו של טראמפ "ממש לא הובנו כהלכה" ואף הוסיפה ש"הנשיא טראמפ הגיב בחיוב – כי הוא מצטער שלא העלה את המכסים עוד יותר".

 

קבוצת מדינות ה-G7 מורכבת מארה"ב, בריטניה, צרפת, גרמניה, קנדה, יפן ואיטליה. עד 2014 גם רוסיה לקחה חלק באירוע, אך היא הודחה בעקבות סיפוח חצי האי קרים מאוקראינה. בפסגה משתתפים בדרך כלל גם נשיא הנציבות האירופית ונשיא המועצה האירופית המייצגים את האיחוד האירופי. עם זאת, השנה נשיא הנציבות היוצא ז'אן קלוד יונקר לא השתתף שכן הוא מחלים מניתוח חירום.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x