$
תעשייה ופיננסים

מנכ"ל "הול פודס": תחליפי הבשר טובים לסביבה, אבל לא לבריאות

לדברי ג'ון מאקי, הוא אינו בטוח שמדובר במנה בריאה יותר מאשר המבורגר מבשר בקר. עם זאת הוא סבור שתחליפי הבשר מהצומח יכולים להקל על הסתגלות במעבר מתזונה בשרית לטבעונית; מחקר: שווי שוק תחליפי הבשר צפוי לטפס ל-2.5 מיליארד דולר עד 2023

שירות כלכליסט 18:5822.08.19

שוק תחליפי הבשר מהצומח, בהובלתם של ביונד מיט ואימפוסיבל פודס, הוא אחד המדוברים והמצליחים ביותר כיום. ההנפקה של ביונד מיט במאי נחשבת למוצלחת ביותר עד כה השנה, והיא הספיקה מאז לחתום על עסקאות שיתופי פעולה עם רשתות כמו דל טאקו ודאנקן. באופן כללי, שווי שוק תחליפי הבשק צפוי לטפס ל-2.5 מיליארד דולר עד 2023, כך לפי הערכות חברת המחקר יורומוניטור.

 

 

 

ואולם ג'ון מאקי, מנכ"ל רשת הול פודס (Whole Foods), שהיתה הראשונה שמכרה מוצר של ביונד מיט כבר ב-2013, וטבעוני בעצמו כבר 20 שנה, מפקפק בהטבות הבריאותיות של התחליפים.

 

 

תחליף הבשר מהצומח ביונד מיט תחליף הבשר מהצומח ביונד מיט צילום: MIKE BLAKE

 

"המותגים שלוכדים את הדימיון של האנשים, ואני לא הולך להזכיר אותם בשמם כדי לא להיות מקושר לביקורת נגדם, אך חלקם מאד פופולריים כיום וכובשים את העולם בסערה, אבל אם מסתכלים על הרכיבים אז מגלים שמדובר במזון מאד מאד מעובד", הסביר.

 

לפי האתר של ביונד מיט, הרכיבים של הקציצות מהצומח שלהם כוללים מים, אבקת חלבון אפונה, שמן קוקוס מזוקק, חלבון אורז וטעמים טבעיים אחרים, כולל רכז תפוחים ורכז מיץ סלק. הרכיבים להמבורגר של אימפוסיבל פודס כוללים מים, תרכיז חלבון סויה, שמן קוקוס, שמן חמניות וחלבון בשם soy leghemoglobin, כך לפי אתר החברה.

  

ג'ון מאקי, מנכ"ל רשת הול פודס ג'ון מאקי, מנכ"ל רשת הול פודס צילום: בלומברג

 

"אני לא חושב שאכילה של מזון מעובד כל כך היא בריאה", הוסיף מאקי. "מבחינה בריאותית אני לא מתכוון לתמוך בזה, וזו כל הביקורת שאעביר בפומבי".

 

מאקי אינו היחיד שמטיל ספק ביתרונות הבריאותיים של המזון הטרנדי. "לא בהכרח מדובר במנה בריאה יותר מאשר המבורגר מבשר בקר", הודתה גם התזונאית אליסה ראמזי בריאיון ל-CNBC. לדבריה, במנת הבשר ובמנת התחליף יש אותן כמויות של שומן רווי.

 

בכל זאת, מאקי כן מאמין שהבחירה בתחליפי הבשר מועילה לסביבה. לפי אחד המחקרים שנערכו בנושא, ייצור של המבורגר מהצומח פולט 90% פחות גזי חממה, דורש 45% פחות אנרגיה, וכמעט לא משפיע על אספקת המים והשימוש בקרקעות לעומת ייצור של המבורגר מסורתי.

 

יתרון נוסף שמאקי מצא בתחליפים הוא שהם יכולים להקל על הסתגלות אנשים במעבר מתזונה בשרית לטבעונית. "הסיבה שהבשר מהצומח כבש את העולם בסערה היא שהטעם דומה מאד לזה של בשר רגיל", הסביר. לדבריו, אנשים לא יהנו ממנה של המבורגר המיוצרת משעועית שחורה עם זרעים ובטטות, לשם כך צריך קודם להרגיל את החך למזונות פחות מעובדים. מאקי עצמו הצליח במשימה וכיום הוא אוכל 15 פירות וירקות ביום.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x