$
תעשייה ופיננסים

אלביט, תעשייה אווירית ורפאל בין 50 יצרניות הנשק הגדולות בעולם

מכירות כלי הנשק בעולם עלו ב-2016 לראשונה זה חמש שנים ב-1.9% לעומת השנה שעברה, לפי המכון לחקר השלום הבינלאומי בשטוקהולם. יצרניות הנשק הישראליות אחראיות ל-2.1% מכלל מכירות הנשק העולמיות, שהם 7.9 מיליארד דולר

שירות כלכליסט 13:1311.12.17

מכירות כלי הנשק בעולם עלו ב-2016 לראשונה זה חמש שנים, על רקע התגברות המתיחויות הגיאופוליטיות.

 

על פי המכון לחקר השלום הבינלאומי בשטוקהולם (SIPRI), המכירות של 100 יצרניות כלי הנשק הגדולות בעולם עלו בשנה שעברה ב-1.9% לעומת שנה קודם לכן ועמדו על 374.8 מיליארד דולר. "הצמיחה במכירות הנשק הייתה צפויה ונבעה מהיישום של תכניות חימוש לאומיות חדשות, פעילויות צבאיות מתמשכות בחלק מהמדינות ומתיחות אזורית מתמשכת שמובילה לעלייה בביקוש לכלי נשק", נכתב בדו"ח. המתיחות בים סין הדרומי נחשבת למשל לאחת הסיבות העיקריות לעלייה בחימוש.

יצרניות הנשק בדרום קוריאה, הנחשבות לספקיות העיקריות של הצבא המקומי, חוו את העלייה החדה ביותר בקרב המדינות המפותחות. מכירות החברות הקוריאניות עמדו בשנה שעברה על 8.4 מיליארד דולר.

לפי הדו"ח, הממשלות הן הרוכשות הגדולות ביותר, ובהפרש ניכר, של מערכות כלי נשק.

 

יצרניות הנשק הישראליות אחראיות ל-2.1% מכלל מכירות הנשק העולמיות, שהם 7.9 מיליארד דולר. רשימת 100 יצרניות הנשק הגדולות בעולם כוללת שלוש חברות ישראליות: אלביט במקום ה-27, שמכירות כלי הנשק שלה ב-2016 עמדו על 3.1 מיליארד דולר, התעשייה האווירית במקום ה-32 עם מכירות של 2.6 מיליארד דולר ב-2016 ורפאל במקום ה-43 עם מכירות של 2.1 מיליארד דולר.

 

עמדת נשק בלתי מאוישת של אלביט מערכות עמדת נשק בלתי מאוישת של אלביט מערכות צילום: אלביט מערכות

 

עם זאת, חברות אמריקאיות נותרו המובילות בתעשייה, וחוו עלייה של 4% במכירות ליותר מ-217 מיליארד דולר, שייצגו 58% מכלל המכירות העולמיות. 7 מבין 10 החברות המובילות הן אמריקאיות, כשבראשן עומדת לוקהד מרטין. היצרנית הגדולה בעולם, רשמה זינוק של 11% במכירות, הודות בעיקר למשלוחים של מטוסי F-35. יצרנית המטוסים בואינג מדורגת שנייה וריית'און שלישית. ההערכה היא כי הצמיחה הזו בקרב החברות האמריקאיות צפויה להמשיך, שכן הנשיא דונלד טראמפ מעוניין להעלות את תקציב הפנטגון ולחדש את הארסנל הגרעיני של המדינה.

 

לעומת זאת, המכירות מצד חברות רוסיות עלו ב-3.8% ל-26.6 מיליארד דולר, האטה לעומת שנים קודם לכן. אף שהממשלה הרוסית מעוניינת לחזק את היכולות הצבאיות, המצב הפיננסי של המדינה מקשה עליה לעשות זאת.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x