$
כלכלה ומדיניות

המיליארדרים האמריקאים מתכוננים לקריסת וול סטריט, ואתם?

ג'ורג' סורוס מהמר שהמדדים ירדו, קארל אייקן מודאג מהדפסת יתר של כסף בארה"ב וסם זל חושב שזו הפעם הראשונה שבה "לא כל כך נורא ללכת עם מזומן בכיס"

שירות כלכליסט 15:4604.09.14

"השווקים בשיא, אבל הפעילות בשוק לא. כל חברה שהפסידה, הפסידה מצד ההכנסות מה שמשקף בעיות מצד הביקוש", כך אמר היום (ה') המיליארדר מוול סטריט סם זל. זל מוסיף כי כאשר ישנן בעיות בביקוש קשה לראות מצב שבו השוק יהיה בשיא של כל הזמנים, והוא אינו היחיד שמודאג מהמצב בשווקים. אתר zerohedge אסף דעות של כמה מהמיליארדרים המשקיעים בוול סטריט ועורכים הכנות לתרחיש הגרוע ביותר – קריסה.

 

1. סם זל

"לאנשים אין איפה להשקיע את כספם ושוק ההון מקבל יותר ממה שמגיע לו. נראה שמישהו ייאלץ לוותר על משהו".

 

עוד אומר זל: "אני לא זוכר זמן שבו יש כל כך הרבה קלפים לא ידועים שלכל אחד מהם היכולת לשנות את הצורה שבה אנשים חושבים. זו הפעם הראשונה, למיטב זכרוני, שמזומן בכיס אינו דבר נורא כל כך וזאת חרף העובדה ששיעורי הריבית נמוכים כל כך".

 

זל. "זו הפעם הראשונה שמזומן בכיס אינו דבר נורא כל כך" זל. "זו הפעם הראשונה שמזומן בכיס אינו דבר נורא כל כך" צילום: בלומברג

 

2. ג'ורג' סורוס

סורוס שוב הגדיל את החשיפה ההפוכה למדדים לשיא חדש של 2.2 מיליארד דולר (כלומר, הוא מהמר שהמדדים ירדו) ל-17% מנכסיו המנוהלים.

 

סורוס. סורוס. צילום: בלומברג

 

3. קארל אייקן

באופן אירוני, אייקן – נער הפוסטר של המינוף הפיננסי – אומר כי היא "מאוד לא שקט" לגבי שווקי ההון בארה"ב. לדבריו, "אין עוררין על כך – יש לדאוג לגבי הדפסת היתר של הכסף".

 

אייקן. מאוד לא שקט אייקן. מאוד לא שקט צילום: בלומברג

 

4. סטאן דרוקנמילר

במילים פשוטות אומר דרוקנמילר: " אני חושש שהיום האובססיה שלנו עם מה שעומד להתרחש בשווקים ובכלכלה גורמת לנו לטעויות שיפוט בכל הנוגע להצטברותם של סיכונים ארוכי טווח לכלכלה שלנו".

 

בנוסף למיליארדרים, גם בבנק להסדרי סליקה בינלאומיים מודאגים: "השווקים היו חדורי מרץ בשנה האחרונה ורקדו בעיקר לצלילי החלטות הפד. התנודתיות של שווקי ההון, התשואות הקבועות ומטבע החוץ שקעו לשפל שיא. ברור לעין כי שחקני השוק מתמחרים באפס סיכון. אמנם הצמיחה הואצה אולם סיכויי הצמיחה לטווח הארוך אינם מעודדים. השווקים הפיננסיים נמצאים באופוריה אולם ההתקדמות בחיזוק מצבם המאזני של הבנקים אינה אחידה והחוב הפרטי ממשיך לתפוח. למדיניות המקרו-כלכלית יש מעט מאד חופש פעולה בהתמודדות עם הפתעות מחוץ העלולות לצוץ ובכלל זה מיתון נורמאלי".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x