$
חברה וסביבה

ביל גייטס: "עד 2035 לא יהיו כמעט מדינות עניות בעולם"

במסגרת מכתב התחזיות השנתי של העמותה הפילנטרופית שהקים כותב גייטס, "מרבית המדינות יהיו מה שאנחנו מכנים כיום בעלות הכנסה נמוכה עד בינונית או עשירות יותר". ומה דעתו על הענקת סיוע למדינות?

סוכנויות הידיעות 17:4721.01.14
ביל גייטס מעריך שעד 2035 "לא יהיו כמעט שום מדינות עניות בעולם", ושיעור תמותת הילדים במדינות העניות ביותר ייפול לרמות זהות כמו אלה שנרשמו בארה"ב ובבריטניה ב-1980.

 

התחזיות הללו של אחד האנשים העשירים בעולם פורסמו במסגרת מכתב התחזיות השנתי של עמותת גייטס. העמותה, שהקים ביחד עם אשתו מלינדה, מתכננת לתרום את כל הונם של בני הזוג, שנאמד ב-67 מיליארד דולר עד 20 שנה לאחר מותם. בכל אחת מחמש השנים האחרונות, העמותה פרסמה מכתב, המפרט את ההתקדמות במאמצים הפילנתרופים. במכתב הנוכחי גייטס ואשתו מנסים להפריך שלושה מיתוסים רווחים הנוגעים לנושא העוני העולמי.

 

ביל גייטס. אופטימיסט ביל גייטס. אופטימיסט צילום: בלומברג

 

לגבי המיתוס הראשון, גייטס כותב: "מדינות עניות לא נועדו להישאר עניות לנצח". לטענתו הוא אופטימי במיוחד לגבי הנקודה הזו ולכן מוכן להתנבא "שעד 2035, לא יישארו כמעט מדינות עניות בעולם. מרבית המדיניות יהיו מה שאנחנו מכנים כיום בעלות הכנסה נמוכה עד בינונית או עשירות יותר". גייטס מציין כי יהיה מדובר בהישג מרשים במיוחד. "כשאני נולדתי, רוב המדינות בעולם היה עניות. אך בשני העשורים הבאים, המדינות העניות יהפכו להיות היוצאות מהכלל ולא הכלל. מיליארדי אנשים יחלצו מעוני קיצוני. הרעיון שזה יכול לקרות בתקופת חיי מדהים אותי".

 

המיתוס השני נוגע לטענה כי הענקת סיוע למדינות זרות הוא בזבוז של כסף. גייטס הודה שהוא מודאג מהמיתוס הזה, מכיוון שהוא "מהווה תירוץ למנהיגים הפוליטיים לנסות ולהפחית את הסיוע הזר". אולם גייטס מדגיש שסיוע הוא השקעה נהדרת, "ועלינו לבצע יותר השקעות כאלה. הן משפרות במידה ניכרת את החיים, מניחות את הבסיס להתקדמות כלכלית ארוכת טווח".

 

המיתוס האחרון מדבר על כך שהצלת חיי ילדים מובילה לצפיפות אוכלוסין. על הנקודה הזו כתבה מלינדה גייטס: "חשיבה מסוג זה הכניסה את העולם להרבה צרות". לטענתה, לחששות מהגודל של אוכלוסיית העולם יש נטייה מסוכנת לגבור על הדאגות לבני האדם שמרכיבים את האוכלוסייה הזו". גייטס מציינת כי כשילדים שורדים בשיעורים גבוהים, ההורים דווקא מחליטים להביא פחות ילדים לעולם. "הצלת חיים לא מובילה לצפיפות אוכלוסין, אלא בדיוק ההפך", היא מסכמת. "הקמת חברות שבהן אנשים נהנים מבריאות בסיסית, שגשוג יחסי, שוויון בסיסי וגישה לאמצעי מניעה היא הדרך היחידה להבטיח עולם בר קיימא".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x