$
בשולי החדשות

המהפכה הבאה? מסעדה מפורסמת בניו יורק אוסרת על מתן טיפים

מסעדת "סושי יאסודה" במנהטן העדיפה לייקר את המנות - ולהעלות את שכר העובדים. הבעלים: בשורה התחתונה - הלקוחות ישלמו פחות

סוכנויות הידיעות 20:4510.06.13

מסעדת הסושי במנהטן, "סושי יאסודה", מפורסמת בזכות תפריטי השף שלה שבהם הסועדים משאירים לשף את בחירת המנות שלהם. ארוחה ממוצעת במסעדת היוקרה אורכת כשלוש שעות והלקוחות נוהגים לבטא את הערכתם באמצעות טיפים שמנים במיוחד. כך מדווח ההאפינגטון פוסט.

 

אך כעת מצטרפת "סושי יאסודה" לשורה של מסעדות ברחבי ארה"ב שאינן מסכימות – או מאלצות – את הסועדים להשאיר למלצרים טיפ.

 

המסעדה היפנית "סושי יאסודה" בניו יורק המסעדה היפנית "סושי יאסודה" בניו יורק

 

בעליה של המסעדה, סקוט רוזנברג, אמר לכתב ההאפינגטון פוסט כי החליט להפסיק את מנהג השארת הטיפים במסעדה. בתחתית התפריטים מופיעה ההודעה הבאה: "בהתאם לנהוג ביפן, צוות סושי יאסודה מקבל תמורה הולמת באמצעות שכר ועל כן אין צורך להשאיר טיפ".

 

על היעדר הטיפים פיצתה יאסודה בהעלאת משכורות העובדים שתסובסד באמצעות העלאת מחירי המנות. כך לא יוטרדו המלצרים מהיעדר טיפים בזמנים "מתים" ולא יהיה מתח בין עובדים המקבלים טיפים ואלו שלא.

 

ישנן מספר מסעדות ברחבי ארה"ב שנקטו בשנים האחרונות צעדים דומים, לעומת אחרות המציינות בתפריט כי יש לשלם "דמי שירות" של 20%.

 

מצד שני, ייתכן כי המטרה של ביטול דמי השירות היא לאפשר לסועד לשקוע בחוויה חושית של שלוש שעות מבלי להצטרך לעשות בסוף הארוחה חישובים שונים כדי להחליט מהו הסכום שיש להשאיר למלצר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x