$
כלכלה ומדיניות

במרכז דיוני ה-G20 בוושינגטון: ההקלות הכמותיות של הבנקים המרכזיים

עוד יתייחסו בפגישה בת היומיים שתחל היום, להודעת הבנק המרכזי של יפן כי יזרים 1.4 טריליון דולר לכלכלה בתוך שנתיים - החלטה שהציתה מחדש את מלחמת המטבעות

סוכנויות הידיעות 12:4817.04.13

קובעי המדיניות מהמדינות המובילות בעולם ידונו בהשפעה של מדיניות ההקלה המוניטארית חסרת התקדים של הבנקים הרכזיים בעולם.

 

הדיון יתקיים כחלק מפגישת שרי האוצר ונגידי הבנקים המרכזיים של מדינות ה-G20 שתתקיים בימי חמישי ושישי בוושינגטון. עוד יתייחסו בפגישה לגישה שהבנקים המרכזיים יצטרכו לנקוט על מנת לשחרר בהדרגה את העולם מהתלות בקרנות זולות, ובראשה הודעת הבנק המרכזי של יפן כי יזרים 1.4 טריליון דולר לכלכלה בתוך שנתיים. החלטה שהציתה חשש להתלקחות מחודשת של מלחמת המטבעות. "כולם מעוניינים לראות כלכלה יפנית חזקה, אך חייבים לחקור את ההשלכות של הצעדים האלה והחיוניות שלהם", אמר בכיר שישתתף בפגישות, שביקש לשמור על עילום שם. 

 

נושא נוסף, שצפוי אף לעורר מחלוקת מתייחס ליעדי הפחתת חובות. ארצות הברית מתנגדת להצבת יעדים בעוד שמדינות אחרות מצדדות בהצעה להפחית לאורך זמן את החוב הציבורי מתחת לרמה של 90% מהתמ"ג. עם זאת, קיים חשש שהצבת יעדים מחמירים תפגע בהתאוששות הכלכלית הפגיעה, בעוד שאחרים טוענים שהקלת המדיניות הפיסקאלית עשויה לסלול את הדרך למשברים עתידיים. "המטרה הייתה ונותרה השגת רמות חוב ניתנות לשליטה", הגיב בכיר במשלחת הגרמנית. "יש שמאמינים שניתן להשיג זאת על ידי קונסולידציה, ואילו אחרים מדברים על צמיחה. אנחנו מנסים לקדם קונסולידציה ידידותית לצמיחה".

 

 צילום: shutterstock

 

בתוך כך, קרן המטבע הבינלאומית הורידה אתמול את תחזית הצמיחה העולמית על רקע הקיצוצים החדים בהוצאות בארצות הברית ומשבר החובות המתמשך באירופה. הארגון אמנם מאמין כי המדינות המתפתחות צריכות להמשיך ולשמור על התמריצים המוניטאריים לעת עתה, אך במקביל הוא דוחק בקובעי המדיניות להתחיל ולחשוב על ההשלכות של סיום המדיניות ההקלה, שכללה הורדת הריבית מתחת ל-1% והזרמת כספים למערכת הבנקאות ולכלכלה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x