$
כלכלה ומדיניות

פפנדריאו: לא אתפטר, הדיווחים לא נכונים

מוקדם יותר כינס ראש הממשלה את השרים לדיון חירום בשל המחלוקת סביב משאל העם. כמה צירי פרלמנט ממפלגתו של פפנדריאו כבר הודיעו כי לא יתמכו בממשלה בהצבעת אי אמון מחר. על פי הדיווח, ימליץ על ממשלת מעבר בראשותו של נגיד הבנק המרכזי הקודם לוקאס פפדימוס

סוכנויות הידיעות 16:0703.11.11

ראש ממשלת יוון, ג'ורג' פפנדריאו דחה היום את הדיווחים על פיהם הוא צפוי להתפטר במהלך היום.

 

בנוסף ציין פפנדריאו כי הוא ישתתף בהצבעת האי-אמון בפרלמנט היווני שתתקיים מחר. האופוזיציה היוונית קראה לפפנדריאו להבטיח את הסיוע שהעניק גוש היורו, אחרי שמנהיגי גוש היורו ציינו

כי יעצרו את הסיוע ליוון עד שהמדינה לא תחליט בהצבעת משאל העם בנוגע לתוכנית הסיוע.

 

אתר BBC דיווח מוקדם יותר באתר שלו כי ראש ממשלת יוון יורגוס פפנדריאו צפוי להודיע בעוד חצי שעה על התפטרותו. ראש ממשלת יוון ג'ורג' פפנדריאו כינס מוקדם יותר את ממשלתו לדיון חירום בשל המחלוקת בשאלת משאל העם והחברות בגוש היורו. כמה צירי פרלמנט ממפלגתו של פפנדריאו כבר הודיעו כי לא יתמכו בממשלה בהצבעת אי אמון מחר.

 

על פי הדיווח באתר הרשת הבריטית, הנסמך על מקורות באתונה, לאחר ישיבת הקבינט ייפגש פפנדריאו את קרולוס פפוליאס. על פי הערכות, הוא יציע להקים ממשלת קואליציה שבראשו יעמוד נגיד הבנק המרכזי של יוון לשעבר לוקאס פפדימוס. פפנדריאו עצמו יפרוש.

 

הממשלה היוונית הייתה על סף התפרקות לאחר שכמה שרים הודיעו כי אינם תומכים בתכניתו של ראש הממשלה לערוך משאל עם על תכנית החילוץ האירופית.  מפלגת פאסוק של פפנדריאו מחזיקה ברוב זעום של 152 מתוך 300 המושבים. אולם, נראה שהתארגן מרד בקואליציה, ומספר חברי פרלמנט ביטלו את תמיכתם, ואף קראו לבחירות מוקדמות. 

 

מוקדם יותר, שר האוצר היווני, אוונגלוס וניזלוס, אמר כי אסור שחברותה של יוון בגוש היורו תיקבע במשאל עם, כמו זה שראש ממשלת יוון רוצה לערוך על תוכנית החילוץ האירופית. לדבריו, "לא ניתן להטיל בספק את היחסים עם גוש היורו".

 

ראש ממשלת יוון, ג'ורג' פפנדריאו, אמר אתמול כי משאל העם על תוכנית הצנע יאשר את חברותה של המדינה בגוש היורו, והוא דבק בתוכניתו לערוך את ההצבעה, על אף התגברות הסימנים להתפרקות ממשלתו. ההצהרה שפרסם השר וניזלוס עומדת אפוא בניגוד לעמדת ראש הממשלה.

 

כלכלנים ביוון מצהירים כי הגיע הזמן לעזוב את גוש היורו - ולחזור לדרכמה. לטענתם, זו דרך הפעולה הטובה ביותר. תומכי החזרה לדרכמה מתבססים על המקרה של ארגנטינה, שב־2002 ביטלה את הצמדת המטבע המקומי לדולר.

 

הקולות בעד המהלך אמנם מתחזקים, אך הם עדיין לא התגבשו לכדי רוב בציבור. על פי סקר שערך לאחרונה העיתון היווני "קתימריני", 66% מהיוונים מאמינים כי אין זה רעיון טוב לחזור לדרכמה. לטענת הכלכלן היווני והתומך בחזרה לדרכמה סטרג'יוס סקפרדס, הסיבה שקשה עדיין לשכנע את היוונים ביתרונות המהלך היא כי מבחינתם "אימוץ היורו היה כמו חתונה עם אביר החלומות, אבל לפתע הנישואים הפכו לסיוט".

 

עם זאת, מחוץ ליוון כלכלנים בכירים רבים, כגון נוריאל רוביני, קנת' רוגוף ואף המשקיע ג'ורג' סורוס, טוענים זה זמן מה כי יוון לא תוכל להשיב לעצמה את התחרותיות כל עוד היא נאחזת ביורו.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x