$
כלכלה ומדיניות

נשיא סין: מערכת המט"ח העולמית "שייכת לעבר"

הו ג'ין־טאו, שיגיע מחר לביקור ממלכתי ראשון בארה"ב מאז 2006, הגן על מדיניות המטבע של ארצו ואמר כי יש להכיר "בזכותה של כל מדינה לבחור את דרכה"

סוכנויות הידיעות 19:5217.01.11

לקראת ביקורו בוושינגטון שיחל מחר (ג') אמר נשיא סין הו ג'ין־טאו כי הידוק שיתוף הפעולה הכלכלי והביטחוני עם ארה"ב חייב לכלול הכרה בזכויות הריבוניות של כל אחת מהמדינות "לבחור את הדרכים שהן רוצות להתפתח בהן". הו, שלא ביקר בארה"ב משנת 2006, ענה בכתב לשאלות ששלחו לו שני עיתונים

אמריקאיים - "הוול סטריט ג'ורנל" ו"וושינגטון פוסט" - ואמר כי שתי המדינות צריכות לזנוח את "המנטליות של משחק סכום אפס מעידן המלחמה הקרה". הוא אף דחה את טענות האמריקאים בדבר מניפולציות שמבצעת סין על ערך היואן.

 

"האינפלציה יכולה להיות פקטור חשוב בהגדרתו של ערך היואן", אמר הו בתגובה לדברי שר האוצר האמריקאי טימותי גייתנר בשבוע שעבר, על כך שעליית מחירים בסין תוביל "לשינויים הנחוצים" בשער היואן.

 

הו הוסיף ואמר כי מערכת המט"ח הבינלאומית שנשלטת על ידי הדולר האמריקאי "שייכת לעבר". לדבריו, סין נוקטת צעדים להחלפת הדולר ביואן, אולם מכירה בכך שזהו "תהליך ארוך למדי". הדברים משקפים את המתיחות המתמשכת בין המדינות סביב המדיניות המוניטרית. "למדיניות המוניטרית של ארה"ב יש השפעה עצומה על הנזילות וזרימת ההון בעולם, ולכן יש לדאוג שהדולר יישאר ברמה סבירה ויציבה", אמר. הו הוסיף שסין גיבשה "חבילה של תוכניות" לריסון האינפלציה, ובהן שינויי ריבית, והתנגד להצעות לבצע תיסוף ליואן. הו גם חזר על דברי הביקורת על המהלך שנקט הבנק הפדרלי המרכזי של ארה"ב, שהזרים 600 מיליארד דולר לכלכלה - מהלך שיש הטוענים כי החליש את הדולר על חשבון היצוא של מדינות אחרות.

 

הביקור, שיימשך שלושה ימים, יכלול בין היתר פגישות עם חברי קונגרס וביקור בשיקגו. בוושינגטון מכינים לנשיא סעודה ממלכתית מפוארת בבית הלבן ואירועים מהודרים נוספים שבדרך כלל שמורים לידידים ובני ברית קרובים של הממשל האמריקאי - הכל כדי לשפר את היחסים עם סין המשגשגת והאסרטיבית.

 

הסעודה שמארגן נשיא ארה"ב ברק אובמה תהיה האירוע הראשון מסוג זה שנערך לכבוד הו בארה"ב; כשביקר בבית הלבן ב־2006 הסתפק הנשיא ג'ורג' בוש בארוחת צהריים משותפת עמו. בביקור הנוכחי לא צפויים להיחתם הסכמים גדולים, אולם קרוב לוודאי שהביקור ירשום תוצאות חיוביות, לאור ההכרה המשותפת של המדינות בצורך ליישר את ההדורים ביניהן ולשקם את היחסים העכורים שהתפתחו בשנה האחרונה.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x