$
תעשייה ופיננסים

יצרני הפסטה באיטליה חשודים בתיאום מחירים

בכירים בתעשייה זומנו לחקירה בחשד שיצרו קרטל במטרה להעלות את המחירים. בחודש שעבר פשטה המשטרה האיטלקית על היצרניות ברילה ודה צ'קו

סוכנויות הידיעות 12:1004.01.10

בכירים בתעשיית הפסטה באיטליה זומנו לחקירה עקב חשד להקמת קרטל שהעלה את המחיר של המאכל הלאומי. האחראי למעקב אחר מחירים במשרד האוצר, רוברטו סמבוקו, המכונה "מר מחירים", יערוך פגישה בדלתיים סגורות עם בכירי התעשייה ב-19 בינואר.

 

"יצרני הפסטה זומנו ל'מר מחירים' בנוגע

לתיאום המחיר הקמעונאי של פסטה בהשוואה עם המחיר הסיטונאי ועלות חומרי הגלם", נאמר בהצהרה שפרסמה הממשלה. סמבורקו ארגן את הפגישה לאחר שתצפיות שנערכו במהלך השנה האחרונה "חשפו ראיות לבעיות עם העלייה במחיר הקמעונאי של הפסטה".

 

כ-12 ארגונים מתחומי הייצור והשיווק של הפסטה זומנו לפגישה. ב-15 בדצמבר פשטה המשטרה האיטלקית על יצרניות הפסטה הגדולות ברילה ודה צ'קו וכן על איגוד יצרני הפסטה במסגרת חקירה שהחלה כבר ב-2007 בעקבות תלונות מטעם איגודי הצרכנים. החקירה מתמקדת בחמש חברות – אמאטו, ברילה, דה צ'קו, Divella וגרופלו.

 

בפברואר האחרון קנס הממונה על ההגבלים העסקיים 26 יצרניות פסטה ב-12.5 מיליון יורו (18.2 מיליון דולר) בגין השתתפותם בקרטל שפעל בין אוקטובר 2006 ומרץ 2008. בתקופה זו מחירי הפסטה זינקו ב-51.8%, אם כי עלות המרכיבים העיקריים עלתה אף היא.

 

איטלקים אוכלים בממוצע 28 ק"ג של פסטה בשנה לאדם, צריכת הפסטה הגדולה בעולם.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x