סגור

פותח שולחן
המטבח הערבי ב"רולא" יודע להיות כל כך עדין, ממש קסם

מנת השישברק מופלאה, הפתה - חציל מטוגן, בשר טחון, יוגורט, טחינה לא מעורבבים, כדורי בשר קטנים מלאים בנענע, ממרח הפלפלים - החמרה, שישטאווק ועוד. עכשיו הזמן לאכול ולחיות ביחד, ואין מקום טוב מזה לעשות בו את שניהם כמו ברולא


בקבוק העראק נראה קצת ישן ב"רולא" בחיפה. זאת למרות שהיה סגור וחתום עדיין. אני שואל לגביו ובעלת הבית מבטיחה לספר לי עוד מעט. אני ממלא את הכוסות בקוביות קרח צלולות המוגשות בכלי כסף יפה, מוזג עראק וקצת מים. אני מת על עראק חדד הירדני. זה בקבוק בדרגת "ספיישל" והוא אכן מיוחד. 50% אלכוהול. טעים מאוד.
עכשיו מגיעות גם פיתות לוהטות, חומוס נהדר ומחמרה — ממרח פלפלים.
רולא, הבעלים, חוזרת ומספרת על הבקבוק: הוא ניצל משריפת החנות של אחיה במהומות בעכו. המלים בביקורת הזאת יכלו בקלות להפוך לקינה על הפרעות בצפון, אבל רולא היא מסעדה טובה מדי מכדי להפוך אותה לפלקט, מניפסט. לא של פוליטיקה לפחות. אולי של אוכל.
יש מעט מאוד מסעדות ערביות בארץ שלא מתעסקות רק בחומוס ושיפודים. רולא היא אחת מהן. וזאת למרות שיש כאן גם חומוס. וגם שיפודים. גם אם לא רואים אותם.
2 צפייה בגלריה
מסעדת רולא חיפה 2
מסעדת רולא חיפה 2
הפתה. מסעדת רולא
(אלעד גרשגורן)
אחרי החומוס המופלא, למה לי לא יוצא כזה גם אחרי שלושים שנה, והמחמרה החד-פעמית (ממרח פלפלים, אגוזים ותבלינים, אולי המנה הכי טובה ברולא, וכולן טובות), ממרחים שקשה להוריד מהם את היד ולהפסיק לנגב, מגיע סלט הפטוש. גם הוא נהדר. מפואר, טרי ומבריא.
עכשיו מגיעה מנת השישברק. אני משוגע על שישברק ומקפיד להזמין את כיסוני הבשר ברוטב היוגורט הללו בכל מקום בו הם מוגשים. הם היו ונשארו בעיני מנת הקרפלעך האולטימטיבית. מעולם לא באה אל פי מנת שישברק עדינה כל כך. מן רכות מופלאה שלא ברור כמעט איך הושגה. ואיפוק. איפוק. כל כך עדין יודע להיות המטבח הערבי. קסם.
והנה גם הפתה. חציל מטוגן, בשר טחון, יוגורט, טחינה. לא מעורבבים באופן מפתיע אלא מונחים אחד ליד השני. וכך, באורח פלא, הופכת המנה הכבדה הזו גם היא לעדינה וקלה מאד.
והנה גם קציצות הנענע. כדורי בשר קטנים, מלאים בנענע ועליהם קצת פיסטוקים גרוסים. כמה פשוט ככה מסובך וככה טעים. אחת המנות הכי טובות כאן. וכולן כאמור טובות.
עכשיו תורם של השיפודים. בלי שיפוד כמובן. רולא היא מסעדה אלגנטית, מתחשק כמעט לומר אלגנטית מדי. אבל זה לא נכון. הקבב האורפלי הצלוי הוא מסחרר ממש. יש מיליון מנות קבב שאפשר לאכול אצלנו. מעטות מהן מגיעות לרמה הזו. גם השישטאווק, כולה שיפודי פרגית שהמלצרית המקסימה אומרת שהן בכלל חזה עוף היום, מוכיחים לא רק כמה קשה לעמוד מול עוף מתובל על האש אלא גם מעטים יודעים להיזהר בכבודו ולהוציא ממנו יצירת מופת. שתי המנות מוגשות עם אורז מתובל, על פיתה דקיקה, עם צלוחית טחינה ובצל צלוי על גחלים. גן עדן.
2 צפייה בגלריה
מסעדת רולא חיפה 1
מסעדת רולא חיפה 1
מחמרה. מסעדת רולא
(צילום: אלעד גרשגורן)
אנחנו מקנחים בכנאפה שהיא כמעט מלוחה מרוב שנזהרו בה עם מי הסוכר, ומלאבי כמעט נייטראלי. זה אחר ומפתיע. המלאבי מוגש עם משמשים וצימוקים מעליו.
בדרך החוצה רולא מזמינה אותי לשתות איתה ויסקי אירי. וכך אני מגלה שהיא בכלל בן אדם של ויסקי יותר מכל משקה אחר. אוסף לא קטן של סינגל מאלטים ושאר קרוביו מונח על הבר. רק יהודי, שלא לומר אשכנזי, כמוני, יכול לייחס אוטומטית חיבה לעראק דווקא לאישה ערבייה.
רולא היא מסעדה שונה מאד מכוכבות ערביות כפריות כמו "עזבה" ו"שראביכ" שבכפר ראמה. היא מסעדה עירונית פאר אקסלנס גם במראה וכך בדיוק היא מתנהגת. בעירוניות. ובתור עירוני מבטן ומלידה אין לי שום בעיה עם זה. כל עוד זה נכון ומתאים. וזה כל כך נכון וכל כך מתאים ובעיקר כל כך טעים.
עכשיו הזמן לאכול ולחיות ביחד. ואין מקום טוב מזה לעשות בו את שניהם. באחת המסעדות הערביות הטובות בארץ, באחת המסעדות הטובות בארץ בכלל. תהיו טובים גם אתם.
רולא, הנמל 33, חיפה, 04-8383866, ב'-ד' 12:00-22:00, ה'-ו' 12:00-22:30, שבת – 12:00-21:30.
לפני הטיפ
חומוס 25 שקל
מחמרה – 36 שקל
פתה – 56 שקל
שישברק – 59 שקל
קציצות נענע- 56 שקל
קבב אורפה – 78 שקל
שישטאווק (פרגית) - 68 שקל
כנאפה- 38 שקל
מלבי- 32 שקל
סה"כ: 448 שקל