$
ספורט עולמי

הסטטיסטיקה מראה לנו הכל. כמעט

מי היתה הקבוצה הכי טובה באירופה בעונה שעברה, מי היה השחקן הכי טוב ואיזו קבוצה היתה צריכה לקחת אליפות אבל לא עשתה זאת. מדד סטטיסטי חדש עונה על כל השאלות

אוריאל דסקל 15:4903.10.11

סטטיסטיקת הכדורגל עדיין בחיתוליה אבל אפשר לראות התקדמות בתחום כמעט בכל שנה. הסטטיסטיקות, למשל, הראו אילו קבוצות היו הטובות ביותר בכל ליגה – וקיבלו משנה תוקף לכך במציאות כאשר הקבוצות הטובות ביותר מבחינה סטטיסטית זכו גם באליפויות במדינה שלהן. כמעט.

 

לפי קבוצת
מחקר הכדורגל CIES Football Observatory, ברצלונה היתה הקבוצה ביותר בספרד מבחינה סטטיסטית והיא אכן זכתה באליפות הלה ליגה. ליל היתה הטובה ביותר בצרפת והיא זכתה בגביע ליג 1; דורטמונד היתה הטובה ביותר בגרמניה וזכתה בבונדסליגה ומילאן, כפי שניחשתם, היתה הטובה ביותר באיטליה וזכתה בסריה A. יוצאת הדופן היתה הפרמיירליג, בה הקבוצה הכי טובה מבחינה סטטיסטית – ארסנל, סיימה במקום הרביעי.

 

המחקר של CIES, שנתמך בסטטיסטיקות של חברת Opta Sports Data קבע מספר פרמטרים ושיקלל אותם למספר אחד כדי להראות איזו קבוצה היתה הטובה ביותר מבין 98 הקבוצות בחמשת הליגות הגדולות באירופה. חמש סטטיסטיקות נבחרו כדי לקבוע אילו קבוצות היו הטובות ביותר הן: בעיטות במשחק פתוח (Open Play Shot); יצירת הזדמנויות (Chance Creation); כדרורים והגבהות (Take On); מסירות (Distribution) וחילוץ כדורים (Recovery).

 

מאות אלפי פיסות מידע הגיעו ל-CIES, שבדקה ומצאה כמה מסירות היו מסירות מפתח, כמה מהן מוצלחות, בכמה תאקלים ניצחה כל קבוצה, כמה בעיטות בעט כל שחקן והאם הוא הגיע איתן למסגרת השער או ועוד.

 

הסטטיסטיקות מגלות לנו מה שאנחנו יודעים – ברצלונה עם ציון 100 – היא הקבוצה הטובה בספרד ובאירופה. ריאל מדריד במקום השני עם ציון 82.6. בורוסיה דורטמונד שלישית עם 66.9; מילאן רביעית (62.4) וארסנל חמישית (62.2). באיירן מינכן (61.9); מנצ'סטר יונייטד (60); צ'לסי (58.3); אינטר (56.8) וליל (49.2) סוגרות את העשירייה הראשונה.

 

מבחינת סטטיסטית לא היה שחקן טוב יותר מליאו מסי, כמה לא מפתיע. במקום השני עמד צ'אבי, שנמצא גבוה מעל כולם ברשימת המוסרים המצטיינים. הבועט המצטיין היה כרטיסיאנו רונלדו מריאל מדריד, פרנק ריברי מבאיירן מינכן במקום הראשון במכדררים המצטיינים, מקום ראשון ביצירת מצבים עמד מסוט אוזיל מריאל מדריד. והמחלץ המצטיין היה סבן בנדר, קשר הדפנסיבי של דורטמונד.

 

ברשימת 60 השחקנים הטובים באירופה יש 18 שחקנים מלה ליגה, 14 מהליגה האיטלקית, 13 מהפרמיירליג, 8 מהליגה הצרפתית ושמונה מהליגה הגרמנית.

 

בברצלונה שיחקו 7 מ-60 השחקנים הטובים באירופה והיא צירפה אליה שניים נוספים הקיץ (ססק פאברגאס ואלכסיס סאנצ'ס). בריאל מדריד שיחקו שש ובארסנל שלוש (שאחד מהם עזב אבל הוחלף על ידי שחקן אחר ברשימה, ג'רבינו מליל). מנצ'סטר יונייטד גם כן היתה עם שלושה נציגים ברשימה (נאני, וויין רוני ודימיטאר ברבאטוב) כמו צ'לסי (פלורן מאלודה, דידייה דרוגבה ופרנק למפארד). צ'לסי צירפה שחקן נוסף מה-60 הטובים בשנה שעברה – חואן מאטה.

 

12 מ-60 השחקנים הטובים ביותר באירופה היו ספרדים, שבעה ארגנטינאים, שישה ברזילאים, שישה צרפתים, ארבעה גרמנים, ארבעה הולנדים, ארבעה איטלקים ושלושה אנגלים.

 

12 מ-60 השחקנים הטובים באירופה עברו קבוצות הקיץ.

 

אז, מה הסטטיסטיקה לא מלמדת אותנו? עניין של טיימינג, כנראה. ארסנל, למשל, הייתה מצוינת מבחינה סטטיסטיקת אבל הקריסה שלה בתום העונה, שהמשיכה לעונה הזאת, היא כנראה תוצאה של קריסה מנטלית. לאחר שניוקאסל חזרה מפיגור 4-0 נגד ארסנל והשוותה ל-4-4, הקבוצה של ארסן ונגר לא הצליחה להתאושש וללא מנהיגים טבעיים בחדר ההלבשה, הקבוצה מלונדון המשיכה לשקוע בדיכאון. הסטטיסטיקה מלמדת אותנו הרבה אבל לא על דבר הכרחי ביותר בקבוצת אנשים עם מטרה אחת - וזה מנהיגות.. אולי בעתיד נראה סטטיסטיקה גם בנושא הזה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x