ממיקסרים ועד מכונות תספורת: אלקטרה תתחיל למכור גם מוצרי חשמל ביתיים קטנים
אלקטרה תייצר את מוצריה בסין בהשקעה של 10 מיליון שקל. לטענת החברה, המחירים יהיו זולים בעשרות אחוזים מהמותגים המובילים בקטגורייה
אחרי ההצלחה שלה בנתח של מכשירי החשמל הביתיים הגדולים (מוצרי קו לבן), אלקטרה מתרחבת גם למוצרים הקטנים בהשקעה של 10 מיליון שקל. בין היתר תמכור אלקטרה מכונות קפה, שואבי אבק שוטפים ידניים, מיקסרים, טאבון אובן חשמלי, קומקומים, מכונות תספורת ועיצוב זקן ופן לשיער.
"אנחנו הולכים למפעלים בסין שמייצרים בסטנדרט גבוה ומבקשים מהם לייצר תחת אלקטרה מוצרים במפרט זהה למותג המוביל בכל קטגוריה", מסר יורם בדש, מנכ"ל משותף באלקטרה קמעונאות חשמל. הוא הוסיף כי פערי המחירים אל מול המותגים המובילים בקטגוריית המוצרים הקטנים עומד על עשרות אחוזים.
מותג הבית אלקטרה, של אלקטרה מוצרי צריכה, תופס נתח הולך וגדל בקטגוריות מובילות של מוצרי קו לבן. עבור אלקטרה מוצרי צריכה מדובר במותג עם רווחיות גולמית גבוהה שכן החברה מייצרת אותו בעצמה במפעלים בסין ולכן הרווח עליו גבוה ביחס למותגים זרים שהיא קונה מספקים. בנוסף, היא מקדמת את מותג הבית ברשתות הקמעונאות שלה מחסני חשמל ושקם אלקטריק. מחסני חשמל היא קמעונאית החשמל הגדולה ביותר בארץ ומחזיקה בנתח של 30% ממכירות החשמל בישראל.
המותג אלקטרה מוכר מוצרי קו לבן בהיקף כספי של 400 מיליון שקל בשנה. ביחד עם מזגני אלקטרה הוא מגלגל 1.2 מיליארד שקל בשנה. על פי נתוני החברה, המותג אלקטרה מחזיק כ-27% מכלל קטגוריית מוצרי קו לבן. בחודשים ינואר-מאי הגיעה אלקטרה לנתח שוק כמותי של 19% משוק המקררים בישראל, ועברה להוביל לראשונה את הקטגוריה. קטגוריית המקררים היא אחת הקטגוריות הגדולות בענף מוצרי החשמל ומאופיינת בנאמנות גבוהה של הלקוחות למותגים המובילים שארפ, סמסונג ו-LG. שארפ נמצאת במקום השני עם נתח שוק של 15% ו-LG במקום השלישי עם 8.5%.
בקטגוריית מכונות כביסה, מייבשי כביסה ומקפיאים, אלקטרה כבר היתה במקום הראשון בשנתיים האחרונות, אך ב-2025 היא הגדילה את הפער מול המתחרות, הן בשל העובדה שיש לה רצפת מכירה משמעותית והן בשל המחירים שנמוכים בלמעלה מ-10% ביחס למתחרים. אלקטרה החזיקה בינואר-מאי נתח שוק כמותי של 20% והגדילה את הפער מהמותג בוש שממוקם במקום השני עם נתח כמותי של 15%, כאשר המותג LG במקום השלישי עם 10% נתח שוק.































