$
חדשות נדל

במשרד המשפטים מתכננים: הסכמה של 66% מבעלי הדירות תספיק לפינוי-בינוי

כיום נדרש רוב של לפחות 80% מכלל הדיירים כדי לקדם פינוי-בינוי ופרויקטים רבים נתקעים אם אין את הרוב הזה. המשמעות עפ"י ההצעה שעל "מחנה המתנגדים" בבניין יהיה לגייס מספר גדול יותר של דיירים, על מנת להימנע מהגדרתם כ"דיירים סרבנים"

נמרוד בוסו 12:1012.02.19

משרד המשפטים מגבש הצעות החלטה לאישור הממשלה הבאה – אשר ישחררו חלק מהחסמים בתחום הפינוי-בינוי. זאת בשל הצורך הגובר, בעיקר באזור המרכז, להגדיל את היקף הפרויקטים לביצוע. כחלק מהמהלך, מתגבשת הצעה החלטה אשר לפיה ישונה שיעור ההסכמה הנדרש על מנת להוציא פרויקט פינוי-בינוי לפועל.

 

 

 

כיום, כדי לבצע פרויקט התחדשות הכרוך בהריסת מבנים ובניית מבנים חדשים במקומם, נדרשת הסכמה של לפחות 80% מבעלי הנכסים. על פי ההצעה - תידרש הסכמת 66% מביניהם בלבד. יצוין כי בפרויקטי תמ"א 38 במסלול עיבוי וחיזוק (תמ"א 38-3), נדרש כבר כיום רוב של 66% בלבד מבין הדיירים על מנת להוציאם לפועל.

 

המשמעות היא כי על "מחנה המתנגדים" בבניין שבו מקודם פרויקט פינוי-בינוי, יהיה לגייס לשורותיו מספר גדול יותר של דיירים, על מנת להימנע מהגדרתם כדיירים סרבנים. דייר סרבן על פי החקיקה הנוכחית, הוא מי שמסרב לקידום פרויקט פינוי-בינוי מסיבות שאינן סבירות, וחשוף לתביעות נזיקין כבדות מצד שכניו.

 

 

 

פינוי-בינוי בגבעתיים (ארכיון) פינוי-בינוי בגבעתיים (ארכיון) צילום: אוראל כהן

בנוסף, הכנסת אישרה לאחרונה תיקון לחוק הדייר הסרבן אשר מאפשר ליזם ולדיירים לשכור נאמן שייכנס בנעלי הסרבן ויחתום במקומו על ההסכם לביצוע הפרויקט.

 

ממשרד המשפטים נמסר: "במסגרת עבודה ממשלתית מאומצת של משרדי המשפטים והאוצר, יחד עם מינהל התכנון והרשות להתחדשות עירונית, נבחנים בימים אלה חסמים בתחום של התחדשות עירונית, על מנת להציג לממשלה הבאה הצעה כוללת לקידום משמעותי בנושא. בחינה זאת נעשית במסגרת שימוע ציבורי רחב של גורמים שונים שעוסקים בהתחדשות עירונית, על מנת להבין את צורכי השוק.

 

"בין היתר, נבחנת במשרד המשפטים שאלת הרוב הדרוש לביצוע פרויקטים. במסגרת זאת, נשקלת בחיוב הצעה להוריד את הרוב לכשני שלישים, על מנת להתמודד עם תופעת דיירים המסרבים לפרויקט מטעמים שאינם סבירים", תגובת משרד המשפטים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x