$
נדל

סוף לחאפרים? שיפוצניקים המבצעים עבודות של מעל 45 אלף שקל יחויבו ברישיון

לפי התקנה שעליה חתם שר השיכון יואב גלנט, קבלנים המבצעים עבודות בהיקפים נמוכים יחסית של עד 350 אלף שקל יחויבו להירשם בפנקס הקבלנים

ענת דניאלי 14:4708.05.18

שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט, חתם הבוקר על התיקון שיאפשר לקבלנים המבצעים שיפוצים בהיקף נמוך - להירשם בפנקס הקבלנים. המשמעות - מי שאינם רשומים בפנקס הקבלנים לא יהיו רשאים לבצע עבודות בהיקף העולה על 45 אלף שקל. התקנה תיכנס לתוקף בתוך 30 יום ומכניסתה קבלן שיפוצים שיפעל ללא רישיון - יעבור על החוק.

 

עד היום, רק קבלנים המבצעים שיפוצים בהיקף של עד 1.5 מיליון שקל חויבו להירשם בפנקס הקבלנים. כעת החובה הזאת תחול גם על קבלנים המבצעים עבודות בהיקפים נמוכים יותר של עד 350 אלף שקל. מכניסת התקנה לתוקף, ייאסר על קבלנים שאינם רשומים לבצע עבודות בהיקף העולה על כ-45 אלף שקל

 

במשרד הבינוי והשיכון הסבירו כי מרבית הקבלנים פועלים בהיקפים של פחות מ-200 אלף שקל. כך נוצר מצב בו כיום, פחות מ-10% מקבלני השיפוצים יכלו להירשם בפנקס הקבלנים, להחזיק ברישיון ולעסוק בעבודות שיפוצים.

 

ההערכות הן כי התקנה תאפשר רישום ליותר מ-10,000 קבלני שיפוצים. תוך שניסיונו והכשרתו של קבלן השיפוצים הרשום נבחן על ידי הוועדה המייעצת ורשם הקבלנים, שלעיתים מזמינה את המבקש להופיע בפניה. הרשם גם רשאי להפנות את המבקש לבחינות מקצועיות בנושאים שונים, כגון בטיחות בעבודה, קריאת תכניות.

 

ענף של למעלה מ-15 מיליארד שקל

 

על פי נתונים שהוצגו במסגרת חתימת השר, ענף השיפוצים מגלגל למעלה מ-15 מיליארד שקל, מתוכם, כ-6 מיליארד שקל על תחזוקה ושיפוץ במשקי הבית וכ-10 מיליארד שקל על עבודות שיפוץ ותחזוקה של מוסדות ומשרדים ממשלתיים. כ-10,000 קבלנים פועלים בענף, מתוכם רק כ-10% רשומים בפנקס הקבלנים וכפופים לפיקוח רגולטורי של משרד הבינוי והשיכון.

 

(ארכיון) (ארכיון) צילום: תומי הרפז

 

לפי נתוני הלמ"ס, נכון לפברואר 2015 דיווחו 29% ממשקי הבית שיש להם משכנתא פעילה או הלוואה פעילה לשיפוצים (707 אלף משקי בית שבהם 2.75 מיליון נפשות). בישראל מתבצעים מדי שנה כ-300,000 שיפוצים של בתי אב, כאשר העלות הממוצעת לשיפוץ של דירה בגודל 100 מ"ר עומד על 300-350 אלף שקל (כולל עבודות אינסטלציה, חשמל, גבס, איטום ריצוף וחיפוי, צבע, התקנת כלים סניטריים, חומרי עבודה).

 

כמו כן, בחודש ינואר אישרה וועדת שרים לענייני חקיקה חוק שנועדה להסדיר את האחריות מצד קבלן השיפוצים בעבודות העולות על 45 אלף שקל הדורשות כאמור רישום ברשם הקבלנים.

 

"רוב אזרחי ישראל משפצים ולא קונים דירה"

 

שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט: "חתמנו הבוקר על תקנה חדשה שתאפשר לאלפי קבלני שיפוצים להירשם בפנקס הקבלנים ולעשות את עבודתם עם כל האישורים הדרושים. אני מקווה שההסמכה הזו תוביל לכך שלא יהיה מי שישכח אחרי יציקת בטון לקשור אותה והיא נופלת – ויש כאלה אירועים כל הזמן".

 

ערן סיב יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים: "עד היום הסתננו אלפי 'חאפרים' לתחום, מעתה הציבור צריך להבין שהוא יכול לדרוש מקבלן שיפוצים רישיון, שיעיד שיש לו את הידע המקצועי והוותק לקיים עבודות כנדרש. אנו נמשיך ונסייע לקבלני השיפוצים בתהליך קבלת הרישיון ונפתח קורסים עיוניים ומעשיים, שיקדמו את הרמה המקצועית של הענף".

 

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, חגי רזניק הוסיף: "אם אנו כרגולטור לא נתייחס לקבלנים האלה, המשמעות הנה שככה פוסחים על האזרח. יצרנו מיסוד ובקרה ובכך ישנם כלים לאזרח שהוא שם את מיטב כספו לשיפוץ. הרי רוב אזרחי ישראל עושים שיפוץ ולא קונים דירה ולכן זה נוגע בציבור הרחב. אנו נמשיך במיסוד הזה ונייצר תת ענף והכשרות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x