$
חדשות נדל

בלעדי לכלכליסט

בית התעשיינים בטיילת של ת"א ייהרס לטובת דירות ומלונות

התאחדות התעשיינים מקדמת הקמת מגדל בן 25 קומות במתחם היקר של בית הטקסטיל, בקרבת קו החוף של ת"א. התוכנית כוללת בנייה של 100 דירות מגורים ו־200 חדרי מלון, במקום המשרדים הקיימים. שווי ההשבחה מוערך ב־450 מיליון שקל

אמיתי גזית 06:5428.02.18

התאחדות התעשיינים מקדמת תוכנית שינוי ייעוד ותוספת זכויות לבניין בית התעשייה ברחוב המרד בתל אביב, שלפיו יוקם במקום מגדל בן 25 קומות. טרם הוחלט אם הבניין, בן 17 הקומות, ייהרס כליל או שהוא ייבנה מחדש על בסיס השלד הקיים. המגדל החדש יכלול דירות מגורים ומלון, בנוסף או במקום המשרדים.

 

שינוי הייעוד ותוספת הזכויות מתאפשרים בתוכנית המתאר העירונית שאושרה לפני כשנה תא/5000, ובימים אלה פועלת ההתאחדות לאשר את תוכנית בניין העיר (תב”ע) מול העירייה.

 

על פי התוכנית החדשה, יגדל השטח הבנוי של המבנה בכ־6,000 מ”ר, מ־14 אלף מ”ר כיום לכ־20 אלף מ”ר. בשטח זה ייבנו 100 דירות מגורים ו־200 חדרי מלון, בהנחה שהבניין לא ישמש עוד כלל למשרדים.

 

ערכי הקרקע במקום, עשרות מטרים בלבד מקו החוף של תל אביב, הם מהגבוהים במדינה, ומומחי נדל”ן מעריכים כי שינויים אלה צפויים להשביח את שווי הקרקע ב־500-400 מיליון שקל, לפני תשלום היטל השבחה לעירייה. לדברי אוהד דנוס, יו”ר לשכת שמאי המקרקעין לשעבר, שוויים של משרדים באזור עומד על כ־12 אלף שקל למ”ר, ושווי של דירות עם מבט לים יכול להגיע ל־60 אלף שקל למ”ר. שווי של דירות עורפיות הוא כ־40 אלף שקל למ”ר: “יש פה השבחה ניכרת, ההתאחדות לכל הפחות תכפיל את שווי השטחים שבבעלותה”.

 

בית התעשייה נבנה בשנות השבעים של המאה הקודמת על חורבות שכונת מנשיה, שננטשה בימי מלחמת השחרור, מתוך חזון לפתח במקום את מרכז העסקים הראשי של תל אביב. התאחדות התעשיינים היא בעלת 60% מהבניין. משרדיה ממוקמים בארבע הקומות העליונות, ויתר הקומות מושכרות לגופים אחרים, ובהם מכון היצוא, תעשיידע, התאחדות המלונות, התאחדות עובדי השמירה והביטחון ומשרד המדען הראשי. 40% מהבניין שייכים לבעלי משרדים בבניין.

  

בית התעשיינים ברחוב המרד בתל אביב. השטח הבנוי יגדל ב־6,000 מ"ר בית התעשיינים ברחוב המרד בתל אביב. השטח הבנוי יגדל ב־6,000 מ"ר צילום: google map

 

הבניין הוא אחד משישה בניינים המהווים את קומפלקס בית הטקסטיל, הכולל משרדים ומסעדות. החזיתות של שלושה מהבניינים - בית גיבור, מרכז שרבט ומרכז הטקסטיל - פונות אל טיילת קויפמן־הרברט סמואל ומשקיפות לים. בית התעשיינים ממוקם מאחוריהם, אך לרבים מהמשרדים בו חלונות עם תצפית ישירה לים.

 

ב־2011 אושרה בבית גיבור תוכנית דומה לזו שמקדמת ההתאחדות, בהובלת האדריכל דן דרין, לשעבר סגן ראש העיר תל אביב. בחודשים הקרובים צפוי כי חברת טירן, שפועלת בשם בעלי הזכויות בבית גיבור, תגיש בקשה להיתר בנייה למימוש התוכנית. בעקבות המיזם הזה נוצר לפני שנתיים קשר בין התאחדות התעשיינים לדרין, במטרה להכין תוכנית דומה. בשבוע שעבר הוצגה התוכנית לבעלי המשרדים בבניין. במפגש זה התברר כי מי שדוחף את התוכנית עבור ההתאחדות הוא אלוף במיל' יהודה (יודק'ה) שגב, בעבר מנכ"ל ההתאחדות וכיום מנכ"ל נשיאות הארגונים העסקיים. ב־2011 רובי גינל החליף את שגב בתפקיד המנכ"ל, והוא מכהן בתפקיד זה עד היום. התאחדות התעשיינים נוסדה ב־1921 כמוסד ללא מטרות רווח, המייצג כ־1,600 תעשיינים, המקבלים ממנה שירותים כגון ייעוץ משפטי, עזרה בקבלת מענקי ממשלה ופעילות מול הרגולטורים.

 

מהתאחדות התעשיינים סירבו להגיב לידיעה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x