$
חדשות נדל

עלייה של 2.8 מיליארד שקל ביתרת המשכנתאות של משקי הבית ביוני

בסוף החודש יתרת המשכנתאות הסתכמה ב-311 מיליארד שקל. מתחילת המחצית הראשונה של השנה גדלה היתרה ב-8 מיליארד שקל. באותה תקופה יתרת החוב הכוללת של משקי הבית גדלה ב-13 מיליארד שקל

אמנון אטד 12:0209.09.15

יתרת המשכנתאות של משקי הבית ממשיכה לגדול. בחודש יוני גדלה יתרת החוב לדיור של משקי הבית ב-0.9%, כלומר ב-2.8 מיליארד שקל נוספים, ובסוף החודש היא הסתכמה ב-311 מיליארד שקל. בכל המחצית הראשונה של השנה גדלה יתרת המשכנתאות בסכום כולל של 8 מיליארד שקל, בהמשך לעליות של כ- 15

מיליארד שקל בשנת 2014 ושל 17 מיליארד שקל בשנת 2013.

 

מהנתונים שמפרסמת היום (ד') החטיבה למידע ולסטטיסטיקה של בנק ישראל מתברר עוד כי יתרת החוב הכוללת של משקי הבית, לדיור ושלא לדיור, גדלה בחודש יוני ב-3.7 מיליארד שקל (0.8%) והסתכמה בסוף החודש בכ- 445 מיליארד שקל. מתחילת השנה גדלה יתרת החוב של משקי הבית בכ-13 מיליארד שקל (3%). יתרת החוב שאינו לדיור גדלה בתקופה זו ב- 3.6% ואילו יתרת החוב לדיור גדלה בשיעור מעט מתון יותר של 2.7%.

 

בחודש יולי נרשמה ירידה קטנה של כ- 400 מיליון שקל בהיקף המשכנתאות החדשות שנטלו משקי הבית, בהשוואה לחודש הקודם, והן הסתכמו בכ- 6.6 מיליארד שקל. יחד עם זאת, סכום זה גבוה עדיין מממוצע נטילת המשכנתאות החדשות בששת החודשים הראשונים של השנה, שמסתכם בכ-5.4 מיליארד שקל.

 

עוד מתברר מנתוני בנק ישראל כי בחודש יוני ירדה יתרת החוב של המגזר העסקי בכ-8.1 מיליארד שקל (1%) והסתכמה בסוף החודש ב-813 מיליארד שקל. בחודש יוני הנפיק המגזר העסקי, ללא בנקים וחברות הביטוח, אגרות חוב קונצרניות בשווי של 3.3 מיליארד שקל, כולן בהנפקות של אג"ח סחירות בבורסה. סכום הנפקות זה גבוה מממוצע הגיוסים מתחילת השנה, שמסתכם ב-2.4 מיליארד שקל. בכל המחצית הראשונה של השנה נותרה יתרת החוב של המגזר העסקי כמעט ללא שינוי לעומת יתרתה בסוף השנה שעברה. גיוס חוב נטו של 8 מיליארד שקל שנרשם בתקופה זו, בעיקר בהלוואות מהבנקים, קוזז ברובו על ידי ייסוף השקל מול הדולר ב- 3.1%, שהקטין את השווי השקלי של ההלוואות הצמודות לדולר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x