$
נדל

אושר לקריאה שנייה ושלישית: קבלן שיאחר במסירת דירה ישלם פיצוי

ועדת הכלכלה אישרה הצעת חוק המחייבת את הקבלנים לשלם פיצוי החל מ-60 יום ממועד מסירת הדירה המקורי. נשיא התאחדות הקבלנים: "רוב הדירות נמסרות במועד"

שי פאוזנר 18:4701.02.11

קבלן שיאחר במסירת דירה ישלם פיצוי לאחר 60 יום, כך עולה מהצעת חוק המכר שאושרה היום (ג') בוועד הכלכלה לקריאה שנייה ושלישית. 

 

החוק נועד להסדיר את נושא מכירת הדירות בישראל, תוך הגנה על זכויותיו של הרוכש. בעקבות לקחים שהופקו הגיעה הממשלה למסקנה כי הגנת החוק אינה מספקת, וכעת היא מבקשת להרחיבה. בדיון המוקדם אישרה הוועדה את ההצעה להרחיב את האחריות של הקבלנים לא רק כלפי הקונים, אלא גם כלפי קוני המשנה. היום דנה הוועדה בסעיף העוסק במתן פיצוי לרוכשי הדירות בגין איחור של הקבלן במסירת הדירה. לפי הצעת החוק, הפיצוי ישולם לרוכשים רק אחרי 60 יום ממועד המסירה הקבוע בחוזה. הפיצוי יהיה שווה לדמי שכירות של דירה דומה במיקומה ובגודלה לדירה שנרכשה, והוא ישולם עבור כל חודש או חלק ממנו אחרי שתמו 60 ימים ממועד המסירה.

 

ניסים בובליל. "מרבית הדירות נמסרות במועד" ניסים בובליל. "מרבית הדירות נמסרות במועד"
יו"ר הוועדה, ח"כ כרמל שאמה-הכהן, אמר כי איחור במסירת דירה משבש את מהלך חייו של הרוכש בצורה יוצאת דופן. הוא הסביר כי במקרה כזה לרוכש יהיו הוצאות נוספות מעבר לשכר דירה, שכוללות מעבר מדירה לדירה, תשלום משכנתה ועוד. לכן, הסביר ח"כ שאמה-הכהן, יש לפצותו בסכום גבוה יותר מדמי השכירות. חברי הכנסת נחמן שי וחמד עמאר הצטרפו לדעתו של היו"ר, וח"כ שי אף אמר כי "הפיצוי צריך להיות משמעותי כך שידרבן את הקבלנים למסור את הדירה במועד".

 

ניסים בובליל, נשיא התאחדות הקבלנים טען בדיון כי "רוב הדירות נמסרות במועד ולקבלן יש תמריץ לסיים את העבודה בהקדם, כי אם הוא מסיים לפני הזמן הוא מרוויח כסף". מנכ"ל ההתאחדות מרדכי כידור הוסיף כי "האינטרס של הקבלנים הוא למסור את הדירה כמה שיותר מהר". לדבריו, "הקבלן נמצא בקזינו בתחום העובדים והוא צריך להגן על עצמו".

 

שאמה-הכהן סיכם ואמר כי קבלן מקצוען לא אמור להיקלע בכלל למצבים כאלה. הוא קיבל את הצעתו של פרופ' איל זמיר מהפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית, כי אם האיחור יהיה מעל 60 ימים הפיצוי ישולם כבר מהיום הראשון. הפיצוי יעמוד ב-8 החודשים הראשונים על 150% מדמי השכירות של דירה דומה במיקומה ובגודלה לדירה שנרכשה ובחלוף 8 החודשים יעמוד על 125% מדמי השכירות של דירה דומה במיקומה ובגודלה לדירה שנרכשה.

 

הוועדה אישרה גם את ההצעה להגביל את תקופת הבדק לאי התאמה יסודית (אי התאמה בקונסטרוקציה או בשלד), שבגללה הדירה לא מתאימה לייעודה, ל-24 שנה מעת העמדת הדירה למוכר. לטענת משרד השיכון, המצב כיום הוא שתקופת הבדק (בה האחריות מוטלת על הקבלן המוכר) לאי התאמה יסודית היא בלתי מוגבלת בזמן.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x