$
נדל

תגובש תוכנית ליישובים שבהם האוכלוסייה דלילה

לפי דו"ח מבקר המדינה, מדובר ב־70 יישובים אשר בכל אחד מהם גרות פחות מ־40 משפחות

בזמן שהממשלה שוברת את הראש במציאת פתרונות דיור לזוגות צעירים, מתברר שיש יישובים בארץ שסובלים מבעיה של תת־אכלוס. ביום שני הטיל יו"ר הוועדה לביקורת המדינה ח"כ יואל חסון (קדימה) את האחריות על יישובים אלה על גבי קדוש, יועץ ראש הממשלה. קדוש נדרש להציג תוכנית שתהיה מוסכמת על כל גורמי ההתיישבות ולהראותה לוועדה בעוד כחצי שנה. "למדינת ישראל יש אחריות לאומית וציונית להמשיך להחזיק במקומות אלה, ולתת פתרון גם לאנשים וגם לעתודות הקרקע", אמר חסון והוסיף כי "יישובים אלה יכולים להיות פתרון מצוין לזוגות צעירים רבים המתקשים בהשגת דירה".

 

לפי דו"ח מבקר המדינה לשנת 2009, כיום יש כ־70 יישובים חקלאיים שהוקמו לפני 1985 וקיבלו מכסות קרקע, מים ואמצעים המספיקים לתושבים רבים, בעוד שבפועל מתגוררים בכל יישוב פחות מ־40 משפחות או פחות מ־60 חברים. בדו"ח אף נכתב כי הבעיה התעוררה נוכח המצוקה של יישובים שמתקשים למצוא עתודות קרקע כדי לקלוט אוכלוסייה חדשה.

 

במשרד החקלאות הציגו אתמול נתונים שונים בתכלית מאלה שבדו"ח המבקר. לפי מנכ"ל המשרד יוסי ישי, מדובר ב־34 יישובים בלבד שנמצאים בתת־אכלוס. ישי הוסיף כי 15 מתוך אותם יישובים אף קיבלו אליהם תושבים נוספים מאז יציאת הדו"ח. מנגד, ראש החטיבה להתיישבות הפועלת בסוכנות היהודית דני קריצ'מן אמר כי ישי מציג עובדות לא נכונות: "משקים חקלאיים ובעיקר קיבוצים מחזיקים שטחי קרקע גדולים ממה שמגיע להם, בעוד שמסביבם יש מושבים רבים שלבניהם אין יכולת לקבל עתודות קרקע".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x