$
הכסף

בלעדי לכלכליסט

הבנקים החלו בפיילוט: טלרים בסניפים יוחלפו בכספומטים

ארבעה מסניפי בנק הפועלים החליפו את קופות הטלרים במטרה להמיר בהדרגה את כל הסניפים בארץ. בבנק לאומי החלו בהליך דומה

תומר ורון 06:5104.05.15

בנק הפועלים הוציא את הקופות לשירותי הפקדה ומשיכה של מזומנים בארבעה מסניפיו. לפי הבנק, מדובר בצעד ממהלך התייעלות שבעתיד יאומץ לכל הארץ. בסניפים שבהם בוטלו עמדות הטלרים יוצבו בימים הקרובים עובדים שילוו לקוחות הזקוקים לעזרה במשיכה מהכספומט. גם בנק לאומי החל במעבר לשירות אוטומטי.

 

הסטת הפעילות משירותים פיזיים לשירותים אוטומטיים ודיגיטליים היא חלק ממהלך לצמצום הוצאות בנק הפועלים באמצעות הקטנת מצבת העובדים. 

 

כספומט כספומט צילום: גדי קבלו

 

בחודש שעבר הודיע הבנק שבשנתיים הקרובות הוא מתכוון להוציא כ־700 עובדים לתוכנית פרישה מוקדמת, לאחר שבשנתיים האחרונות הקטין את מצבת עובדיו ביותר מ־1,000 לכדי פחות מ־13 אלף עובדים. בבנק העריכו כי תוכנית הפרישה תביא לחיסכון בהוצאות של 100–80 מיליון שקל ב־2016 ובין 150 ל־170 מיליון שקל בשנים לאחר מכן.

לקוחות שנהגו למשוך כסף באמצעות פקיד צפויים לשלם עמלה זולה יותר: 1.35 שקלים על משיכה מהכספומט לעומת עמלה של 6.5 שקלים אצל פקיד בבנק הפועלים.

 

בנק הפועלים סיים את 2014 עם רווח נקי של 2.7 מיליארד שקל ותשואה להון של 9%. הבנק מחזיק ביחס היעילות השני בטיבו במערכת (לאחר מזרחי טפחות): 63.8% מהכנסות הבנק נבלעות בהוצאותיו.

 

לפני כשבועיים אף אישר המפקח על הבנקים דודו זקן להגדיל את חלוקת הדיבידנד של הבנק, מ־15% ל־20% מהרווח השנתי, בין השאר בעקבות צעדי ההתייעלות. בנק ישראל מעודד בנקים גדולים להגביר יעילות נוכח הסביבה העסקית המשתנה והריבית האפסית שפוגעת בהם.

 

עם זאת, סקירה של חברת הדירוג העולמית מודיס שהתפרסמה בסוף השבוע הדגישה שוב כי הבנקים הישראליים אינם יעילים בהשוואה עולמית, בעיקר בשל עלויות השכר הגבוהות.

 

כיום הנהלות הבנקים עושות מאמצים להפחית את מנגנון התוספת השנתית לשכר העובדים במטרה להוריד את קצב עליית הוצאות השכר של הבנק. לדוגמה, לאומי חתם השנה על הסכם שכר חדש, שמוריד את תוספת השכר השנתיות מ־5% ל־3.5%–4%, לאחר שמאז 1991 השתרשו בבנק נורמות של תוספות של 5%.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x