$
מוסף עסקים קטנים מאי 2012

שיפוצניקים ואינסטלטורים: להצליח לגבות את הכסף בענף עם מוסר תשלומים ירוד

הגדירו בכתב את היקף העבודה ומה היא כוללת, הקדישו תשומת לב לפועלים ושלמו בזמן ואל תבזבזו כסף על פרסום, צרו שיתופי פעולה במקום

רעות ברנע 08:0314.05.12

14,600 קבלני שיפוצים פועלים בישראל

15 מיליארד שקל מגלגל ענף השיפוצים הישראלי מדי שנה

50 אלף שקל הוא מחיר שיפוץ ממוצע

40 אלף שקל היקף השיפוץ שמעליו מחייב החוק את קבלן השיפוצים להיות רשום ברשם הקבלנים

450 קבלני שיפוצים רשומים כיום ברשם הקבלנים במשרד השיכון

 

למוסף עסקים קטנים

 

רכשו חלקים בקנייה מרוכזת בחנויות מתמחות

בצעו קנייה מרוכזת של חלקים ומוצרים לפני תחילת העבודה בחנויות אינסטלציה מתמחות. חנויות אלו מוכרות מוצרים איכותיים ומקוריים לבעלי מקצוע בלבד, והמחירים בהן זולים בהרבה. הקפידו שבכל זמן יהיו לכם ברכב חלקים וחלפים שונים, כך תחסכו נסיעות הלוך ושוב אם תזדקקו באופן בלתי צפוי לאחד מהם.

(אלון בן ארוש, אינסטלטור מוסמך ומנהל פורום אינסטלציה בזאפ דפי זהב)

 

למדו ועברו הכשרה לפני פתיחת העסק

כיום לא קיימת בישראל שום מסגרת פורמלית שמכשירה עובדים לענף השיפוצים, לכן הדבר הראשון שיש לעשות הוא לעבור תקופת הכשרה ו"שפשוף" אצל בעל מקצוע ותיק וללמוד ממנו את עבודת הכפיים. לאחר לימודי העבודה ה"שחורה", הקפידו להשתתף בימי עיון מעשיים ותיאורטיים שמקיימת התאחדות קבלני השיפוצים, והכי חשוב - למדו באופן מעמיק את נושא הבטיחות והגהות, שכן בענף השיפוצים יש בישראל הרבה פצועים והרוגים מדי שנה. כמו כן, למדו את מילון המונחים של הענף, שמורכב היום מבליל של שפות, מה שיקל עליכם בעבודה מול הלקוחות והספקים.

(ציקי שרף, סמנכ"ל תפעול בהתאחדות קבלני השיפוצים)

 

הקפידו על קבלת תשלומים במועד ובמזומן

קבלן שיפוצים צריך להיות מחושב במיוחד מבחינה כלכלית: סכמו עם הלקוח על תשלום במזומן לאותו היום על פי התקדמות העבודה, כך שאחרי השלב הראשון תקבלו 30%–20% מהתשלום הכולל, אחרי השלב השני 30% נוספים וכן הלאה. כך תוכלו לשלם לפועלים באופן רציף ולקנות חומרי בניין במזומן ולא באשראי, כך שלא תישארו חייבים סכומים גדולים. גם ההתנהלות מול הבנקים חשובה: הקפידו לא להיכנס למינוסים גדולים מדי, ודעו כל הזמן על אילו סכומים אתם עומדים.

(ערן סיב, יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים בישראל)

 

הגדירו בכתב את היקף העבודה ומה היא כוללת

במקרים רבים ההתנהלות מול שיפוצניקים ואינסטלטורים נעשית תוך כדי תנועה - אנשים רוצים לשפץ משהו קטן, ותוך כדי יש להם תוספות. למרות זאת, אסור לפסוח על שלב ההגדרה המדויקת ועל הסיכומים מראש: מי משלם על החומרים, באיזה סטנדרט של אביזרים משתמשים, וסעיפים נוספים שיכולים להיות מובנים מאליהם עבור אנשי מקצוע אבל לא עבור אנשים לא בקיאים. הקפידו לסכם לא רק על מחיר אלא גם על שלבי העבודה, התשלומים ומה כלול ולא כלול בתוכם. אל תתחילו עבודה בהסתמך על לחיצת יד בלבד.

(ליאת דביר רותם, מבעלי דביר רותם אדריכלות ועיצוב פנים)

 

היכנסו לעסק כשבידכם עלות השיפוץ ללקוח

ככל שתיכנסו לעסק עם גב כלכלי גדול יותר, כך תוכלו לשווק את עצמכם בצורה טובה יותר, להרגיע את הלקוחות הפוטנציאליים, ולבדל את עצמכם מהמתחרים. לפני תחילת העבודה בעל העסק צריך להחזיק בכיס את עלות השיפוץ ללקוח - לא את עלות השיפוץ לפני רווח, אלא את העלות הסופית. חוסן כלכלי משדר ללקוח ביטחון ומקטין את החשש כי השיפוצניק ייעלם באמצע העבודה בגלל קשיים כספיים.

(שמול שמחוני, מנהל אתר שיפוצניק)

 

הקדישו תשומת לב לפועלים ושלמו בזמן

כל אמצעי כשר לגיוס פועלים - מפה לאוזן, באמצעות מודעות או באמצעות חברות כוח אדם. אחרי שתבנו לעצמכם שם, הפועלים יגיעו אליכם. כדי לאפשר לפועל להוכיח את עצמו כדאי לתת לו תקופת ניסיון, שבה תיבדק המקצועיות שלו, אך הדבר החשוב ביותר הוא המסירות: פועל שלא מגיע לאתר ולא מעדכן על כך הופך ללא רלבנטי. כמו כן, יש להקפיד על תשלום שכר עבודה בזמן ועל תשלום שעות נוספות, וחשוב לשלוח את הפועלים לכמה שיותר קורסים והשתלמויות.

(דני טבק, הנדסאי בניין ומשקם מבנים)

 

למדו היטב את נושא הבטיחות והגהות, שכן בשיפוצים יש הרבה פצועים למדו היטב את נושא הבטיחות והגהות, שכן בשיפוצים יש הרבה פצועים צילום: תומי הרפז

 

הישארו דומיננטיים ונוכחים בשטח אתר השיפוץ

אחת הבעיות הנפוצות אצל שיפוצניקים היא שהם לוקחים על עצמם כמה עבודות בו בזמן ומשאירים את הפועלים ללא השגחה. במקרים כאלה הלקוח מרגיש שאין לו עם מי לדבר, ולכן חשוב לקחת פרויקטים רק כמידת יכולתכם ולהקפיד להיות נוכחים בכל אחד מאתרי השיפוץ מדי יום, לפחות לשעתיים־שלוש. כך יקבל הלקוח הרגשה של ביטחון, יבין שיש לו עם מי להתייעץ וגם ימליץ עליכם לחברים.

(סיניה בלנקלדר, מנהלת רשת זהבי עצמון)

 

אל תחפפו בשלבים ההתחלתיים, למרות הלחץ

בשיפוץ קיימים תהליכים, וכאשר נוטים להתייחס בקלות ראש לשלבים הראשוניים, זה יבוא לידי ביטוי בתוצאה הסופית. שליכטה, למשל, לא נתפסת טוב על טיח רטוב, לכן הקפידו כי הוא יתייבש לחלוטין כך שכעבור חודש־חודשיים לא ייווצרו סדקים. זה תקף גם לגבי ריצוף או כל סוג אחר של בנייה - הליקויים מתחילים להצטבר כאשר מדלגים על שלבים ומנסים לזרז תהליכים. למרות לחץ הזמנים, הקפידו לעשות את עבודתכם נאמנה ולא לפגום באיכות העבודה.

(ליאת דביר רותם, מבעלי דביר רותם אדריכלות ועיצוב פנים)

 

אל תרכשו את המוצרים עבור הלקוח

עדיף להמליץ ללקוח על מוצרים - אבל לא לרכוש אותם עבורו. הגעה עם הלקוח לחנות וייעוץ מקצועי בבחירת המוצרים והחומרים הם הדרך הטובה ביותר למנוע טעויות או אי־ הבנות בין בעל המקצוע לבין הלקוח לגבי הגוון המדויק, הגודל וכמויות המוצרים.

(סיניה בלנקלדר, מנהלת רשת זהבי עצמון)

 

אל תבזבזו כסף על פרסום, צרו שיתופי פעולה במקום

פרסום הוא עניין יקר, ובתחום השיפוצים הוא לרוב לא עובד, לכן צריך למצוא דרכים אחרות לשיווק. כדאי ליצור שיתופי פעולה עם בעלי מקצוע אחרים, כמו אדריכלים ומשרדי תיווך, לעבוד איתם באופן קבוע ולבקש מהם מכתבי המלצה. במקביל, הקפידו להשאיר כרטיסי ביקור באתרים שבהם עבדתם, כדי שבעלי הנכסים יוכלו להמליץ עליכם ולחלק אותם לחבריהם.

(שחר רוטרמן, קבלן שיפוצים ובעלי חברת רוטרמן השבחת מבנים)

 

פנו לאנשים ולבתי עסק והציעו את שירותיכם

פנו לאנשים בצורה יזומה והציעו להם לחדש את הבית. מומלץ להציע תיקונים כגון צבע, ניקוי מרצפות, החלפה של ברזים או כל דבר קטן שאנשים לא מתפנים לטפל בו ביום יום. הקפידו על תמחור אטרקטיבי לחבילת חידוש הבית, והציעו אותה בעיקר לקראת החגים. במקביל, פנו לבתי עסק והציעו להם את שירותיכם - הם קרקע פורייה לשיתוף פעולה ארוך טווח.

(דקלה אבוטבול, מנהלת המחלקה לייעוץ עסקי בת"ות)

 

דאגו לכלים מתאימים של חברות מוכרות

לא פעם קורה שקבלני שיפוצים, בעיקר כאלה שהם בעלי עסק חדש, חוסכים על כלי עבודה - ודווקא בתחום הזה חשוב מאוד לא לחסוך. סכום התחלתי ממוצע לקניית כלים עומד על 10–15 אלף שקל, אך אם לא יהיו בידיכם את הכלים המתאימים ייתכן שבסופו של דבר תגרמו יותר נזק מתועלת. הקפידו לרכוש כלים של חברות מוכרות שאפשר לסמוך עליהן, כמו "בוש" ו"מקיטה". קיימת גם אופציה לשכור כלים אך היא פחות מומלצת - כיוון שכל יום השכרה עולה כסף אתם עלולים למהר בסיום העבודה ולא לבצע אותה כמו שצריך.

(שרון בן שושן, מפקח ויועץ שיפוצים)

בטל שלח
    לכל התגובות
    x