$
מט"ח וסחורות

הודעת בנק ישראל המשיכה לדחוף את הדולר: זינק ל-3.27 שקלים

ברקע למסחר, ההודעה הדרמטית של בנק ישראל אתמול על שינוי מדיניות רכישות המט"ח - ירכוש במהלך השנה 30 מיליארד דולר; לפני ההודעה, המטבע האמריקאי נסחר בשפל של 25 שנה, סביב 3.11 שקלים; מגמה דומה מול מטבעות עיקריים נוספים בעולם: היורו זינק ל-3.95 שקלים, הפאונד קפץ ל-4.44 שקלים

נועם לנדמן 00:0316.01.21

הדולר המשיך במגמת ההתחזקות שהחלה אתמול, ונסחר ברמה של 3.27 שקלים. היורו נסחר תמורת 3.95 שקלים, לאחר שאתמול נסחר מתחת ל-3.85 שקלים. הפאונד בשיעור של 4.44 שקלים - אתמול נסחר ברמה של 4.25 שקלים.

 

הדולר היציג נקבע על 3.231 שקלים, זינוק של 3.7%; היורו היציג נקבע על 3.922 שקלים - עלייה של 3.6%. הפאונד היציג נקבע על 4.40 שקלים, קפיצה של 3.7%.

 

המטבע האמריקאי נסחר אתמול בשפל של כמעט 25 שנה, סביב 3.11 שקלים. ואולם בצהריים הודיע בנק ישראל כי ירכוש השנה סכום של 30 מיליארד דולר - והקפיץ אתץ שערו של המטבע האמריקאי לסביבות 3.2 שקלים. היום, כאמור, נמשכת מגמת ההתחזקות בשערו.

 

ההודעה מראש על היקף הרכישות מיועדת לספק לשוק ודאות לגבי מחויבות הבנק להתמודדות עם הייסוף החד שחל לאחרונה, ובכך לתמוך בהמשך התמודדות המשק עם ההשלכות הכלכליות של משבר הקורונה.

 

 

אמיר ירון אמיר ירון צילום: שאטרסטוק, דוברות בנק ישראל

 

ההחלטה בבנק ישראל התקבלה לאחר סדרת דיונים שנערכו בימים האחרונים בוועדה ועל מנת להגביר את הוודאות לגבי מעורבותו של בנק ישראל בשוק המט"ח בשנה הקרובה.

  

בחודשים האחרונים התעצמו זרמי המט"ח הנכנסים למשק הישראלי, על רקע הגידול בעודף בחשבון השוטף, השקעות ישירות, מכירות מט"ח בהיקף גבוה שמבצעים המשקיעים המוסדיים כנגד רווחי ההשקעות שלהם בשווקי ההון בחו"ל, ועלייה בהשקעות של משקיעים זרים באג"ח של ממשלת ישראל, גם כתוצאה מצירוף ישראל למדד האג"ח הגלובלי WGBI.

  

כל אלו תרמו לייסוף משמעותי בשער השקל, שהושפע גם מהיחלשות הדולר בעולם, אל מול מטבעות של מדינות רבות נוספות. מדובר על היקף רכישות משמעותי. לשם השוואה, בשנה שעברה, שנה בה היקף הרכישות היה גבוה יחסית, רכש הבנק כ-21 מיליארד דולר במהלך השנה.

 

רון אייכל קולמקס שוקי הון: "בנק ישראל משתמש בכלים רבים בכדי לתמוך בפעילות הכלכלית. אחת הזירות המרכזיות שהתעצמה בשליש האחרון של 2020, היא המט"ח. אין ספק, כי ההכרזה השפיעה באופן משמעותית על שער החליפין. עם זאת, היא תהיה זמנית ולדעתנו, בשנת 2021 יוותרו הן הכוחות המקומיים והן הגלובליים שיפעלו לייסוף השקל כנגד הדולר האמריקאי".

 

 

 

x