$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

ד"ר סובחי בשיר וחן אלטשולר מובילים הנפקה של אנזימוקור

היזם שמכר את אנזימוטק לפרוטרום מתכוון להנפיק את החברה הבאה שהקים בבורסת ת"א לפי שווי 200 מיליון שקל. אלטשולר שחם מחזיק ב־28% מאנזימוקור באמצעות החממה שחן אלטשולר היא הרוח החיה בה. החברה מייצרת תוסף לסולר וחומצות אומגה 3

גולן חזני 06:4611.01.21

ד"ר סובחי בשיר, היזם של אנזימוטק, מביא לבורסת תל אביב את חברת ההמשך שהקים אחרי שפרש מחברת הביוטכנולוגיה. ל"כלכליסט" נודע כי אנזימוקור (EnzymoCore), חברת ביוטכנולוגיה המפתחת אנזימים מקובעים לשימושים תעשייתיים, מקדמת הנפקה בבורסה לפי שווי של 200 מיליון שקל.

 

בשיר הקים את אנזימוטק, שנמכרה תמורת 290 מיליון דולר לפרוטרום, שבעצמה נמכרה בהמשך ל־IFF האמריקאית תמורת כ־6.5 מיליארד דולר. פרוטרום עצמה נכנסה לפני כשלוש שנים לשיתוף פעולה עם טרנס ביו־דיזל — שמה הקודם של אנזימוקור, שפועלת משפרעם שבגליל. 

 

ד"ר סובחי בשיר וחן אלטשולר. ייתכן שתמונה לתפקיד בכיר בחברה ד"ר סובחי בשיר וחן אלטשולר. ייתכן שתמונה לתפקיד בכיר בחברה צילומים: אוראל כהן, יובל חן

 

 

אישור יצרן דלק מורשה

 

טרנס ביו־דיזל הוקמה ב־2008 ובעליה הם בשיר עצמו, בית ההשקעות אלטשולר שחם, שמחזיק ב־28% מהחברה, ונחמיה זמוש. עד כה הושקעו בחברה 12 מיליון דולר. הביו־דיזל משמש כתוסף לסולר במנועי דיזל. לפני שנתיים חתמה החברה על הסכם אספקה של ביו־דיזל לחברת הדלק סונול. ייצור הביו־דיזל נעשה מפסולת שומנים ושמנים, באמצעות תהליך פירוק אנזימטי חדשני, שעליו נרשמו שבעה פטנטים. יתרונו העיקרי של החומר הוא בשיעור פליטת המזהמים הנמוך לעומת שימוש בסולר רגיל. כיום הביו־דיזל מיוצר במתקן בשפרעם, לאחר שהחברה קיבלה אישור מרשות המסים כיצרן דלק מורשה, וקיבלה סיוע ממשלתי מרשות החדשנות.

 

בשיר פיתח גם תהליך אנזימטי לייצור חומצות מסוג אומגה 3 מחומרי גלם זולים יחסית, בריכוז גבוה ובעלויות נמוכות משמעותית מעלויות הייצור של אומגה 3 בריכוז גבוה, המקובלות בתעשייה. אומגה 3 הן חומצות שומניות בלתי רוויות, שמשמשות תוסף מזון, ומיוחסת להן השפעה מיטיבה על הורדת רמת השומנים בדם והקטנת הסיכון למחלות לב. לחומצות אלה מיוחסת גם השפעה על הקטנת התחלואה במחלות סרטניות, כמו סרטן השד, סרטן המעי הגס וסרטן הערמונית, וכן הקלה בתסמינים של מחלות דלקתיות, כמו דלקת מפרקים.

 

בשיר הוא בעל השליטה באנזימוקור, עם קרוב למחצית המניות, ואלטשולר שחם מחזיקה במניותיה באמצעות חממת הסטארט־אפים ל.נ. יזמות טכנולוגיות, שנהפכה לחממה של טכנולוגיות פרו־סביבתיות ופוד־טק. החממה היתה המשקיעה הראשונה בחברה, ואחריה השקיעה גם קרן אקווגארו. חן אלטשולר היא הרוח החיה באלטשולר שחם סביב החברה והחממה. עם בעלי המניות של אנזימוקור נמנה גם איש קשרי המשקיעים רוני גבריאלוב. זאב ברונפלד הוא יו"ר אנזימוקור, וייתכן שחן אלטשולר תתמנה לתפקיד מרכזי בחברה.

 

גם נקסטפרם רוצה להנפיק

 

חברה נוספת, שהוקמה בידי פורשים מאנזימוטק בתחום הפוד־טק ומגיעה לבורסה היא נקסטפרם. גם היא גייסה 12 מיליון דולר לפי שווי של 17.5 מיליון דולר, כך שלפי הערכות, החברה תשאף להנפיק לפי שווי של 40 מיליון דולר.

 

נקסטפרם, שהוקמה ב־2013 בידי חברי הנהלה לשעבר של אנזימוטק, בועז נוי וד"ר צפרא כהן, מפתחת רכיבי תזונה ייחודיים וטבעוניים, המבוססים על טכנולוגיה שפותחה בחברה: אבולוציה מכוונת של שמרים (פטריות) באופן טבעי וללא הנדסה גנטית. החברה מייעדת את תחליפי החלבון שהיא מייצרת ליצרניות מזון, עבור מוצרים שהם תחליפי בשר, תחליפי חלב ואבקות פורמלה, וכן עבור חברות המשווקות תוספי תזונה.

x