$
בורסת ת"א

אושרה הצעת רשות ני"ע לאפשר לחברות ציבוריות לדווח בשפה האנגלית

על פי הרשות, המהלך ינגיש טוב יותר את שוק ההון הישראלי לחברות זרות, משקיעים ואנליסטים זרים; כיום נסחרות בת"א 53 חברות במסגרת הסדר הרישום הכפול (עם בורסות ניו יורק, לונדון, סינגפור, הונג-קונג וטורונטו) שמדווחות בשפה האנגלית; המסחר במניות אלה מהווה 40% מנפח המסחר בת"א; בעוד 3 חודשים תיכנס לתוקף ההצעה לאחר שאושרה בוועדת הכספים בכנסת

נעמי צורף 14:1927.10.20
הצעת רשות ניירות ערך לאפשר לחברות הציבוריות לדווח בשפה האנגלית אושרה היום (ג') בוועדת הכספים של הכנסת והיא תכנס לתוקף בעוד כשלושה חודשים. על פי הרשות, דיווח בשפה האנגלית צפוי להסיר את חסם השפה ולפתוח את שוק ההון הישראלי לחברות זרות, משקיעים ואנליסטים זרים ובכך להנגיש את שוק ההון המקומי ולהפוך אותו אטרקטיבי יותר.

 

ממחקר שביצעה הרשות עולה כי יש יחס ישיר בין נוכחותם של משקיעים זרים בחברות ישראליות, לבין איכותן של אותן חברות. על כן, הרשות רואה ערך בצעדים שיאפשרו השתתפותם של משקיעים אלה בשוק ההון הציבורי הישראלי.

 

 

ענת גואטה, יו"ר רשות ני"ע ענת גואטה, יו"ר רשות ני"ע צילום: ענבל מרמרי

 

צעד זה מתווסף לצעדים נוספים שהובילה הרשות בשנים האחרונות לפתיחת שוק ההון הישראלי בקרב שחקנים בינלאומיים, במטרה להטמיע סטנדרטים בינלאומיים מתקדמים. במסגרתן פורסם לפני כחודש כי הרשות מפעילה פיילוט יחד עם 7 חברות ציבוריות בהן שטראוס ועזריאלי בו הן יתנסו בשיטת IXBRL, שיטת דיווח חדשנית המאפשרת תרגום קל משפת הדו"ח לכל שפה באמצעות שימוש בתבניות קבועות מתוך מאגר סגור.

  

כיום נסחרות בבורסה בתל אביב 53 חברות במסגרת הסדר הרישום הכפול שמדווחות בשפה האנגלית. המסחר במניות של חברות אלה מהווה כ-40% מנפח מהמסחר בבורסה. חברות אלו נסחרות בבורסות מוכרות בחו"ל, רשומות למסחר גם בישראל, ומחויבות בדיווחים על פי הדין הזר.

 

כיום, הסדרי רישום כפול מתקיימים עם הבורסות המרכזיות בניו יורק, לונדון, סינגפור, הונג-קונג וטורונטו. סגל רשות ניירות ערך פועל מול רגולטורים זרים כדי לקדם הכרה "הפוכה" בדין הישראלי, אשר תאפשר לחברות אשר נסחרות בבורסה בתל אביב להיסחר בשווקים זרים על בסיס כללי הגילוי והדיווח הישראלים, אך כדי לאפשר זאת על הדיווחים להינתן בשפה האנגלית.

x