$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

לאחר צניחה של 30% במניה אפי רוזנהויז צפוי לעזוב את גולף

יו"ר קבוצת הקמעונאות, שמונה לפני פחות משלוש שנים בזכות ניסיונו הרב, לא מימש את התקוות שתלו בו להבראתה. שווי השוק אמנם עלה ב־60% בחודשים הראשונים לכהונתו, אולם צלל מאז. רוזנהויז צפוי להישאר יו"ר החברה־הבת עדיקה

גולן חזני 07:0025.02.19

אפי רוזנהויז צפוי לעזוב בקרוב את כהונתו כיו"ר גולף. ל"כלכליסט" נודע על שיחות המתנהלות בשבועות האחרונים בין רוזנהויז לבין אבי פישר, מנכ"ל כלל תעשיות - השולטת (53%) בחברת האופנה והמוצרים לבית. הודעה רשמית על החלפת היו"ר עשויה להתפרסם בשבועות הקרובים, כנראה בד בבד עם הדו"חות השנתיים של גולף. רוזנהויז מכהן גם כיו"ר החברה־הבת של גולף עדיקה, וייתכן כי ימשיך בתפקידו זה.

 

 

 

רוזנהויז מכהן כיו"ר גולף ממאי 2016, תפקיד שקיבל לאחר שריצה מאסר של חודשיים. זאת בעקבות הרשעתו ב־2015 על ניסיונות ליצור הסדר כובל והפרה של תנאי המיזוג בין שופרסל לקלאבמרקט. עונשו כלל גם קנס בהיקף 450 אלף שקל. רוזנהויז שוחרר בניכוי שבועיים מתקופת המאסר שהוטלה עליו.

 

אפי רוזנהויז אפי רוזנהויז צילום: אוהד צויגנברג

 

הרקע לעזיבה המפתיעה אינו ברור, וייתכן שהוא קשור לחילוקי דעות שהתגלעו בשנתיים האחרונות בין היו"ר למנכ"ל רביב ברוקמאייר, וייתכן שגם עם פישר עצמו על אסטרטגיית הניהול. בכלל תעשיות קיוו כי הרקע והניסיון של רוזנהויז בתחום הקמעונאות יסייעו לחלץ את גולף מהמשבר הקשה שאליו נקלעה, אבל קשה לומר שהמטרה הושגה מאז מינויו.

מה דעתך על מניית גולף:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

בחודשים שלאחר המינוי זינקה, אמנם, מניית גולף ביותר מ־60%, על רקע התקוות שעורר המינוי, אך מאז היא במגמת ירידה, והחברה נסחרת כיום בשווי של 151 מיליון שקל בלבד. שווייה כיום נמוך ב־30% מהשווי ביום ההודעה על מינויו של רוזנהויז.

 

לן בלווטניק, שרכש את גולף במסגרת רכישת החברה־האם כלל תעשיות מנוחי דנקנר ב־2012, נמצא בשנתיים האחרונות בהליך של מימוש אחזקות החברה. הוא מכר את השליטה בנייר חדרה ובמנועי בית שמש לקרן פימי, את מספנות ישראל (20%) מכר לשותפיו בכלל תעשיות, ואת חלקה של כלל תעשיות ביפאורה (30%) הנפיק בבורסה. על פי הערכות, בכלל תעשיות מעוניינים למכור גם את גולף, ובעבר אף שכרו לשם כך בנק השקעות ודרשו שווי של 500–800 מיליון שקל, אבל בשווי הנוכחי אין כוונה למכור אותה.

 

החולשה בקבוצת גולף נובעת גם מהמשבר שפוקד את ענף האופנה בישראל, שמיוחס לתחרות העזה בין הרשתות ולפגיעה שהן סופגות בעקבות המעבר לקניות באינטרנט. ב־2015 סגרה גולף סניפים ופעילויות, ובתחילת מאי אותה שנה התפטר המנכ"ל באותם ימים אלי מיזרוח.

 

גולף המשיכה במשך שנתיים בהליכי התייעלות וסגירת סניפים מפסידים, אך היא מתקשה לעבור לרווח מהותי. המכירות בשלושת הרבעונים הראשונים של 2018 הסתכמו ב־640 מיליון שקל לעומת 633 מיליון שקל בתקופה המקבילה, והקבוצה רשמה רווח שולי של 430 אלף שקל בתקופה לעומת הפסד של 7.3 מיליון שקל בתקופה המקבילה. את 2017 כולה סיימה החברה ברווח של 6.2 מיליון שקל.

 

בדו"חותיה האחרונים, לרבעון השלישי של 2018, הציגה גולף הפסד של 1.7 מיליון שקל, לעומת הפסד של 1.4 מיליון שקל ברבעון המקביל ב־2017. פעילות האונליין, במיוחד זו של החברה־הבת עדיקה, שהונפקה בבורסה לפני יותר משנה, מסייעת למכירות של גולף, אבל המכירות בחנויות הפיזיות עדיין לא מצליחות לייצר רווחים.

 

באחרונה סיימה גולף הליך למיתוג מחדש של רשת העודפים שלה תחת השם גולף אאוטלט (Golf Outlet), במקום שמה הקודם ספרינט.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x