$
שווקי חו"ל

דיווח שוטף

וול סטריט: נאסד"ק ירד ב-0.5%, אפל איבדה 2.5%

מניות הטכנולוגיה הובילו את המגמה; מיטסו הורידה המלצה על אפל; מנכ"ל ג'נרל אלקטריק הודיעה על פרישתו - המנייה עלתה ב-3.6%

כתבי שוק ההון 23:0212.06.17
דיווח שוטף מהמסחר באסיה, אירופה וניו יורק: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, שוק הסחורות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

 

ניקיי האנג סנג שנגחאי קאק דאקס פוטסי דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500

 

23:00 - המסחר בוול סטריט ננעל בירידות בהובלת מניות הטכנולוגיה שרשמו מגמה שלילית זה היום השני ברציפות על רקע חששות המשקיעים כי הן מתומחרות במחיר גבוה מדי: נאסד"ק איבד 0.5%, דאו ג'ונס נחלש ב-0.2% ו-S&P 500 ירד ב-0.1%.

 

 

מה דעתך על מניית MICROSOFT:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

מבין מניות הטכנולוגיה שבלטו בירידות ניתן לציין את אפל שאיבדה 2.5%, אמזון שירדה 1.4%, פייסבוק ומיקרוסופט שירדו ב-0.8% ואלפבית שנחלשה ב-0.9%. היה זה היום הגרוע ביותר עבור המגזר הטכנולוגי מאז ה-17 במאי. עתה העיניים נשואות להחלטת הריבית של הפד מחרתיים, והצפי הוא שתתבצע העלאה.

 

מבין המניות שבלטו בעליות - ג'נרל אלקטריק שעלתה ב-3.6% לאחר הודעת הפרישה של המנכ"ל ג'פרי אימלט.

 

21:45 - הנפט (WTI) עלה ב-0.6% לרמה של 46.1 דולר לחבית, לאחר שכבר הגיע לרמה של 46.7 דולר לחבית. הברנט עלה ב-0.3% ועלה לרמה של 48.3 דולר לחבית. העליות התמתנו לאחר נתונים שפרסם מינהל מידע האנרגיה בארה"ב לפיו צפויה להירשם של 127 אלף חביות בתפוקה במדינה.

 

21:30 - הגירעון בתקציב הממשל הפדראלי עמד בחודש מאי על 88 מיליארד דולר, כך לפי נתוני משרד האוצר האמריקאי שפורסם אתמול. זאת לעומת 53 מיליארד דולר בחודש המקביל אשתקד. ההוצאת עמדו על 329 מיליארד דולר לעומת 277 מיליארד דולר אשתקד. ההכנסות עמדו על 240 מיליארד דולר לעומת 225 מיליארד דולר אשתקד. במהלך השנה הפיסקאלית הגירעון עלה ב-7%.

 

21:00 - הזהב נחלש ב-0.2% וננעל ברמה של 1,268.9 דולר לאונקיה. זהו יום רביעי רצוף של ירידות במתכת - הרצף האחרון מאז ה-10 למרץ אז נחתמו תשעה ימי ירידות רצופים. הפלדיום עלה ב-0.9% לרמה של 864.3 דולר לאונקיה - שיא מאז ספטמבר 2014.

 

20:30 - עוד מניות טכנולוגיות שבולטות לשלילה: פייסבוק יורדת ב-1.2%, אמזון מאבדת 1.8% ונטפליקס נופלת ב-4%.

 

20:00 - ברורית פיין, אנליסטית הנדל"ן של לידר שוקי הון בסקירה על קרנות הריט האמריקאיות: "למרות שבשנת 2017 מדד נדל"ן 15 הציג תשואה עודפת על פני מדד ת"א 100, בארה"ב המצב קצת שונה. בעוד שהממדים המובילים בארה"ב הגיעו לשיאים חדשים במהלך שנת 2017, קרנות הריט עלו באופן מתון וחלקן התממשו בצורה חדה (נדל"ן מסחרי בעיקר). אחד הסקטורים שבלט לשלילה מתחילת השנה, הוא סקטור הנדל"ן המסחרי כאשר מדדי מניות הסקטור ירדו בשיעור של 10%-20%. הירידה נובעת מהמשבר החריף ברשתות האופנה בארה"ב. עם זאת, לא הכל שחור ובחלק מהסקטורים עדיין נרשמה עליית שערים (תחום הנדל"ן לתעשייה, המגורים וכדומה). מניות הריט נסחרות במכפיל FFO ממוצע של 16.9(תשואה של 5.9%) ותשואת הדיבידנד הממוצעת עומדת על 4.93%".

 

 צילום: מאיר פרטוש

 

19:20 - אופנהיימר מתייחסים למניות הישראליות הנסחרות בוול סטריט: "למרות שחלק מהמניות שירדו חזק ביום שישי נתפסות כבעלות תמחור גבוה, לצד שיעורי צמיחה גבוהים, לדוגמא וויקס.קום (WIX), סיווה (CEVA) ומזור (MZOR), חשוב להדגיש בהקשר זה כי תמחורן של מניות רבות שסבלו מירידות חדות לאו דווקא גבוה, ואף נמוך לעומת מרבית החברות הישראליות. דוגמאות לתופעה זו הנן רבות: נציין ספציפית את נובה (NVMI), שירדה בכ-7%, למרות תמחורה הנמוך (מכפיל רווח של 13.8 ומכפיל מכירות של 2.6 לתחזית 2018), את אורבוטק (ORBK), הנסחרת במכפיל רווח של 11.5 ובמכפיל מכירות של 1.7 לתחזית 2018, שירדה בכ-4%, את ורינט (VRNT) הנסחרת במכפיל רווח של 14 ובמכפיל מכירות של 2.5, שירדה בכ-5%, או את סיליקום (SILC) הנסחרת במכפיל רווח של 14.7 ומכפיל מכירות של 2.3, שירדה בכ-4%. מניות אורבוטק וורינט מדורגות באופנהיימר בהמלצות 'תשואת יתר'.

 

18:50 - הבורסות באירופה חתמו את יום המסחר בירידות שערים - בהתאם למגמה העולמית. מדד דאקס הגרמני נחלש ב-1%, מדד פוטסי הבריטי נסוג ב-0.2% ומדד קאק הצרפתי איבד 1.2% מערכו.

 

17:30 - מניית אנבידיה מאבדת 3% מערכה, זאת לאחר שירדה ב-6.5% ביום שישי האחרון. עם זאת, בבית ההשקעות החדש 'יצירה' סבורים שהתמחור הנוכחי עשוי להוות נקודת כניסה טובה: "ברמות הצמיחה של החברה בשנתיים האחרונות (עלייה של 48% בהכנסות ו-85% ברווח למניה מול רבעון מקביל שנה קודמת) ולאור התפקיד החשוב של החברה במהפכת הבינה המלאכותית. בשלב זה קיים עדיין סיכון גבוה לטווח הקצר וישנו סיכוי לתיקון נוסף, למשקיעים לטווח ארוך כדאי לשקול החזקה במנייה כשכנראה בשבוע הנוכחי תפתח הזדמנות קניה לחברה שכנראה הולכת להשפיע על העתיד של כולנו". מניית החברה נסחרת כעת ברמת 145 דולר ובבית השקעות מעניקים לה מחיר יעד של 170 דולר - אפסייד של 17%.

 

מייסד ומנכ"ל אנבידיה ג'נסן הואנג בכנס GTC בקליפורניה מייסד ומנכ"ל אנבידיה ג'נסן הואנג בכנס GTC בקליפורניה צילום: אנבידיה

 

16:40 - מנכ"ל ג'נרל אלקטריק ג'פרי אימלט (70) הודיע על פרישתו. הוא יוחלף על ידי ג'ון פלנרי, שמשמש כיום כנשיא ומנכ"ל חטיבת הבריאות של ג'נרל אלקטריק. פלנרי ייכנס לתפקידו ב-1 באוגוסט.

 

16:30 - פתיחה בניו יורק: מדד נאסד"ק מאבד כ-1% מערכו, המדדים דאו ג'ונס ו-S&P יורדים ב-0.2%. אפל מאבדת 3.3%, אלפבית ומיקרוסופט יורדת ב-2%.

 

14:55 - לקראת פתיחה בוול סטריט: החוזים העתידיים על המדדים המובילים נסחרים בירידות שערים - דבר המעיד כי הבורסות המקומיות צפויות להיפתח באדום. החוזה על מדד נאסד"ק יורד ב-1%, החוזה על הדאו נחלש ב-0.3% והחוזה על ה-S&P נחלש ב-0.2%.

 

ביום שישי שעבר התכוננו המשקיעים ליום מסחר תנודתי בעקבות הבחירות בבריטניה, ואולם ההפתעה הגיעה דווקא ממקום אחר. מניות סקטור הטכנולוגיה, שהצטיין עד כה בתור הסקטור החזק ביותר במדד ה-S&P500 עם תשואה מרשימה של כ-16%, סבלו את יום המסחר הקשה במיוחד, עם ירידות חדות במיוחד במניות חברות ה-Large-Cap המובילות  – אפל, גוגל, מיקרוסופט, אמזון ופייסבוק ירדו בלמעלה מ-2.5% במחזור גבוה פי 2-3 מהממוצע. "בשנה האחרונה המניות האלה רשמו תשואות פנומנליות של כ-50%, כך שלכאורה אחרי עליות כאלה מימוש הוא דבר מתבקש, אך הדבר כמובן מעורר לא מעט שאלות לגבי תמחור הסקטור", כך סבורים הכלכלנים של הראל פיננסים. לדבריהם, "הכסף הגדול בשוק האמריקאי זרם בתקופה האחרונה בעיקר למניות כבדות עם רמות מינוף נמוכות יחסית ומוקדם לומר שאנו על סף שינוי במגמה הזו. עם זאת, בהחלט ניתן לומר כי בסקטורים כמו טכנולוגיה יש עדיפות כיום לגיוון החשיפה הגיאוגרפית לשווקים באירופה ובאסיה".

 

 

וול סטריט וול סטריט

 

12:40 - לידר שוקי הון מתייחסים למסחר: "תוצאות הבחירות באנגליה בהחלט לא תרמו לאווירת היציבות בשווקים - עם זאת, עדיין מוקדם להבין כיצד והאם תהיה לכך השפעה על הצמיחה העולמית, אולם כעט החשש הוא שממשלה חלשה באנגליה לא תוכל לנהל את תהליך הברקזיט באופן יעיל ומהיר, והסיכוי להיתקל בקשיים עלה במידה ניכרת". 

 

12:00 - ענקית שירותי התקשורת וודאפון עולה ב-1% בלונדון (Vodafone) לאחר שדויטשה בנק העלה המלצה על המניה, מ'החזק' ל'קנייה'.

 

11:35 - הורדת המלצה שנייה בתוך שבוע לאפל, הפעם מצדה של מיטסו (Mizuho Securities). אתמול הודיעו אנליסטים של החברה כי הם מורידים את ההמלצה על המניה מ'קנייה' ל'ניטראלי' ואת מחיר היעד מ-160 ל-150 דולר. "המניה הציגה ביצועי יתר מתחילת השנה ולהערכתינו הציפיות הנלהבות לקראת הדגם הבא מתוחמחרות לחלוטין ברמות המחיר הנוכחיות, עם אפסייד מוגבל לקראת ההמשך", נאמר בעדכון של מיטסו.

 

מניית אפל רשמה ביום שישי ירידה חדה של 3.9% וננעלה במחיר של 148.98 דולר. בשעה זו של טרום מסחר רושמת אפל נסיגה נוספת של 1.6%.

 

גם מניות טכנולוגיה אחרות שאיבדו גובה בשישי יורדות בטרום מסחר: אמזון מאבדת 1% (לאחר ירידה של 3.2% בשישי), מייקרסופט נחלשת ב-0.9% (2.3%- בשישי), פייסבוק יורדת ב-1% (3.3%- בשישי). מנגד, אלפבית שומרת על יציבות (איבדה 3.4% בשישי). 

 

 צילום: בלומברג

 

10:30 - פתיחה שלילית ליום/שבוע המסחר באירופה: דאקס יורד ב-0.3%, קאק ופוטסי נסוגים ב-0.4%; בנעילה באסיה: ניקיי ירד ב-0.5%, שנגחאי נחלש ב-0.6%, האנג סנג נחלש ב-1.1%. טושיבה בלטה בטוקיו עם זינוק של 9.4% (ראו עדכון מוקדם).

 

בסחורות בשעה זו: הנפט עבר לירידות קלות - הברנט נחלש ב-0.2% ל-48 דולר לחבית, ה-WTI יורד ב-0.3% ל-45.7 דולר לחבית; הזהב יורד ב-0.3% ל-1,267.80 דולר לאונקיה.

 

9:40 - גלנקור הגישה בסוף השבוע הצעה לרכישת מכרה פחם של ריו טינטו באוסטרליה תמול 2.5 מיליארד דולר. ההצעה גבוהה ב-100 מיליון דולר מהסכום שנקבע בהסכמה מוקדמת מחודש ינואר, בין ריו טינטו לחברת המכרות ינקובל (Yancoal Australia) שבשליטה סינית. לא ברור בשלב זה האם ריו טינטו תיענה להצעת גלנקור או תמשיך בנתיב של העסקה עם ינקובל.

 

9:20 - התבטאות חריגה בחריפותה של ג'ורג' אוסבורן (George Osborne), לשעבר שר האוצר של בריטניה, על עתידה של תרזה מיי בעקבות תוצאות הבחירות: "תרזה מיי היא אישה מתה מהלכת, זה רק עניין של כמה זמן היא תישאר בתא הנדונים למוות, נראה שתוך זמן קצר נדע את התשובה".

 

ג'ורג' אוסבורן ג'ורג' אוסבורן צילום: איי אף פי

 

8:40 - סחורות: הנפט מסוג ברנט עולה ב-0.5% ל-48.4 דולר לחבית, ה-WTI עולה ב-0.5% ל-46 דולר לחבית; הזהב נחלש ב-0.2% ל-1,269.20 דולר האונקיה.

 

8:15 - עוד חדשות מהחזיתות הפוליטיות בעולם:

 

ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי הכריזה הבוקר על ממשלתה החדשה והודיעה כי היא תוביל את בריטניה כראש ממשלה להשלמת מהלך הברקזיט.

 

שר הנפט הסעודי ח'אלד אלפאלח אמר בשבת בראיון ל-CNBC כי רק ממשלת קטאר יכולה להוביל לסיום העימות מול מדינות המפרץ. השר הבהיר כי העימות לא ישפיע על ההסכם של אופ"ק ושלה מול יצואניות נפט מחוץ לאופ"ק על צמצום רמות התפוקה (עוד בעניין זה בעדכון מוקדם).

 

שר הנפט הסעודי ח'אלד אלפאלח שר הנפט הסעודי ח'אלד אלפאלח צילום: רויטרס

 

8:10 - מייקרוסופט עדכנה אתמול בערב כי היא צפויה להוציא לשוק את קונוסלת המשחקים הבאה שלה, ה-Xbox One X, ב-7 בנובמבר, במחיר של 499 דולר (כ-100 דולר יותר ממחיר קונסולת סוני פלייסטיישן פרו 4).

 

7:30 - טושיבה מזנקת ב-7% בטוקיו לאחר דיווח ברויטרס לפיו ווסטרן דיגיטל (Western Digital) צפויה להגיש הצעת רכישה משופרת לחטיבת השבבים של החברה, וזו צפויה לעמוד על 18 מיליארד דולר או אף מעט גבוה יותר.

 

במקביל, טושיבה הגיעה להסכם עם סאות'רן (Southern) במסגרתו תשלים סאות'רן את הפרויקט הגרעיני בג'ורג'יה, אותו הקימה החברה הבת של טושיבה ווסטינגהאוס אשר פשטה רגל (Westinghouse Electric). טושיבה תשלם לסאות'רן 3.68 מיליארד דולר לכיסוי עלויות הבנייה, וסאות'רן התחייבה שלא לבקש תוספת גם אם יתברר שעלות ההשלמה גבוהה יותר.

 

7:25 - העימות בין מדינות המפרץ לקטאר צפוי להעסיק את מדינות האזור ואת ארה"ב גם השבוע. בראיון ל-CNBC אמר שר הפיננסים של קטאר שריף אל עמדי: "אנשים רבים חושבים שאנחנו היחידים שמפסידים מההחלטה הזו. על כל דולר שנפסיד הם יפסידו דולר. אנחנו מרגישים מאד בנוח בעמדה שלנו, עם ההשקעות שלנו והנזילות של השיטה שלנו. אנחנו עדיין מדינה עם דירוג AA, אחת מ-20 או 25 המדינות בעלות הדירוג הטוב ביותר, אני חושב שמצבינו טוב יותר מהרבה מדינות סביבנו".

 

7:20 - השווקים של אסיה פותחים את שבוע המסחר בירידות, כשסקטור הטכנולוגיה מוביל את המגמה השלילית, על רקע הירידות בנאסד"ק ובענקיות הטכנולוגיה של ניו יורק בשישי האחרון. ניקיי ושנגחאי יורדים ב-0.5%, האנג סנג נחלש ב-1.2%, קוספי יורד ב-1% - סמסונג נסוגה ב-1.6%.

 

על הפרק השבוע בחזית העולמית: 1. המשקיעים ממתינים בעיקר להודעת הריבית של הפד ביום רביעי, כאשר השוק נותן 75% סיכוי להעלאת ריבית בשיעור של כ-0.25% (ל-1%-1.25%). 2. באירופה: הנצחון הסוחף של מפלגתו של עמנואל מקרון בסיבוב הראשון לבחירות לפרלמנט הצרפתי, והרוב הצפוי לו גם לאחר הסיבוב השני - מצב דברים שיקל עליו להוציא לפועל את מדיניותו המוצהרת בקמפיין לרפורמות בצרפת; מנגד תרזה מיי תמשיך בניסיון להשיג הסכם קואליציוני מקרטע שיאפשר לה להמשיך לשלוט כראש ממשלת בריטניה ולקדם את מהלך הברקזיט. 3. המשך העימות ובידודה של קטאר במפרץ.

 

 

יו"ר הפד ג'נט ילן יו"ר הפד ג'נט ילן צילום: איי אף פי

בטל שלח
    לכל התגובות
    x