$
בורסת ת"א

עוד עזיבה במערכת הבנקאית: חברת הנהלת הפועלים אפרת יעבץ פורשת מהבנק

יעבץ, חברת הנהלה משנת 2009 ואחראית חטיבת מחזיקי העניין, עוזבת לאחר 28 שנה בבנק, על רקע החוק להגבלת שכר הבכירים. אתמול נודע על פרישה דומה של שלושה בכירים אחרים בפועלים

רעות שפיגלמן 15:0326.12.16

גל הפרישות במערכת הבנקאית בשל חוק שכר הבכירים נמשך, עם פרישתה של חברת הנהלה בבנק הפועלים - אפרת יעבץ הודיעה היום (ב') על רצונה לפרוש, לאחר 28 שנות עבודה בבנק.  

יעבץ היא הממונה על חטיבת מחזיקי עניין בבנק, ומשנת 2009 היא מכהנת כחברת הנהלה. הודעת הפרישה מגיעה לאחר שרק אתמול התברר כי שלושה עובדים בכירים נוספים בבנק החליטו גם הם לפרוש.

 

אחד המניעים המרכזיים בהחלטתה של יעבץ הוא חוק הגבלת שכר הבכירים בסקטור הפיננסי כאמור, אשר לאחר כניסתו לתוקף תוגבל  היכולת של העובדים הבכירים במערכת לקבל את מלוא המגיע להם מזכויות העבר שצברו.

 

המנכ"ל הקודם של בנק הפועלים, ציון קינן, הודיע על פרישתו כשלושה ימים לאחר שהחוק אושר בכנסת, וסיים את תפקידו בפועל בתחיילת אוגוסט השנה. הפרישה המרכזית שנרשמה בבנק לאומי בגלל מגבלת השכר בחוק היתה של דני צידון, המשנה למנכ"לית לאומי. 

 

במסגרת כהונתה כממונה על תחום ההון האנושי, המשאבים והייעוץ בבנק, הובילה יעבץ תהליכים אסטרטגיים של הטמעת חדשנות בהדרכה ותוכניות לפיתוח מנהלים ועובדים.

 

יעבץ אמנם לא התברגה בשנת 2015 בין קבוצת מקבלי השכר הגבוה בבנק (על פי הדוח הכספי), כך ששכרה בשנה שעברה אינו ידוע,. ואולם שנה קודם לכן כן נכללה ברשימה זו. עלות שכרה של יעבץ בשנת 2014 הסתכמה ב- 4.33 מיליון שקל, הרבה מעל תקרת השכר המקסימאלית שנקבעה בחוק, כ- 2.5 מיליון שקל (או לחלופין יחס שכר של עד פי 35 בין עלות השכר הגבוהה ביותר לזו הנמוכה ביותר בחברה).

 

אתמול נודע על פרישה של שלושה בכירים נוספים בבנק, ובהם מנהל מטה השיווק אלי כהן (יועצו לשעבר של בנימין נתניהו) ושני מנהלי אגפים בחטיבת הקמעונאות,  זיו בירון, ראש אגף ערך לקוח ומירב ספקטרובסקי ראש אגף בנקאות ישירה.

 

לצד החשש מהפגיעה בחלק מזכויות העבר, הפורשים האחרונים (ולא רק הם) לא ששו לחתום על חוזה ההעסקה החדש שהותאם לחוק הגבלת השכר, במסגרת מדיניות התגמול העדכנית של הבנק. על פי המדיניות החדשה מדרג השכר והיקף השכר הקבוע והמשתנה עודכנו כלפי מטה.

 

אפרת יעבץ אפרת יעבץ

 

לכלכליסט" נודע כי בכירים נוספים בבנק צפויים לקבל החלטה עד לסוף השבוע הקרוב בשאלה האם לסיים גם כן את העסקתם בבנק או לא לאור חוק שכר הבכירים . בהקשר זה, מנכ"ל אריק פינטו, הודיע בתחילת החודש כי שכרם של מנהלים בכירים מהדרג השני (כ-100 מנהלים) יקוצץ בכמה עשרות אחוזים. נכון לעכשיו, כאשר נותרו כמה ימים ספורים עד לסיום תוקפו של צו הביניים של בג"ץ נראה כי ישנם בעלי תפקידים נוספים בבנק, כמו גם במערכת הבנקאית בכללותה, שמתלבטים האם לסיים העסקתם או לא. ביחס לבנק הפועלים, שכרם של אותו דרג מנהלים יקוצץ בשיעור של 20%-30% לערך, ובשווי של עשרות מיליוני שקלים. עיקר הקיצוץ הוא ברכיב השכר המשתנה שהוא תלוי ביצועים ויחול גם קיצוץ, אך מופחת יותר בהרבה, ברכיב השכר הקבוע.

 

לא רק הקיצוץ בשכר כלפי העתיד הוא שמניע את העזיבות אלא גם ביחס לזכויות העבר שנצברו. אומנם החוק החריג מתוכו את זכויות העבר אך ישנן סוגים של זכויות שלא ברור האם הן נחשבות לצורך כך או לא. כמו למשל תגמול הוני באופציות או במניות חסומות. מדובר בזכויות שהוענקו בעבר אך מועד ההבשלה שלהן כמו גם השווי המגולם בהן מבחינה כספית ייקבע בתאריך עתידי. ולכן נשאלת כאן שאלה האם מדובר ממש בזכויות עבר או לא. סביר להניח כי אותם בכירים שכבר הודיעו עד כה על פרישתם לא רצו לקחת את הסיכון הטמון בסוגייה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x