$
שווקי חו"ל

דיווח שוטף

נעילה ירוקה בוול סטריט אחרי פרסום פרוטוקולי הפד; הנפט זינק ב-5.2%

דאו ג'ונס עלה ב-0.6%, נאסד"ק התחזק ב-1.6% ומדד S&P 500 הוסיף לערכו 1.1%; הנפט מסוג WTI זינק ל-37.75 דולר לחבית; פרוטוקולי הפד: חילוקי דעות נרשמו בפסגה האחרונה לגבי סוגיית הריבית; אלרגן זינקה ב-3.5%, פייזר קפצה ב-5%

דיווח שוטף מהמסחר באסיה, אירופה וניו יורק: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, שוק הסחורות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

 

ניקיי האנג סנג שנגחאי דאקס קאק פוטסי דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500

 

23:00 - המסחר בוול סטריט ננעל בעליות שערים. מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.6%, נאסד"ק התחזק ב-1.6% ומדד S&P 500 הוסיף לערכו 1.1%.

 

21:50 - הנפט מסוג WTI זינק היום (ד') בבורסת הסחורות של ניו יורק בשיעור של 5.2% ונקבע על מחיר של 37.75 דולר לחבית.

 

21:20 - לפי הפרוטוקולים של הפדרל ריזרב שפורסמו היום, חילוקי דעות נרשמו בצמרת הבנק הפדראלי האמריקאי שנערכה ב-15-16 במרץ, בשאלה האם נכון יהיה להעלות את הריבית באפריל או לא.

 

20:50 - עדכון סחורות. הנפט מסוג WTI מזנק כעת ב-5% ל-37.7 דולר לחבית. הנפט מסוג ברנט קופץ ב-4.8% ל-39.7 דולר לחבית. הזהב נחלש ב-0.5% ל-1,223 דולר לאונקייה.

 

החוזה העתידי על הסויה עולה ב-0.4% והחוזה על התירס מתחזק ב-0.3%. החיטה מאבדת 2% מערכה והאורז נסוג ב-0.6%.

 צילום: shutterstock

 

20:10 - מדד הדאו ג'ונס עולה בשעה זו ב-0.4%. מניית פייזר שמרכזת את המחזור הגבוה ביותר מובילה את המדד עם עלייה של 4%. חברות האנרגיה, שברון ואקסון מוביילמוסיפות לערכן 1.7% ו-1.1% בהתאמה זאת על רקע העלייה במחירו של הנפט.

מה דעתך על מניית AMERICAN EXPRESS:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

בתחתית המדד נמצאות חברת התקשורת ורייזון שיורדת ב-1.5% וחברת האשראי, אמריקן אקספרס, שנחלשת ב-0.8%.

 

 צילום: בלומברג

 

19:10 - אירופה ננעלה בעליות שערים. בגרמניה, מדד דאקס עלה ב-0.6%. מניית דויטשה בנק שריכזה את המחזור הגבוה ביותר, סיימה את היום עם עלייה של 0.7%. חברת התרופות מרק הובילה את המדד הגרמני עם עלייה של 2.7%.

 

בבריטניה, מדד פוטסי 100 עלה ב-1.2%. מניות הבנקים לויד'ס וברקליס ננעלו בעליות של 1.7% ו-2% בהתאמה. ענקית הכרייה גלנקור נעלה את היום עם ירידה של 1.2% במחזור השני בגובהו במדד.

 

בצרפת, מדד קאק 40 סיים את יום המסחר בעלייה של 0.6%. חברת התרופות סאנופי הובילה את מדד המניות הצרפתי עם עלייה של 3.5%. יצרנית הרכב פיג'ו סגרה בתחתית המדד עם ירידה של 2%.

 

 צילום: איי אף פי

 

18:40 - יניב חברון הכלכלן הראשי של אקסלנס מתייחס בסקירתו השבועית לנפט: "ככל שמתקרבים ל-17 באפריל שבו צפויות להיפגש החברות באופ"ק וחברות שאינן באופ"ק, המשקיעים הופכים ליותר סקפטיים לגבי האפשרות לשיתוף פעולה, כאשר המרכיב של איראן הוא הבעייתי ביותר".

 

לדבריו, "לאחר שנים איראן חוזרת לזירת הנפט הבינלאומית ורוצה להגדיל את הכמויות שלה מחדש, זה ייקח קצת זמן ודורש לא מעט השקעות בפיתוח אבל ההערכות הן שכבר היום איראן מאחסנת כ- 40 מיליון חביות נפט".

 

חברון מוסיף כי "למרות זאת צריך לזכור שקריסת מחירי הנפט פגעה בכל היצואניות של הנפט והן לא יצליחו לממן את ההוצאות הציבוריות ולנהל תקציב סביר ברמות מחירים אלו. המלחמה על נתח שוק מובנת ומקובלת, אך כאשר המחיר הרבה יותר דומיננטי, טיעון נתח השוק הופך למיותר".

 

18:10 - מלאי הנפט בארה"ב ירדו בכ-5 מיליון חביות בשבוע שחלף זאת לעומת עלייה של 3 מיליון חביות בשבוע שקדם לו. הנתון הפתיע את האנליסטים שציפו לעלייה של 3.1 מיליון חביות.

 

הנפט מסוג WTI מזנק ב-4.6% ל-37 דולר לחבית. הנפט מסוג ברנט קופץ ב-3.8% ל-39.3 דולר לחבית.

 

 

17:20 - ירידות במניות הבנקים האמריקאים. גי' פי מורגן נחלש ב-0.5%, סיטי בנק יורד ב-0.4% ו-בנק אוף אמריקה נסוג ב-0.3%.

 

16:40 - מנכ"ל אלרגן, ברט סאונדרס, התייחס בראיון ל-CNBC לביטול המיזוג המוערך ב-160 מיליארד דולר בין חברות התרופות פייזר ואלרגן וטען כי הממשל האמריקאי שם לעצמו למטרה לחסל את המיזוג.

 

"לשנות את החוקים לאחר תחילת המשחק, זה מאד לא אמריקאי, אך זה המצב בו אנחנו נמצאים", אמר. מוקדם יותר הודיעו החברות על ביטול המיזוג, זאת בעקבות שינויים ברגולציות המס בארה"ב, שנועדו למנוע עסקאות מסוג זה שבהן חברה אמריקאית מעבירה את המטה שלה למדינה את שיעור מס נמוך יותר.

 

ברנט סאונדרס מנכ"ל אלרגן ברנט סאונדרס מנכ"ל אלרגן צילום: בלומברג

16:30 - פתיחה עולה בוול סטריט, מדד דאו ג'ונס עולה ב-0.1%, מדד נאסד"ק ב-0.2% ומדד ה-S&P 500 יציב. אלרגן נסחרת ביציבות, פייזר מוסיפה 1.5% לערכה.

מה דעתך על מניית PFIZER:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

15:30 - צפי לעליות בוול סטריט, החוזים העתידיים על המדדים המובילים בבורסות בניו יורק נסחרים בעליות שערים של עד 0.2%.

 

במוקד העניין:

 

הנהלת פייזר הודיעה על ביטול המיזוג הענק עם חברת אלרגן, זאת בעקבות הודעת ממשל אובמה על שינוי חוקי המס באופן שימנע ממנה להנות מהעברת הרישום לאירלנד. החברה צפויה לשלם לאלרגן פיצוי של עד 400 מיליון דולר. מניית אלרגן יורדת ב-2% בטרום המסחר ומניית פייזר עולה ב-1.5%.

מה דעתך על מניית JOHNSON & JOHNSON:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

מנהל התרופות והמזון האמריקאי (FDA) אישר לענקית התרופות ג'ונסון וג'ונסוןתרופה חדשה לטיפול בדלקת מפרקים.

 

גוגנהיים מוריד את המלצתו למניית הבנק וולס פארגו מ-'קנייה' ל-'ניטרלי'. לטענת האנליסטים, השווי המלא של החברה מגולם באופן מלא במחיר הנוכחי של המנייה.

 

נידהאם מדרגת את מניית אפל כ-'קניה חזקה' וקבעה מחיר יעד של 150 דולר עלייה של 37% מהמחיר הנוכחי (109 דולר).

 

ג'י פי מורגן מעלה את המלצתו למניית סיסקו ל-'ניטרלי' מ-'תשואת חסר'.

 

אלרגן אלרגן

 

14:50 - עליות בתשואות האג"ח האירופאיות ל-10 שנים. בגרמניה, תשואת האג"ח עולה ב-2 נקודות בסיס ל-0.12%. בבריטניה, תשואה האג"ח יציבה על 1.38%. בצרפת, תשואת האג"ח עולה ב-2 נ"ב ל-0.46%. 

 

14:00 - אורנג' הודיעה כי תקצץ 14% מכוח האדם שלה זאת במטרה לחסוך כמיליארד דולר בשנה. על פי הערכות, יצרנית הסלולר הפינית המעסיקה כ-104 אלף איש ברחבי העולם, תקצץ כ-15 אלף משרות כאשר 1300 מתוכן בפינלנד עצמה והשאר ב-30 המדינות האחרות שהחברה פעילה בהן.

 

אורנג' אורנג' צילום: בלומברג

 

13:30 - היצור התעשייתי בגרמניה מתכווץ בחודש פברואר ב-0.5% זאת לאחר שגדל ב-2.3% בחודש ינואר, כך מפרסת חברת הסטטיסטיקה הגרמנית, דסטטיס.

מדד דאקס עבור לירידות של 0.4%.

 

13:00 - ענקית האופנה H&M פרסמה היום את הדוחות המסכמים של הרבעון הפסקלי הראשון של 2016 והציגה ירידה של 30% ברווח הנקי ועלייה הכנסות.

 

לטענת החברה, הסיבה העיקרית לירידה ברווח הייתה התחזקותו של הדולר שמשמש כמטבע עיקרי לקניית בגדים מספקים באסיה.  

 

הרווח הנקי בשלושת החודשים של השנה עמד על 313 מיליון דולר לעומת 447 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. המכירות עלו ברבעון ב-4% ל-5.1 מיליארד דולר, מ-4.9 מיליארד דולר בתקופה המקבילה בשנה שקדמה לה.

 

מניית החברה (HMB) עולה ב-3.4% בבורסה בשטוקהולם.

 

H&M H&M צילום: שאטרסטוק

 

12:40 - מניית חברת התעופה איזי ג'ט יורדת ב-2% בבורסה בלונדון לאחר שדיווחה על ירידה בכמות הנוסעים בחודש מרץ.

 

איזי ג'ט איזי ג'ט

 

11:30 - התאוששות במחירי הנפט: ה-WTI נסחר בעלייה של 2.8% ל-36.9 דולר לחבית, הברנט עולה ב-2% ל-38.6 דולר לחבית.

 

11:00 - מניית אייר פראנס KLM מאבדת 5% בבורסה בפריז לאחר שהמנכ"ל הודיע על פרישתו מהתפקיד. המנכ"ל אלכסנדר דה ז'וניאק (Alexandre de Juniac), הודיע אתמול על פרישתו לאחר שלוש שנים בתפקיד. החברה החלה בחיפוש אחר מועמד לכהן בתפקיד.

 

 צילום: בלומברג

 

10:50 - בורסות אירופה המובילות נסחרות בתחילת היום במגמה חיובית: דאקס עולה ב-0.2%, קאק עולה ב-0.5% ופוטסי עולה ב-0.6%.

 

10:45 - חברת הסחורות גלנקור (GLEN בלונדון) מוכרת 40% חלקה בעסקי החקלאות לקרן הפנסיה הגדולה בהולנדCanada Pension Plan Investment Board תמורת 2.5 מיליארד דולר במזומן. העסקה נעשית על פי שווי של 6.25 מיליארד דולר לפעילות החלקאית של גלנקור והיא צפויה לצאת לפועל במחצית השנייה של 2016.

 

10:40 - מדד הייצור בגרמניה ירד בפברואר ב-0.5% בהשוואה לחודש ינואר. הירידה היתה מהותית פחות גדולה מתחזית הכלכלנים, שצפו ירידה של 1.8%.

 

10:35 - יצרניות הרכב הגרמניות אאודי (סימול NSU בפרנקפורט), BMW (סימול BMW בפרנקפורט) ודיימלר, יצרנית מרצדס (DAI בפרנקפורט) מנהלות מגעים מול אמזון ומיקרוסופט על מכירת חלק מאחזקותיהן המשותפות בחברת המפות הדיגיטליות HERE שברשותן - מדובר בנתח לא גבוה שיהפוך את הרוכשת לבעלת מניות מיעוט בחברה. יצרניות הרכב המובילות בשוק מכוניות היוקרה העולמי רכשו במשותף את חברת HERE מנוקיה בשנה שעברה, תמורת 3.5 מיליארד יורו (2.85 מיליארד דולר), כחלק מתוכנית נרחבת לפיתוח פלטפורמה של מכוניות ללא נהג.

 

"אנו מנהלים שיחות עם אמזון, מיקרוסופט ויצרניות אחרות של מכוניות. אנו מחפשים ספק של שירותי ענק שיוכל להנהל את כמות המידע העצומה שנוצרת בידי HERE והמשתמשים שלה. בשלב זה לא התקבלה כל החלטה" אמר אתמול בערב תומאס וובר (Thomas Weber), חבר מועצת המנהלים בדיימלר.

 

מרצדס מרצדס

 

10:30 - מוקדם יותר נרשמו תנועות קלות בבורסות המובילות של אסיה: שנגחאי וניקיי ירדו ב-0.1%, האנג סנג עלה ב-0.2%.

 

מדד מנהלי הרכש של Caixin לענף השירותים בסין עמד בחודש מרץ על 52.2 נקודות, מול 51.2 נקודות בפברואר. מדובר במדד פרטי של קבוצת קאיקסין, ולא במדד הרשמי של ממשלת סין, שפורסם בשבוע שעבר (והציג גם הוא עלייה).

 

 "באופן כללי, מגזר השירותים בסין ממשיך לצמוח, אף מצב הכלכלה נותר לא יציב - מצב המלמד שאין כרגע בסין בסיס יציב המאפשר התאוששות", אמר הא פאן (He Fan), מנכ"ל קבוצת המחקר Caixin.  

 

אל מול המדד החיובי בסין, מדד מנהלי הרכש בהונג קונג ירד לשפל של שבע חודשים עם קריאה של 45.5 נקודות בחודש מרץ, מול 46.4 נקודות בפברואר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x